Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Getlends tomēr iekļauj Halfpeniju Velsas izlases sastāvā

Juris Miņins
Juris Miņins

Getlends tomēr iekļauj Halfpeniju Velsas izlases sastāvā
Lī Halfpenijs
Foto: PA Wire/Scanpix

Velsas regbija izlases galvenais treneris Vorens Getlends, neskatoties uz vēl nesen izskanējušo informāciju par to, ka komandas viens no līderiem Lī Halfpenijs, veselības stāvokļa dēļ nevar trenēties, ir iekļāvis viņu nacionālās komandas sastāvā startam Sešu nāciju čempionātā.

Iepriekš tika ziņots, ka Lī Halfpenijs nevarēs palīdzēt savai izlasei Sešu nāciju čempionātā, jo viņa pārstāvētā kluba ārsti ir lieguši regbistam trenēties pēc tam, kā viņam atsākās galvassāpes slodzes laikā, kas saistītas ar novembra sākumā gūto smadzeņu satricinājumu.

Tiesa, Vorens Getlends ir nolēmis riskēt un iekļāvis aizsargu izlases sastāvā, jo, lai arī viņa dalība turnīra ievadā ir apšaubāma, tā gaitā Halfpeniju varētu izmantot vēlākajos mačos.

Tieši tāda pati motivācija Getlendam ir bijusi ar Rosa Moriartī iekļaušanu komandā, jo arī viņš pašlaik atlabst no smadzeņu satricinājuma.

Nosaucot izlases sastāvu gaidāmajam turnīram ir kļuvis arī zināms, ka Velsai nevarēs palīdzēt Taulupe Faletau. Astotajam numuram ir konstatēts rokas lūzums.

Kopumā gan jāsaka, ka Velsas izlase uz Sešu nāciju čempionātu gatavojas diezgan nopietni, jo šoreiz sastāvā nav neviena debitanta. Pats galvenais treneris ir izteicies, ka viņš tic, ka Velsa var uzvarēt šī gada turnīrā, tiesa, vissvarīgākais būs pirmais mačs, kad viņa vienība Parīzē tiksies ar Francijas izlasi.

Kā arī...

- Skotijas izlase arī nosauca savu sastāvu gaidāmajam Sešu nāciju čempionātam un tajā ir iekļauti seši regbisti bez iepriekšējas pieredzes valstsvienības rindās. Gregors Taunsends gan nav pēkšņi atradis astoņus jaunus supertalantus, vienkārši Skotijas nometnē ir pamatīgas problēmas ar savainojumiem.

- Tāda paša rakstura problēmas ir arī Īrijas komandai, taču viņiem daži no spēlētājiem jau arī ir atgriezušies ierindā. Lūks Makgrats nevarēs spēlēt divus mēnešus, jo dziedēs ceļgala savainojumu, taču komandā ir atgriezušies Robijs Henšovs un Šons O'Braiens.

Jāpiebilst, ka no ceļgala savainojuma atlabst arī Džonijs Sekstons, iepriekšējā gada labākais regbists "World Rugby" vērtējumā, un tāpēc arī ir iekļauts izlases sastāvā, lai gan bija šaubas par Sekstona gatavību uz šo turnīru.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/
Rugby Teams, Scores, Stats, News, Fixtures,...