Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Latvijas regbija izlase pārspēj uzvaru rekordisti Kipru

Latvijas regbija izlase pārspēj uzvaru rekordisti Kipru
Izlase sveic Jāni Skuju
Foto: Renārs Buivids (LRF)

Latvijas regbija valstsvienība sestdien ''Daugavas'' stadionā Rīgā ar 39:20 (15:10) uzvarēja Kipru pārtraucot pretinieku pasaules rekordu - 24 uzvaru sēriju Eiropas Nāciju kausa (ENC) spēlēs.

Šī bija 63. un atvadu spēle valstsvienībā tās kapteinim Jānim Skujam, kurš izdarīja pirmo Latvijas piezemējumu šajā spēlē un savu septiņpadsmito izlasē. Abi sasniegumi ir jauni rekordi.

''18 gadi izlasē – tas ir liels posms dzīvē. Kā jau pēc spēles sacīju televīzijai - sāku ar Norvēģiju – ziemeļu valsti, beidzu pret Kipru – dienvidu valsti,'' pēc spēles sacīja karjeru izlasē noslēgušais, gandrīz 41 gadu vecais Skuja. ''Šoreiz ļoti labi pastrādāja visa komanda.''

Savu 17. piezemējumu valstsvienībā Skuja komentēja šādi. ''Redzēju, ka pretim stāv divi dūšīgi pretinieki, taču viņi augstu stāvēja. Paņēmu bumbu un smuki iegāju. Ja viņi būtu zemāk, tad droši vien būtu gaidījis savus spēlētājus. Treneris mums pārmet, ja ejam vieni, bet tur līdz ieskaites laukumam bija atlicis kāds pusmetrs.''

''Kipra spēlēja diezgan modernu regbiju – daudz piespēļu uz malām. Laba, skrejoša komanda. Taču mēs labi nostāvējām aizsardzībā. Izdevās mums uzspiest viņiem savu spēli – ar rakiem, lai gan ''vējeris'' arī labi nospēlēja. Treneris lika tā spēlēt. Lai gan tas neizskatās smuki, galvenais ir uzvarēt. To arī izdarījām.''

Mājinieki pirmie guva punktus, taču viesi atbildēja ar to pašu panākot gan 3:3, gan atbildot uz piezemējumu – 10:10 puslaika vidū, kad 12 minūtes nepārtraukti uzbruka Latvijas komandas ieskaites laukuma tuvumā. Mājiniekiem pirmā puslaika beigās un otrā sākumā izdevās pārņemt iniciatīvu, palielināt rezultāta pārsvaru un uzspiest savu spēli tā, lai mača izskaņā vairs nevajadzētu nervozēt.

Par unikāla sasnieguma īpašnieku kļuva Dāvis Gauja, kurš debijas spēlē pieaugušo izlasē iznāca laukumā uz maiņu. 2014. gadā viņš jau bija spēlējis visās pārējās iespējamajās Latvijas izlasēs - U-18 un U-20 izlasēs, kā arī U-19 un pieaugušo izlasē regbijā 7.

Latvijas komanda izdarīja piecus piezemējumus par ko nopelnīja arī bonusa punktu.

Krievijas speciālista Sergeja Lisko trenētajai Latvijas komandai šī bija otrā spēle jaunajā ENC ciklā, kas noslēgsies 2016. gada pavasarī, kad būs aizvadīti divi apļi. Jauno ciklu valstsvienība sāka ar uzvaru izbraukumā pret Ungāriju ar 16:14.

Kipras izlases uzvaru sērija ir pasaules rekords izlasēm, taču šī komanda kopš tās izveidošanas 2007. gadā nebija spēlējusi ar spēcīgām komandām, jo ENC sacensības sākusi no pašas apakšas uzvarot 3, 2D un 2C divīzijās.

Ar maksimāli iespējamajiem desmit punktiem par divām uzvarām divās spēlēs pirmajā vietā ENC 2B divīzijā ir Lietuva. Latvijai ir deviņi punkti, Kiprai - četri, Ungārijai – divi, bet Andorai punktu nav.

Pirmā apļa noslēgumā Latvijas izlase nākamā gada 25. aprīlī viesos spēlēs ar Lietuvu un 2. maijā mājās ar Andoru.

Latvijas valstsvienības galvenais treneris Sergejs Lisko:
Izdevās vairāk nekā neizdevās. Mēs centāmies turēt bumbu, nedot to spēlēt pretiniekam, jo bija redzams, ka Kipras izlasē ir labi spēlētāji, kuri spēj radīt nestandarta situācijas. Nedrīkstējām dot pretiniekam izdevības. Komanda centās to darīt. Ļoti patīkami, ka puiši spēja izmantot to arsenālu, ko bijām gatavojuši jau treniņos.

Otrajā puslaikā mums bija plānotas vairākas spēlētāju maiņas. Tiem, kuri sāka spēli, bija uzdevums maksimāli atstrādāt, lai tiem, kas viņus vēlāk mainīs, jau būtu placdarms. Pirms spēles ģērbtuvē jau sacīju, ka tas nenozīmē, ka tie, kuri sāk spēli, būtu labāki nekā tie, kuri vēlāk nāks uz maiņu. Tās bija plānotas taktiskās maiņas. Ar šīm maiņām mēs pastiprinājām un atsvaidzinājām spēli. Mēs, treneri, esam ļoti priecīgi, ka tas izdevās.

Šī patiešām bija tā reize, kad var sacīt, ka uzvarēja komanda. Taču noteikti var izcelt vienu – Jāni Skuju, kuram šodien izdevās svētki. Gan kā komandas rekordistam, gan izdarot šādā spēlē piezemējumu, gan būtu uzvarētāju komandas kapteinim. Ļoti labi nospēlēja visa komanda.

Latvija – Kipra 39:20 (15:10)
Punktu guvēji. Latvija. Piezemējumi: Jānis Skuja (19. min.), Guntis Cirša (33.), Matīss Zalcmanis (58.), Leno Bramanis (64.), Uldis Saulīte (72.). Realizācija: Ruslans Kotļevs (19.), Vadims Martiņenko (58., 64., 72.). Soda sitieni: Ruslans Kotļevs (4.), Vadims Martiņenko (45.). Kipra. Piezemējumi: Markuss Holdens (28.), Mihaels Asprons (62.), Jiannis Loiziass (80.). Realizācija: Aleksanders Zavallis (28.). Soda sitiens: Aleksanders Zavallis (12.).

Latvija: 1-Jānis Skuja (18-Kārlis Garokalns 56), 2-Ingus Aivars (17-Elmārs Imbras 40), 3-Guntis Cirša (16-Jānis Šveds 46), 4-Uldis Saulīte, 5-Māris Streikišs (19-Santis Podāns 52), 6-Viktors Silvoniks, 7-Emīls Balodis, 8-Mārtiņš Rundāns (21-Leno Bramanis 40), 9-Norberts Bekmanis, 10-Ruslans Kotļevs, 11-Matīss Zalcmanis, 12-Andris Andersons (23-Raivis Kokins 57), 13-Arvis Pilenieks (22-Dāvis Gauja 63), 14-Vadims Martiņenko, 15-Valters Raņķis. Neizmantotā maiņa: 20-Raimonds Krūmiņš.
Tiesnesis: Georgijs Kops (Krievija).

Informāciju sagatavoja:
Valters Nikans,
LRF preses sekretārs


, 2014-11-15 22:16, pirms 9 gadiem
Labrīt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-11-15 22:40, pirms 9 gadiem
Nu ko leishi naakoshie.
Jaanjem
, 2014-11-15 22:41, pirms 9 gadiem
super! 4piezemējumi cīņai. nolikām angļus(kipras) pie vietas. Tagad vajadzētu sakaut leišus beidzot.
, 2014-11-15 22:48, pirms 9 gadiem
Neko daudz no šī sporta nesaprotu, bet malači, Tagad leišus jāņem
, 2014-11-16 00:24, pirms 9 gadiem
Super ziņa! Varenā Kipra nolikta pie vietas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.

Latvijas regbija izlase sestdien Jelgavā izšķirošajā spēlē par 1. vietu uzņems Dāniju

Sestdien, 20. aprīlī, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā, plkst. 13:00 Latvijas regbija izlase mērosies spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Abas komandas atrodas Eiropas Nāciju kausa izcīņas “Conference” divīzijas tabulas pirmajās divās vietās. Spēle būs noslēdzošā cīņa grupu turnīrā.
"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.