Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Saulīte un Baranovs Eirokausu sezonu sāk ar pērienu no Larošelas

Juris Miņins
Juris Miņins

Saulīte un Baranovs Eirokausu sezonu sāk ar pērienu no Larošelas
Foto: facebook.com/eniseistm/

Latvijas regbistu Ulda Saulītes un Jurija Baranova Krasnojarskas "Enisay-STM" komanda vakardien aizvadīja savu pirmo spēli Eiropas Izaicinājuma kausā, ar 21:82 atzīstot Larošelas pārākumu.

Krasnojarskas "Enisey-STM" pirms nedēļas nu jau kārtējo reizi kļuva par Krievijas čempioniem un arī uz Eiropas skatuves Sibīrijas "Smagā mašīna" nav pirmo reizi, taču šīssezonas Eirokausu sezona viņiem sākās pagalam neveiksmīgi.

Pirmajā Izaicinājuma kausa mačā viņiem priekšā stājās Larošelas komanda, kas ir viena no Francijas čempionāta augstākās divīzijas vienībām un, jāsaka, ka abu komandu meistarības līmeņu atšķirība jau pirms pašas cīņas daudziem lika visnotaļ skeptiski vērtēt Krasnojarskas vienības iespējas ne tikai uz uzvaru, bet uz līdzvērtīgu spēli.

Jau no pirmajām mača minūtēm Larošelas komanda, bet, precīzāk, tās aizsargi vienkārši "noskrēja" laukuma saimniekus, kas pārvērtās vienā piezemējumā pēc otra un kopumā pirmajās 40 minūtēs Francijas komanda ieskaites zonā bumbu bija nogādājusi sešas reizes, kamēr "Enisey-STM" tikai divreiz. Savukārt otrajā puslaikā viesu pārākums bija vēl ivērojamāks, jo Krasnojarskas komanda spēja gūt tikai vienu piezemējumu uz ko Larošela atbildēja ar vēl sešiem, neapstājoties līdz pat mača pēdējām minūtēm.

Krasnojarskas komandas pamatsastāvā devās gan komandas kapteinis Uldis Saulīte, gan arī Jurijs Baranovs, taču viņi ar rezultatīvām darbībām neizcēlās.

Otrajā šīs pašas apakšgrupas spēlē tikās Anglijas Premjerlīgas komanda Bristole, kas spēcīgāko sabiedrībā atgriezās vien šosezon un Itālijas "Zebre" komanda no Pro 14 čempionāta. Angļi šajā mačā bija pārāki ar 43:22.

Savukārt no citām spēlēm var izcelt Premjerlīgas vienas no vājākajām komandām, Vusteras "Warriors", uzvaru izbraukumā pār Francijas čempionāta šīs sezonas vienu no spēcīgākajām vienībām, Parīzes "Stade Francais" – 38:27. Par šīs cīņas varoni var saukt vusterieti Tomu Hovu, kurš pirmā puslaika otrajā daļā guva divus piezemējumus, kas, kā izrādījās vēlāk, arī noteica mača iznākumu.

Eiropas Izaicinājuma kauss regbijā, 1. kārta

MājniekiViesiRezultāts
PerpiņānaSeilas "Sharks"24:41
Enisey-STMLarošela21:82
Timišoaras "Saracens""Dragons"17:54
TrevīzoGrenoble40:14
"Ospreys"Po27:0
Northemptonas "Saints"Klermona20:41
"Harlequins"Ažēna54:22
KonahtaBordo22:10
Bristole"Zebre"43:22
"Stade Francais"Vusteras "Warriors"27:38

Izmantotie resursi:
https://www.epcrugby.com/