Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Jaunu elpu ieguvusī "Selena" triumfē LČ 1. posmā regbijā-7 sievietēm

Jaunu elpu ieguvusī "Selena" triumfē LČ 1. posmā regbijā-7 sievietēm
Regbija klubs "Selena" pēc Baldones turnīra

Par Latvijas čempionāta regbijā-7 sievietēm pirmā posma uzvarētājām Baldones stadionā kļuvušas "Selena" spēlētājas, kuras pirms šīs sezonas ieguvušas jaunu elpu, sākot sadarbību ar valsts spēcīgāko vīriešu klubu "Miesnieki".

Pagājušajā sezonā neapšaubāmi spēcīgākais valsts dāmu klubs bija LSPA/ "Livonia", kas sezonu noslēdza bez zaudējumiem, vienā no mačiem cīnoties neizšķirti ar "Selena", bet pārējos svinot uzvaras. Šo sezonu "Selena" sportistes sākušas ar jaunu sparu, jo sadarbojas ar "Miesnieku" vīru klubu, kas vēlas "palīdzēt meitenēm atgriezties Latvijas regbija vadošās sieviešu komandas statusā".

Šosezon pirmajam posmam bija pieteikušās piecas vienības, kuras izspēlēja viena apļa turnīru. Abas favorītes līdz savstarpējam mačam posmu aizvadīja ļoti pārliecinoši - LSPA/ "Livonia" pirmās trīs spēles uzvarēja ar kopējo punktu attiecību 141:0, bet "Selena"/ "Miesnieki" spēlētājām tā bija 123:5. Savukārt finālā uzvaru ar 12:5 izcīnīja pērnās vicečempiones, LSPA/ "Livonia" komandu pārspējot pirmoreiz pēc ilgāka pārtraukuma.

"Meiteņu acīs varēja redzēt degsmi, niknumu un cīņassparu, kas tika parādīts laukumā un beigu rezultātā. Ļoti laba komunikācija laukumā, svarīga līnijas noturēšana un atbalsts, kad likās, ka nekas vairs nav glābjams," saka "Selena"/ "Miesnieki" komandas kapteine Lāsma Šķēle. "Neiztikt bez veiksmes, kad pretinieces kļūdījās pie piezemējuma līnijas. Ļoti labi un uz pozitīvas nots iesākta sezona."

"Ticam, ka šāds panākums dos papildus motivāciju meitenēm un ka šajā panākumā bija arī daļa "Miesnieku" nepiekāpības gara, ko esat pārņēmušas," priecājoties par "Selena" panākumiem raksta regbija klubs "Miesnieki".

Pirmajā posmā trešo vietu izcīnīja Lietuvas komanda "Tauras VRA", kurai sekoja sporta klubs "Imanta" un "Selena"/ "Jūrmala" spēlētājas. Otrajā kluba "Selena" komandā vairākas meitenes izbaudīja pirmo pieredzi regbijā.

Par Baldones posma rezultatīvāko spēlētāju ar 47 punktiem kļuva Līga Svetlova no LSPA/ "Livonia" komandas, kamēr 40 punktus savāca "Selena"/ "Miesnieki" spēlētāja Poļina Čigaka.

Čempionātā šosezon būs četri posmi, no kuriem nākamais ieplānots 1. jūnijā. Pirms tam 25. un 26. maijā Latvijas čempiones LSPA/ "Livonia" Sanktpēterburgā piedalīsies Eiropas čempionu kausā regbijā-7.

Latvijas čempionāts regbijā-7 sievietēm, 1. posms (12. maijs, Baldone)

Rezultāti: LSPA/Livonia - Selena/Jūrmala 55:0, Selena/Miesnieki - Imanta 40:0, Tauras VRA - Selena/Jūrmala 50:0, LSPA/Livonia - Imanta 48:0, Selena/Miesnieki - Tauras VRA 43:0, Imanta - Selena/Jūrmala 17:0, LSPA/Livonia - Tauras VRA 38:0, Selena/Miesnieki - Selena/Jūrmala 40:5, Tauras VRA - Imanta 26:10, Selena/Miesnieki - LSPA/Livonia 12:5.

Izmantotie resursi:
Latvijas Regbija Federācija


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.

Latvijas regbija izlase sestdien Jelgavā izšķirošajā spēlē par 1. vietu uzņems Dāniju

Sestdien, 20. aprīlī, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā, plkst. 13:00 Latvijas regbija izlase mērosies spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Abas komandas atrodas Eiropas Nāciju kausa izcīņas “Conference” divīzijas tabulas pirmajās divās vietās. Spēle būs noslēdzošā cīņa grupu turnīrā.
"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.