Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Raimonds Rudzāts

Regbija slavas zālē tiks uzņemti 12 spēlētāji

Regbija slavas zālē tiks uzņemti 12 spēlētāji
Braiens O'Driskols
Foto: irishrugby.ie

17. novembrī ar īpašu ceremoniju "World Rugby" Slavas zālē tiks uzņemti divpadsmit spēles izcilnieki. Starp viņiem arī tādas ikonas kā Braiens O'Driskols, Džonijs Vilkinsons un Šeins Viljamss.

Skaļākais vārds divpadsmit spēlētāju sarakstā, šķiet, ir bijušais Īrijas izlases kapteinis Braiens O'Driskols, kurš laikposmā no 1999. gada līdz 2014. gadam izlasē aizvadīja 133 spēles un guva 46 piezemējumus. Abos šajos rādītājos viņš ir izlases rekordists. O'Driskolam pieder arī Sešu nāciju kausa rekords piezemējumos (26), viņš trīs reizes atzīts par turnīra vērtīgāko spēlētāju un divas reizes (2009, 2014) ar Īriju kļuvis par čempionu. Ar savu "Leinster" klubu O'Driskols trīs reizes triumfēja Eiropas Čempionu kausā un četras reizes "Pro 12" čempionātā.

Džonijs Vilkinsons kļuva par 2003. gada Pasaules kausa varoni, kad finālspēles pagarinājumā ar dropsitienu atnesa Anglijai uzvaru pār mājinieci Austrāliju. Vilkinsons Anglijas izlases rindās spēlēja trīspadsmit gadus (1998 - 2011), aizvadīja 91 spēli un guva 1179 punktus. Anglijas izlases sastāvā viņš vienu reizi triumfēja Pasaules kausā (2003) un četras (2000, 2001, 2003, 2011) - Sešu nāciju turnīrā. Viņš bijis arī Anglijas un Francijas čempions, kā arī divas reizes ar franču "Toulon" triumfējis Eiropas Čempionu kausā. 2003. gadā viņš tika atzīts par Gada spēlētāju pasaulē, kā arī BBC Gada sportistu.

Velsietis Šeins Viljamss nebija apveltīts ar raženu augumu (170 cm), taču vēl joprojām ir Velsas izlases rekordists gūtajos piezemējumos (58). Pasaules mērogā viņš naskāko piezemējumu guvēju sarakstā ierindojas ceturtajā vietā aiz Daisukes Ohatas (Japāna), Deivida Kampezi (Austrālija) un Braiena Habanas (Dienvidāfrika). Ar Velsas izlasi viņš divas reizes (2005, 2008) triumfēja Sešu nāciju kausā, bet individuāli 2008. gadā tika atzīts par Gada spēlētāju.

Vēl Slavas zālē tiks uzņemtas Anglijas izlases leģendas Džeremijs Gūskots un Lorenss Daladžio, japānis Daisuke Ohata, Velsas izlases kapteinis 19. gadsimta beigās Arturs Goulds, Skotijas izlases zvaigzne 20. gadsimta sākumā Džordžs Makfersons, 60. gadu zvaigzne velsietis Džons Douss, trīskārtējais olimpiskais čempions Deniels Kerols (Austrālija un ASV), kanādiete, olimpiskā medaļniece Hetere Moiza un titulētā angļu regbiste Megija Alfonsi.

"World Rugby" prezidents Bils Bjūmonts pauda prieku par uzņemamo cilvēku sarakstu: "Šajā uzņemamo sarakstā iekļautas īstas leģendas. Spēlētāji, kas spodrinājuši regbija tēlu un iedvesmojuši vairākas līdzjutēju paaudzes."

Regbija slavas zāles tradīcija tika aizsākta 2006. gadā, kad tajā tika uzņemti spēles izgudrotājs Viljams Vebs Eliss un viņa skola Anglijas pilsētā Regbijā, no kuras arī aizgūts spēles nosaukums. Tieši Regbija arī izraudzīta par Slavas zāles mājvietu. Pēc šā gada ceremonijas 17. novembrī Slavas zālē būs jau 132 iemītnieki.


Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.
Foto: Latvijas Regbija federācija
1

Latvijas regbija izlase uzvar izšķirošajā cīņā par pirmo vietu divīzijā

LETA. Latvijas vīriešu regbija izlase sestdien Jelgavā izcīnīja uzvaru un ieņēma pirmo vietu Konferences divīzijā. Latvijas regbisti izšķirošajā mačā ar 29:25 (12:14) pārspēja Dāniju.
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.