Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Garkalne"/ "Livonia" cīnās ļoti līdzīgi, tomēr sāpīgi zaudē "Top" līgas pusfinālā

Ints Megnis
Ints Megnis

"Garkalne"/ "Livonia" cīnās ļoti līdzīgi, tomēr sāpīgi zaudē "Top" līgas pusfinālā
Regbija klubs "Livonia". Foto: Jeļizaveta Iļjina

Latvijas regbija vicečempioni "Garkalne"/ "Livonia" sestdien ilgu laiku atradās vadībā Baltijas "Top" līgas pusfināla spēlē, tomēr ar 32:38 (18:13) viesos sāpīgi piekāpās pagājušās sezonas turnīra spēcīgākajai vienībai Šauļu "Vairas-Kalvis-Jupoja".

Līdz ar to cīņā par trešo vietu gaidāma Latvijas regbija klasika un "Garkalne"/ "Livonia" sērijā līdz divām uzvarām tiksies ar "Miesniekiem", kas iepriekš sestdien ar 22:45 (0:24) piekāpās Lietuvas grandam "Baltrex-Šiauliai".

Kaut mačā pirmos punktus ar soda sitienu guva mājinieki, nākamos divus sodus iesita argentīniešu leģionārs Pedro Kaseress Garsons, kam sekoja Gregora Gorohovska piezemējums, Kaseresa realizācija un Latvijas vicečempioni jau bija vadībā ar 13:3. Savukārt Ivo Kapiņa piezemējums "Garkalne"/ "Livonia" vienībai panāca pat 18:6. Līdz puslaika beigām mājinieki vienu piezemējumu atguva, bet tāpat garkalnieši joprojām bija priekšā ar 18:13.

Otrā puslaika ievadā "Vairas-Kalvis-Jupoja" ātri pārņēma vadību, bet tā vidū Edgara Polikevica piezemējums un Kaseresa realizācija vēl deva 25:25. Ļoti rezultatīvajā mačā nākamos 13 punktus savāca Šauļu spēlētāji. Gundara Grieķa piezemējums un Kaseresa realizācija samazināja Latvijas vicečempionu deficītu līdz 32:38, neko vairāk paveikt nespējot un ciešot zaudējumu.

Abas komandas tikās arī regulārās sezonas pirmajā kārtā, kad "Garkalne"/ "Livonia" piekāpās daudz pārliecinošāk ar 0:26. Čempioni un trešās vietas ieguvēji tiks noskaidroti sērijās līdz divām uzvarām, kurā mači plānoti 28. septembrī, 5. oktobrī, kā arī nepieciešamības gadījumā 12. oktobrī.

Tiesa, pirms šī mača abiem Latvijas grandiem plānots vēl viens savstarpējais mačs - jau nākamajā sestdienā Rīgas Tehniskās koledžas laukumā viņi aizvadīs izšķirošo dueli par Latvijas čempionāta zelta medaļām.

Baltijas "Top" līgas pusfināls, 14. septembris

Šauļu "Vairas-Kalvis-Jupoja" - "Garkalne"/"Livonia" 38:32 (13:18)
"Garkalne"/"Livonia". Piezemējumi:
Gregors Gorohovskis, Ivo Kapiņš, Edgars Polikevics, Gundars Grieķis. Realizācija: Pedro Kaseress Garsons 3. Soda sitiens: Pedro Kaseress Garsons 2.

Izmantotie resursi:
Latvijas Regbija Federācija