Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

"Sharks" pārspēj "Stormers" un piespiedu pauzi sagaida kā "Super Rugby" līderi

"Sharks" pārspēj "Stormers" un piespiedu pauzi sagaida kā "Super Rugby" līderi
Makazole Mapimpi
Foto: AFP/Scanpix

Neskatoties uz plašajiem publisko pasākumu ierobežojumiem, kas ir skāruši visu pasaules sportu, šajā nedēļas nogalē notika vairāki "Super Rugby" mači, turklāt, skatītājiem nebija liegts šīs spēles vērot klātienē. DĀR komandu duelī "Sharks" ar 24:14 pārspēja "Stormers".

Lai gan teju visi pasaules vadošie sporta turnīri, ieskaitot visus ziemeļu puslodes vadošos regbija čempionātus, pašlaik, koronavīrusa COVID-19 dēļ, ir pārtraukuši savu norisi, "Super Rugby" komandas šajā nedēļas nogalē izspēlēja čempionāta septīto kārtu, kurā tikai viens mačs, "Jaguares" pret "Highlanders", kam bija jānotiek Argentīna, tika atcelts, pasludinot to par tehnisko neizšķirtu.

Par kārtas centrālo maču neapšaubāmi ir jāsauc divu Dienvidāfrikas Republikas komandu, Durbanas "Sharks" un Keiptaunas "Stormers" tikšanos, jo tā bija cīņa par pirmo vietu DĀR konferencē.

Neskatoties uz to, ka "Stormers" jau mača pirmajā minūtē palika mazākumā, kad Joans du Toits saņēma dzelteno kartīti, kopumā pirmā mača puse pagāja līdzīgā cīņā. Pirmo piezemējumu, tiesa, jau puslaika otrajā pusē, guva Afalelī Fasi, kurš izrāvās cauri keiptauniešu aizsardzības līnijai un netraucēts sasniedza ieskaites zonu, taču "Stormers" prata atbildēt, jo Heršels Jantīzs ne mazāk iespaidīgā skrējienā, taču jau ātrajā uzbrukumā, saņēma bumbu un, nesagaidot lielu aizsargu pretestību, atbildēja ar pieciem punktiem.

Puslaika izskaņā, kad rezultāts bija 7:7 un spēles laikrādis skaitīja jau kompensācijas laika minūtes, Kērvins Bošs izšķīrās par dropsitienu, kas arī bija precīzs un "Sharks" atpūtas pauzē varēja doties esot vadībā ar triju punktu pārsvaru.

Otrais puslaiks sākās ar mājnieku, Durbanas komandas, ofensīvu, taču pirmie asie uzbrukumi beidzās ar neko, t.i., ar kļūdām bumbas kontrolē. Beigu beigās, lai arī Bošs realizēja sodu, "Stormers", pēc Pola de Veta piezemējuma un realizācijas sitiena, prata izvirzīties vadībā.

Pēc septiņām minūtēm Kērvins Bošs, ar lielisku sitienu no savas laukuma puses, atgrieza vadību savai komandai un bija precīzs arī piecas minūtes pirms pamatlaika beigām, taču "Sharks" vienība par uzvaru varēja būt pārliecināta tikai pēc Makazoles Mapimpi piezemējuma spēles pēdējās minūtēs.

Līdz ar šo panākumu "Sharks" ir saglabājuši savas līderpozīcijas ne tikai DĀR konferences, bet arī visa "Super Rugby" turnīra ieskaitē.

Atgriežoties pie turnīra turpmākās norises perspektīvām, vakar vakarā tika paziņots, ka pēc septītās kārtas arī "Super Rugby" maču norise tiks pārtraukta uz nenoteiktu laiku. Par iemeslu šim paziņojumam kalpoja Jaunzēlandes valdības paziņojums, ka visiem, kas ieceļos šajā valstī būs jāievēro 14 dienu karantīna, kas, protams, maču aizvadīšanu šajā valstī padara par neiespējamu.

"Super Rugby", 7. kārta

MājniekiViesiRezultāts
ChiefsHurricanes24:27
BluesLions43:10
SunwolvesCrusaders14:49
RedsBulls41:17
SharksStormers24:14
JaguaresHighlandersAtc.
BrumbiesWaratahs47:14
#KomandaSUNZP
1.Sharks760124
2.Brumbies650123
3.Crusaders650123
4.Blues750222
5.Chiefs640219
6.Hurricanes640217
7.Stormers640217
8.Jaguares630315
9.Rebels630313
10.Reds720513
11.Bulls61056
12.Highlanders61055
13.Lions61055
14.Waratahs61055
15.Sunwolves61054

Izmantotie resursi:
https://super.rugby/superrugby/


Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.
Foto: Latvijas Regbija federācija
1

Latvijas regbija izlase uzvar izšķirošajā cīņā par pirmo vietu divīzijā

LETA. Latvijas vīriešu regbija izlase sestdien Jelgavā izcīnīja uzvaru un ieņēma pirmo vietu Konferences divīzijā. Latvijas regbisti izšķirošajā mačā ar 29:25 (12:14) pārspēja Dāniju.
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.