Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

EČ regbijā pirmā diena: Latvijas dāmas un juniori kompensē neveiksmīgo vīru sniegumu

Ints Megnis
Ints Megnis

EČ regbijā pirmā diena: Latvijas dāmas un juniori kompensē neveiksmīgo vīru sniegumu
Latvijas regbija izlases spēlētāji Zagrebā. Foto: Zigismunds Zālmanis (LRF)

Latvijas vīru izlase regbijā-7 sestdien Zagrebā aizvadīja ļoti neveiksmīgu pirmo dienu Eiropas čempionāta "Trophy" divīzijas pirmajā posmā. Latvijas vīru neveiksmes daļēji kompensēja U18 izlase un dāmas, kas uz blakus laukumiem tika pie piecām uzvarām sešās spēlēs.

Latvijas vīri turnīru sāka ar trim neveiksmēm, piekāpjoties Luksemburgai (0:28), Zviedrijai (5:19), kā arī Bosnijai un Hercegovinai (5:19). Latvijai neveiksmīga bija jau turnīra pirmā minūte, kad sadursmē ar komandas biedru deguna lūzumu guva Krists Krūskops. Pirmajā dienā vienīgos piezemējumus Latvijas izlasei ienesa Lauris Dūzelis un Kristaps Bērze, bet izlasei būs jādomā, kā uzlabot sniegumu svētdien, kad tā aizvadīs turnīru par 9.-12. vietu - pusfinālā pretim stāsies Čehija.

Svētdien Latvijai nāksies iztikt ne tikai bez Krūskopa, bet arī viena no līderiem Elmāra Šefanovska, kurš traumu guva sestdienas noslēdzošajā mačā. Ja iepriekš tika klusi cerēts, ka Latvija varētu, iespējams, pretendēt pat uz dalību pusfinālā, tagad būs jādomā par vietas saglabāšanu - divu sabraukumu divas vājākās komandas izkritīs no "Trophy" divīzijas uz trešo līmeni.

Pirmajā dienā patīkami pārsteidza U18 junioru izlase, kas arī spēlē "Trophy" divīzijā. Ja pirmajos divos mačos, kad ar 31:12 tika pieveikta Serbija un ar 40:0 Slovēnija, sniegums kopumā vēl nebija pārliecinošs, noslēdzošajā cīņā, kurā juniori ar 15:14 uzvarēja Zviedriju, viņi cīnījās ļoti labi, laukumā izejot ar pavisam citu noskaņošanās līmeni. Izšķirošajā mačā divus piezemējumus veica Miķelis Jurēvičs, kurš ikdienā regbija prasmes apgūst Dienvidāfrikas Republikā, bet visas dienas garumā viņam rezultatīvi piebalsoja arī Jurģis Gulbis, Artjoms Ņikiforovs, Kirils Stanuļēvičs un Markuss Bēmers.

Svētdien junioriem ceturtdaļfinālā pretim stāsies mājiniece Horvātija, kas bija otrā labākā trešo vietu ieguvēja apakšgrupu turnīrā. Zīmīgi, ka ļoti tuvu bija arī Serbija, kuras +/- attiecība bija par vienu punktu sliktāka nekā horvātiem.

Dāmu izlase Zagrebā sacenšas trešajā spēcīgākajā divīzijā, kurai dots "Conference" vārds. Arī dāmas pirmos divus mačus aizvadīja samērā labi - ar 29:5 tika salauzta ļoti labi pazīstamās Lietuvas pretestība un ar 43:0 sagrauta Slovākija. Tomēr noslēdzošajā cīņā Latvijas regbistes parādīja sliktu sniegumu un ar 0:31 kapitulēja Dānijai. Pirmajos divos mačos visrezultatīvāk Latvijas izlasē bija darbojušās Sandra Lihovida, Poļina Čigaka un Sindija Širaka.

Svētdien ceturtdaļfinālā latvietēm būs jāspēlē ar Horvātiju, kas tika pie otrās vietas savā apakšgrupā. Latvijas dāmas joprojām saglabā labas izredzes uz tikšanu finālā, kas garantētu atgriešanos "Trophy" divīzijā. Tikmēr turnīra uzvarētājas pēc mēneša brauks uz Kazaņu, lai sacenstos olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā.

Svētdien spēles sāksies plkst. 11 pēc Latvijas laika. Spēļu rezultātiem operatīvi būs iespējams sekot līdzi Latvijas Regbija federācijas Facebook lapā https://www.facebook.com/rugbylatvia.