Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Regbija trillerī Velsa viesos uzvar Skotiju

Regbija trillerī Velsa viesos uzvar Skotiju
Fina Rasela (Nr.10) neveiksmes skotiem maksāja dārgi.
Foto: rbs6nations.com

Sešu nāciju kausa izcīņas otrās kārtas noslēdzošajā spēlē Edinburgā Skotija savā laukumā centās pārtraukt ieilgušo neveiksmju sēriju spēlēs pret Velsu. Šoreiz viņi bija pavisam tuvu, taču par nieka trīs punktu tiesu arī šoreiz pārāki bija pieredzes bagātākie velsieši - 23:26.

Šis duelis tika gaidīts ar lielu interesi, jo savā laukumā spēlējošie skoti solījās būt ciets rieksts, ko pārkost favorītiem Velsai. Lai arī Velsa varēja lepoties ar uzvarām pēdējos septiņos dueļos, visas pazīmes liecināja, ka cīņa būs ārkārtīgi sīva. Velsai, salīdzinot ar spēli pret Angliju, sākumsastāvā divas izmaiņas: pirmajā līnijā Samsona Lī vietā Ārons Džārviss, bet iepriekšējā mačā daudz cietušo Džordžu Nortu kreisajā malā aizvietot nācās Laiemam Viljamsam. Divas izmaiņas arī skotiem – pirmās līnijas veterāna Mareja vietā laukumā ar trešo numuru devās Džefs Kross, savukārt iepriekšējā spēlē savainojumu guvušā Tomija Seimora vietu labajā flangā ieņēma pieredzējušais Šons Lamonts, kuram spēle pret Velsu bija 92. Skotijas izlases rindās.

Piektajā minūtē skoti pārkāpa noteikumus netālu no sava ieskaites laukuma. Bleirs Kovans neapdomīgi nospēlēja rakā, sniedzot lielisku iespēju velsiešiem atklāt rezultātu. Lī Halfpenijs savu darbu paveica nevainojami (0:3). Negaidīts pavērsiens spēles devītajā minūtē: Velsa veido nopietnu uzbrukumu skotu laukuma pusē, taču nenodrošina raku, skoti atņem bumbu un nogādā līdz komandas ātrākajam spēlētājam Stjuartam Hogam, kurš neviena netraucēts veic izrāvienu no savas laukuma puses un gūst piezemējumu. Komandas kapteinis Leidlovs no ērtas pozīcijas iesit realizācijas sitienu, panākot 7:3. Vietējā publika gavilē! 17. minūtē skoti tika pie teicamas iespējas palielināt pārsvaru, kad velsieši pārkāpa noteikumus, spēlējot rakā. Leidlovs, sitot no neliela attāluma tieši pretī vārtiem, pievienoja vēl trīs punktus savam un savas komandas kontam (10:3).

Jau nākamajā uzbrukumā skotu paviršība gandrīz beidzās ar Velsas piezemējumu, taču Raisu Vebu skotu aizsardzībai izdevās apturēt vien dažus metrus pirms ieskaites laukuma. Velsa savu uzbrukumu turpināja un izprovocēja skotus uz noteikumu pārkāpumu. Halfpenijs atkal bija precīzs – 10:6. 31. minūtē būtisks pavērsiens: dzelteno kartīti nopelnīja Skotijas desmitais numurs Fins Rasels, kurš paskrēja apakšā gaisā bumbu tikko kā noķērušajam Denam Bigaram. Halfpenijs iesita soda sitienu, sadeldējot pārsvaru līdz minimumam. Un skotiem priekšā bija desmit minūtes mazākumā. Velsai panākumi ilgi nebija jāgaida – jau pēc pāris minūtēm Velsa kreisajā malā izspēlēja bumbu liekajam cilvēkam, kas šajā gadījumā bija Raiss Vebs, kurš neviena netraucēts piezemēja bumbu – 10:14. Viņam tas jau otrais piezemējums turnīrā. Turklāt Lī Halfpenijs nodemonstrēja savu izcilo meistarību, iesitot ārkārtīgi sarežģītu realizācijas sitienu no pašas laukuma kreisās malas. 10:16, un Skotijai bija jāturpina spēlēt mazākumā.

Taču jau pēc mirkļa kārtējais pavērsiens – par ļoti līdzīgu pārkāpumu, kādu sodīts tika Rasels, laukums uz desmit minūtēm jāpamet arī Džonatam Deivīsam! Spēlējot vienādos sastāvos, skoti metās atspēlēties. Lieliskā spēle molā iekvēlināja līdzjutējus un manāmi satrauca velsiešus, kas pārkāpa noteikumus. Skoti nolēma neizpildīt soda sitienu un spēlēt caur autu. Pēdējās puslaika minūtes aizritēja, skotiem vētraini uzbrūkot, taču Velsas aizsardzība bija gatava gan divmetrīgo brāļu Greju jaudai, gan Hoga ātrajām kājām. Atvairījuši vairākus uzbrukumus uz paša ieskaites laukuma līnijas, velsiešiem izdevās pirmo puslaiku noslēgt vadībā – 10:16.

Otrā puslaika pirmās piecas minūtes Skotija aizvadīja vairākumā. To izdevās pārvērst trijos punktos, kad pēc Aleksa Danbara tvēriena Džeimijs Robertss nepaguva laikus atbrīvot bumbu, pārkāpjot noteikumus. Greigs Leidlovs bija precīzs - 13:16. Velsa, atsākusi spēlēt pilnā sastāvā, metās uzbrukt. Skoti netālu no sava ieskaites laukuma pārkāpa noteikumus. Lī Halfpenijs arī savā piektajā mēģinājumā bija precīzs (13:19), tiesa - šoreiz bumba vispirms trāpīja pa vārtu stabu, bet pēc tam ielidoja vārtos. Zīmīgi, ka identiskā manierē pirmajā kārtā sodu pret skotiem iesita arī Francijas izlases spēlētājs Lopess. 54. minūtē pie iespējas izpildīt soda sitienu tiek Skotija, kad Džeiks Bols pārkāpj noteikumus, izdarot tvērienu pret spēlētāju bez bumbas (Džonu Bītiju). No 42 metru attāluma Leidlovs bija precīzs (16:19).

60. minūtē pēc skotu noteikumu pārkāpuma Halfpenijs tika pie vēl vienas iespējas izpildīt soda sitienu, taču pirmo reizi spēlē kļūdījās. Velsa turpināja uzbrukt, meklējot caurumus Skotijas izlases aizsardzības līnijā. 63. minūtē tādu atrast izdevās Džonatanam Deivīsam, kurš pārtrauca savu 13 spēļu sauso sēriju izlases rindās, gūstot piezemējumu. Precīzs arī Halfpenija izpildītais realizācijas sitiens - 16:26. Skoti sasparojās un izveidoja ļoti bīstamu uzbrukumu ar daudzām fāzēm, kas risinājās vairākas minūtes. Velsa pat divas reizes pārkāpa noteikumus, taču skoti gāja pēc piezemējuma, tāpēc par soda sitiena izpildīšanu ne reizi neizšķīrās. Viss beidzās ar to, ka Skotija palika bez punktiem - Velsa ieguva kontroli pār bumbu. Dažas minūtes vēlāk skotu ātrākie spēlētāji Hogs un Idalgo - Klains noorganizēja vēl vienu bīstamu uzbrukumu, kas beidzās ar piezemējumu, kas netika ieskaitīts, jo pirms tam Velsai tika fiksēts noteikumu pārkāpums. Skoti spēlēja caur autu un drīz pēc tam pazaudēja bumbu.

Spēle tuvojās beigām, un skotiem ātri vajadzēja ko kardināli mainīt. Viņi spēlēja aktīvāk, taču nespēja laikus gūt kāroto piezemējumu. Skotu varenā ofensīva beidzot vainagojās ar piezemējumu vien 79. minūtē, kad piecus punktus guva laukumā uz maiņu nākušais otrās līnijas uzbrucējs Hamiltons. Precīzs bija arī Rasela realizācijas sitiens - 23:26. Taču ar to arī spēles laiks bija beidzies, kā rezultātā skoti nemaz netika pie iespējas uzbrukt, lai spēli glābtu. Velsa svinēja laimīgu uzvaru skaistā un skatāmā spēlē ar rezultātu 23:26.

Sešu nāciju kausa izcīņa

Skotija – Velsa 23:26 (10:16)
Piezemējumi: Hogs 9', Hamiltons 79' – Vebs 33', Deivīss 63'
Realizācijas sitieni: Leidlovs 10', Rasels 79' – Halfpenijs 34', 64'
Soda sitieni: Leidlovs 17', 44', 54' - Halfpenijs 6', 19', 31', 48'
Skotija: 1. Dikinsons (17. Rīds), 2. Fords (16. Brauns), 3. Kross (18. Velšs), 4. R. Grejs (19. Hamiltons), 5. Dž. Grejs, 6. Hārlijs, 7. Kovans, 8. Bītijs (23. Skots), 9. Leidlovs (21. Idalgo - Klains), 10. Rasels, 11. Visers, 12. Danbars (20. Strokošs), 13. Benets, 14. Lamonts, 15. Hogs.
Velsa: 1. Dženkins (17. Džeimss), 2. Hibards (16. Boldvins), 3. Džārviss (18. Endrūjss), 4. Bols (19. Čārteriss), 5. A.V. Džounss, 6. Lidiets (20. Tipuričs), 7. Varbartons, 8. Faletau, 9. Vebs (21. Filipss), 10. Bigars, 11. L.Viljamss, 12. Robertss, 13. Deivīss, 14. Katberts, 15. Halfpenijs.

Trešās kārtas spēles pēc divām nedēļām - 28. februārī un 1. martā.

     [+] [-]

, 2015-02-15 21:00, pirms 9 gadiem
Tiešam kārtas aizraujošākā spēle. Velsa jau otro maču ir saspringtāko spēļu dalībniece. Interesanti, ka MVP tika piešķirts Velsas nr5 Džounsam, tam pašam, kura dēļ netika ieskaitīts Deivīsa piezemējums. Manuprāt Halfpenijs bija redzamākais, rezultatīvākais un noderīgākais vīrs laukumā. Tiesnesis nespēja izsekot spēlei. Tikai pateicoties iespējai skatīt atkārtojumus, izdevās glābt situāciju. Bet ne vienmēr. Priekšpēdēja skotu uzbrukumā, kurā neieskaitīja piezemējumu , sākuma fāzē jau bija pašu uzbrucēju rupjš pārkāpums, kurš deva iespēju turpināt šo skaisto izrāvienu, labi, ka tas neizšķīra rezultātu. Visādā ziņā atkārtojumu skatīšana mazāko šaubu ziņā ļoti palīdz sglabāt objektīvu spēles vērtējumu atšķirībā no sporta spēlēm kurās tiesnešus nevar pierunāt iet skatīt video kā hokejā, vai kur vispār tādas iespējas nav, kā futbolā, basketbolā.