Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

"Livonia/Garkalne" regbisti uzvar "Ežus/LMT"

"Livonia/Garkalne" regbisti uzvar "Ežus/LMT"
Foto: Z.Zālmanis

Piektdien, 14. septembrī, RFS stadionā notika “Livland” Latvijas meistarsacīkšu otrā apļa spēle starp “Eži/LMT” un “Garkalne/Livonia” komandām. Pārāki ar 18:14 (6:7) bija “Garkalne/Livonia” regbisti.

“Garkalnei” tā bija pirmā uzvara otrā apļa spēlēs, savukārt “Ežiem” otrajā aplī tas bija pirmais zaudējums.

Mačs iesākās ar “Garkalne/Livonia” ofensīvu. Livonieši ieguva tiesības uz soda sitieniem, kurus divreiz nekļūdīgi izpildīja Simons Fuko, izvirzot savu vienību vadībā 6:0. Trešais soda sitiens no izdevīgas situācijas gan bija neveiksmīgs. Tālāk sekoja “Ežu” atbildes trieciens, pēc kura bumbu sāncenšu ieskaites laukumā piezemēja Ruslans Kotļevs, bet realizāciju precīzi izpildīja Kristaps Bērziņš. Ar rezultātu 7:6 “Ežu” labā noslēdzās pirmais puslaiks.

Mača otrajā daļā atkal veiksmīgāki bija livonieši. Mārtiņš Kvins ar piezemējumu panāca 11:7, bet Fuko precīzi izpildīja realizācijas sitienu, panākot 13:7. Turpinājumā “Garkalne/Livonia” labā vēl piecus punktus ar piezemējumu guva Ainārs Bērziņš – 18:7. Savukārt atlikušajā laikā “Eži” atguva septiņus punktus – bumbu sāncenšu ieskaites laukumā piezemēja Kotļevs, bet realizācijas sitienu nekļūdīgi izpildīja Bērziņš. 18:14 “Garkalne/Livonia” labā, tā arī noslēdzās šī spēle.

“Eži/LMT” treneris Juris Straume: "Zaudējām pieklājīgam pretiniekam. Mēs gan gribējām tīrāku regbiju, īpaši sāncenšu izpildījumā. Tomēr kopumā jāsecina, ka mēs zaudējām spēcīgiem pretiniekiem, kas bija fiziski labāk sagatavoti."

“Garkalne/Livonia” kluba prezidents Vigo Valdavs: "Man ir grūti ko teikt – vienkārši esam priecīgi par uzvaru. Laukumā spēkiem mērojās divas spēcīgas komandas, bet šoreiz uzvara bija mūsu pusē. Paldies trenerim Markam Alenam par izdarīto darbu. Vienīgi žēl, ka sāncenšu spēlētājs guva nopietnu traumu."

Informāciju sagatavoja:
Jānis Erenbergs,
Latvijas Regbija federācijas
preses sekretārs


, 2012-09-15 12:12, pirms 12 gadiem
Miesnieks iet pēc zelta....
Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.
Foto: Latvijas Regbija federācija
1

Latvijas regbija izlase uzvar izšķirošajā cīņā par pirmo vietu divīzijā

LETA. Latvijas vīriešu regbija izlase sestdien Jelgavā izcīnīja uzvaru un ieņēma pirmo vietu Konferences divīzijā. Latvijas regbisti izšķirošajā mačā ar 29:25 (12:14) pārspēja Dāniju.
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.