Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Jaunzēlandes galvenais treneris Hansens pēc 2019. gada PK pametīs amatu

Jaunzēlandes galvenais treneris Hansens pēc 2019. gada PK pametīs amatu
Stīvs Hansens
Foto: AFP/Scanpix

Jaunzēlandes regbija izlases galvenais treneris Stīvs Hansens ir paziņojis, ka pēc 2019. gada Pasaules kausa, kas norisināsies Japānā, viņš pametīs savu amatu.

Stīvs Hansens ar Jaunzēlandes izlasi ir strādāji nu jau 16 gadus – vispirms astoņas sezonas kā viens no Sera Greiema Henrija treneru komandas asistentiem, bet kopš 2012. gada stājoties galvenā trenera amatā. Šajā laikā viņš ar "All Blacks" ir izcīnījis divus Pasaules kausus, kā arī vairākus Regbija čempionāta uzvarētāju titulus.

Lai arī par Hansena iespējamo aiziešanu tika runāts jau sen, tikai šajās dienās parādījās oficiāls paziņojums. Jaunzēlandes izlases galvenais treneris uzsvēra, ka ir strādājis pietiekoši ilgi un šajā laikā diezgan daudz arī paveicis, taču nākotnē vēlētos vairāk laika pavadīt ar savu ģimeni. Pagaidām gan nav zināms kas stāsies "All Blacks" galvenā trenera amatā pēc tam.

Jāpiebilst, ka Jaunzēlandes izlase nav vienīgā starptautiskā komanda, kuru Stīvs Hansens ir trenējis, jo laika periodā no 2002. līdz 2004. gadam viņa vadībā spēlēja Velsa. Tiesa, tas bija periods, kad velsiešu regbijs pārdzīvoja smagus laikus, 13 gadu laikā nomainot deviņus trenerus. Hansena vadībā komanda bieži vien spēlēja labi, taču pie pozitīva rezultāta viņiem pārāk bieži neizdevās tikt, kopumā šajā laikā uzvarot vien katru trešo maču.

Savukārt bilance darbā ar Jaunzēlandi gan Hansenam ir daudz labāka, jo ir uzvarēti 88.42% maču, bet zaudējimu ir piedzīvoti vien astoņās spēlēs no 95. Tāpat šajā laikā Jaunzēlande ir pārliecinoši nostiprinājusies pirmajā vietā Pasaules rangā, kura pirmajā vietā viņi ir jau kopš 2009. gada.

Jāpiebilst, ka Stīvs Hansens nav vienīgais galvenais treneris, kas pēc 2019. gada Pasaules kausa plāno pamest savu amatu. Iepriekš par to jau bija paziņojuši Īrijas un DĀR izlašu pašreizējie galvenie treneri.

Kā arī...

- Iepriekš ziņojām par to, ka jaunzēlandietis Nehe Milners-Skaders pievienosies Francijas Top 14 čempionāta komandai no Tulonas. Šo informāciju šodien apstiprināja arī kluba īpašnieks Murads Buželals, kurš arī apliecināja, ka vienošanās ir panākta uz trim sezonām.

Tiesa, tāpat Buželals pavēstīja, ka viņa komanda uz divām sezonām ir vienojusies ar DĀR izlases kapteini Ebenu Etzebetu, kā arī pagarinājusi līgumus ar argentīnieti Fakundo Isu un francūzi Entoniju Beljū līdz 2022. gadam.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/


LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Foto: RK Valmieras "Fēnikss".

"Fēnikss" un daži "Livonia" regbisti devušies uz pārbaudes spēlēm Spānijā, kas ir Top20 rangā

Trešdien, 13. martā, regbija kluba Valmieras “Fēnikss” spēlētāji, kuriem pievienojušies arī daži livonieši, izlidojuši uz Barselonu, lai pēc tam dotos uz Spānijas Ziemeļaustrumu pilsētu Saragosu, kur nedēļas garumā aizvadīs treniņnometni un mērosies spēkiem pārbaudes spēlēs ar spēcīgām komandām no Spānijas, kas pasaules rangā ir labāko divdesmitniekā.