Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

"Enisey-STM" ar Saulīti un Baranovu sastāvā pārspēj Premjerlīgas klubu

"Enisey-STM" ar Saulīti un Baranovu sastāvā pārspēj Premjerlīgas klubu
Krasnojarskas "Enisey-STM"
Foto: AP/Scanpix

Pie savas otrās uzvaras Eiropas regbija Izaicinājuma kausā šodien tika Latvijas regbistu pārstāvētā Krasnojarskas "Enisey-STM", kuri ar 24:7 pārspēja Anglijas Premjerlīgas klubu Ņūkāslas "Falcons".

Krasnojarskas komanda, izmantojot sava laukuma priekšrocības, Izaicinājuma kausa ietvaros ir izcīnījusi jau savu otro uzvaru mājas spēlē pēc kārtas, šoreiz pārspēti tika Anglijas Premjerlīgu pārstāvošie "Falcons" no Ņūkāslas pilsētas.

Pirmā abu komandu spēle, kas "Enisey-STM" vienībai bija tikai otrais mačs šajā turnīrā noslēdzās ar pārliecinošu angļu uzvaru 55:7, tāpēc spēle Sočos, kur Krasnojarskas komanda spēlē, jo savās mājās ziemā regbija mačus nevar aizvadīt, bija interesanta no diviem aspektiem. Pirmkārt, paskatīties ko komanda saviem oponentiem var likt priekšā jau ar Eiropas laukumos mazliet pieredzējušāku komandu, kā arī, ko Ņūkāslas regbisti varēs parādīt spēlējot izbraukumā.

Kā izrādījās, neko vairāk par vienu piezemējumu un realizāciju viņi nespēja parādīt, tāpēc šoreiz abas komandas atradās mainītās lomās. Jāatzīst, ka Krievijas regbija čempionāta otrās vietas ieguvēji gan nespēja savus sāncenšus no Anglijas pārsteigt ar tik lielu punktu birumu kāds tika nodrošināts viņiem, taču 24 punktus gan "atdāvināja atpakaļ".

Deniss Simplikevičs jau piektajā minūtē atklāja spēles rezultātu, taču "Falcons" ar Kaluma Grīna piezemējumu un tam sekojošo realizāciju rezultātu izlīdzināja, tāpēc par mača varoni, kurš nodrošināja Sibīrijas komandas uzvaru jāsauc gruzīns Davits Kačarava, kurš bumbu ieskaites zonā nogādāja pa reizei puslaikā. Savukārt Jurijs Kušnarjovs bija precīzs visās trijās realizācijās, kā arī raidīja vārtos vienu soda sitienu.

Latvijas regbisti Uldis Saulīta un Jurijs Baranovs, kā jau Krasnojarskas komandas vieni no līderiem, laukumā devās pamatsastāvā un bez maiņām nospēlēja visas 80 minūtes.

Pēc šīs uzvaras turnīra tabulā gan izmaiņas nenotika, jo Krasnojarskas "Enisey-STM" atrodas pēdējā vietā grupā ar divām uzvarām piecos mačos, kas kopā dod astoņus punktus. Tiesa, uzvaras pret Anglijas Premjerlīgas komandu un Francijas "Top 14" vienību ("Brive"), ļauj saukt Krievijas komandas debiju eirokausos par veiksmīgu. Tāpat jāpiebilst, ka no pirmās vietas sibīriešus šķir vienas uzvaras tiesa.

Eiropas Izaicinājuma kauss. 1. grupa

#KomandaSUNZP
1.Connacht430113
2.Newcastle "Falcons"520311
3.Brive420211
4.Enisey-STM52038

Eiropas Izaicinājuma kauss

MājniekiViesiRezultāts
PauSale Sharks3:27
EdinburghAgen23:0
DragonsCastres Olympique31:18
CalvisanoMontpellier7:47

Izmantotie resursi:
Live rugby 2015 | Rugby World Cup 2015 | Rugby...


, 2016-01-16 21:40, pirms 8 gadiem
Pat neskatoties uz to ka Anglijas čempī "Falcons" ieņem pēdējo (12.) vietu, jebkurā gadījumā "Enisey-STM" tas ir liels panākums uzvarēt Anglijas vadošās līgas komandu! Angļiem liels pārsteigums, aizbildinās ka komandā vairāki vadošies spēlētāji savainoti, spēlēts ar vairākiem jaunatnes komandas censoņiem.. Briti vienkārši nespēj iedomāties ka varētu zaudēt austrumeiropas pārstāvjiem. Prieks par mūsējiem - stabili savas komandas balsti!
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.

Latvijas regbija izlase sestdien Jelgavā izšķirošajā spēlē par 1. vietu uzņems Dāniju

Sestdien, 20. aprīlī, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā, plkst. 13:00 Latvijas regbija izlase mērosies spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Abas komandas atrodas Eiropas Nāciju kausa izcīņas “Conference” divīzijas tabulas pirmajās divās vietās. Spēle būs noslēdzošā cīņa grupu turnīrā.
"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.