Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Jaunzēlandes regbistiem par 50% samazina atalgojumu, tā cer ietaupīt 15 miljonus

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Jaunzēlandes regbistiem par 50% samazina atalgojumu, tā cer ietaupīt 15 miljonus
Jaunzēlandes regbisti. Foto: Imago Sport/Scanpix

Jaunzēlandes Regbija federācija turpina izmaksu samazināšanu, lai cīnītos ar koronavīrusa pandēmijas radīto finansiālo krīzi. Valsts vadošie regbija spēlētāji spēruši soli pretī, piekrītot algu samazināšanai par 50%.

Par panākto vienošanos tika paziņots otrdien, un algu samazināšana attiecas uz 2020. gadu. 50% kritumam piekrituši vīriešu izlases pārstāvji, vīriešu un sieviešu regbija-7 spēlētāji, kā arī "Super Rugby" pārstāvji.

Vienošanās ļaus ietaupīt aptuveni 15 miljonus dolāru. Darījumā iekļauta spēlētāju algu un vairāku bonusu sarukšana. Ja 2020. gadā tomēr tiks aizvadītas kādas no spēlēm, tad regbisti saņems daļu no šiem 50%.

Jau iepriekš algas tika samazinātas vadībai, komandu menedžemnta pārstāvjiem un treneriem.

Jaunzēlande trīs reizes kronēta par pasaules čempioni regbijā. Pirmais tituls tika izcīnīts 1987. gadā, kam sekoja triumfs 2011. gadā, bet 2015. gadā titulu izdevās nosargāt. Savukārt pagājušajā gadā notikušajā pasaules čempionātā Jaunzēlande ierindojās trešajā vietā.

Izmantotie resursi:
https://apnews.com/3b0b067d4707d89d...