Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Francijā atceļ visus regbija eirokausu mačus

Juris Miņins
Juris Miņins

Francijā atceļ visus regbija eirokausu mačus
Epizode no vakardienas Lesteras "Tigers" un Parīzes "Stade Francais" spēles.
Foto: AFP/Scanpix

Sakarā ar vakar vakarā notikušo teroraktu sēriju Parīzē, ir pieņemts lēmums par visu Eiropas kausu (Čempionu un Izaicinājuma kausu) maču atcelšanu, kuriem bija jānotiek Francijas teritorijā.

Sakarā ar nestabilo situāciju Francijā, sākotnēji vairāki šīs valsts regbija klubi bija vienojušies par to, ka šodien paredzētās Eiropas čempionu kausa spēles tiks pārceltas uz vēlāku laiku. Pirmie par savu lēmumu paziņoja "Racing 92" un Glāzgovas "Warriors" komandas, bet viņu piemēram sekoja arī Klermonas un Bordo regbija vienības, kurām bija jāaizvada savstarpējā cīņa.

Tiesa, vēl pavisam nesen pastāvēja iespēja, ka citi mači, tomēr, notiks, vienīgās izmaiņas, kas varēja skart iepriekš izdomāto programmu skāra Tulonu, kuri atteicās no idejas par čempionu godināšanas pasākumu pirms spēles ar "Bath" komandu, par godu viņu uzvarai iepriekšējā Čempionu kausa sezonā.

Pavisam nesen gan kļuva skaidrs, ka drošības apsvērumu dēļ, kā arī izrādot cieņu vakar vakarā bojā gājušajiem un viņu ģimenēm, Francijas teritorijā nenotiks neviena no šajā nedēļas nogalē ieplānotajām spēlēm, nedz Čempionu kausā, nedz Izaicinājuma kausā. Kopumā Francijas teritorijā bija paredzēti pieci mači.

Tiesa, citās valstīs Eirokausu spēles šodien ir paredzētas un notiks ierastajā laikā, pirms mača gan ievērojot klusuma brīdi.

Jau pašlaik Eiropas profesionālā klubu regbija savienība (EPCR), kuri organizē abus turnīrus, ir paziņojusi, ka šajā nedēļas nogalē neizspēlētie mači tiks pārcelti uz vēlākiem datumiem.

Eiropas Čempionu kauss, 14.11.2015. spēles

MājniekiViesiRezultāts
MunsterBenetton Treviso
SaracensStade Tuolonnais
Northampton SaintsScarlets

Eiropas izaicinājuma kauss, 14.11.2015. spēles

MājniekiViesiRezultāts
Enisey-STMConnacht14:31
London IrishAgen
Worchester WarriorsLa Rochelle
Gloucester RugbyZebre

Izmantotie resursi:
Planetrugby.com