Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Rugby Europe" atvainojas krieviem, taču lēmumu nemaina

Juris Miņins
Juris Miņins

"Rugby Europe" atvainojas krieviem, taču lēmumu nemaina
Foto: Sputnik/Scanpix

Eiropas regbija savienība, jeb "Rugby Europe", ir reaģējusi uz Krievijas regbija savienības iesniegto protestu par tiesneša kļūdām spēlē pret Spāniju, atvainojoties par notikušo, taču mača gala iznākumu pārskatīt netaisās.

Iepriekš jau ziņojām, ka pagājušās nedēļas nogalē Krievijas valstsvienība, spēlējot savā laukumā, piekāpās Spānijas regbija izlasei, tādējādi ne tikai sākot 2018. gada Eiropas čempionātu ar neveiksmi, bet arī zaudējot visas reālās iespējas kvalificēties 2019. gada Pasaules kausam regbijā, kas norisināsies Japānā.

Šajā spēlē neiztika arī bez strīdīgām epizodēm, viena no kurām skar mājnieku komandas spēlētāja Tagira Gadžijeva piezemēto bumbu, kuru mača tiesnesis, nespējot būt pilnīgi pārliecināts par piezemējumu, neieskaitīja. Krievijas komanda tolaik atradās zaudētājos, bet, ja piezemējums tiktu ieskaitīts, tiktu panākts neizšķirts rezultāts un, kā uzsver krievi, spēle varētu beigties arī citādāk. Savas pretenzijas zaudētāji izlika uz papīra un iesniedza protestu Eiropas regbija savienībā.

Reaģējot uz situāciju, Eiropas regbija dzīves vadītāji Krievijas pusei paziņoja, ka saprot esošo situāciju, bet turnīra reglamenta ietvaros, var tikai atvainoties par notikušo, jo oficiālie Eiropas čempionāta noteikumi neparedz obligātu video atkārtojum skatīšanos, pat, ja spēles rīkotāji to var piedāvāt. Tāpat "Rugby Europa" atzina, ka tuvākajā laikā viņi neplāno mainīt šo noteikumu, t.i., pieprasīt visām valstīm nodrošināt tā saukto TMO, jo tas būs pārāk dārgi un daudzām nacionālajām regbija savienībām – "nepaceļami".

Interesanti, ka Spānijas regbija savienības vadītājs Alfonso Feihu, komentējot šo nelielo skandālu, kurā viņa pārstāvētā biedrība ir iesaistīta, atgādināja, ka savulaik pati Spānija arī prasīja, lai Eiropas regbija savienība liek visām tās dalībvalstīm uz nacionālo izlašu mačiem nodrošināt videoatkārtojumus un video tiesnesi, taču tieši šī paša iemesla, dārdzības, dēļ viņu iniciatīva tika noraidīta.

Eiropas čempionāts regbijā turpināsies šīs nedēļas nogalē, kad Krievija tiksies ar Beļģiju, Vācija mērosies spēkiem ar Gruziju, bet spāņi sacentīsies ar rumāņiem.

2018. gada EČ regbijā

#KomandaSUNZPAP
1.Rumānija1100+795
2.Gruzija1100+475
3.Spānija1100+74
4.Krievija1001-71
5.Beļģija1001-470
6.Vācija1001-790

Eiropas zonas kvalifikācija Pasaules kausam

#KomandaSUNZPAP
1.Rumānija5401+12217
2.Spānija5401+5416
3.Krievija5203-39
4.Vācija5203-1158
5.Beļģija4004-582

Izmantotie resursi:
https://rugger.info/