Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Leģendārais Tītdžens vadīs Samoa izlasi

Juris Miņins
Juris Miņins

Leģendārais Tītdžens vadīs Samoa izlasi
Gordons Tītdžens (centrā)
Foto: AFP/Scanpix

Visu laiku veiksmīgākais regbija-7 nacionālo izlašu treneris sers Gordons Tītdžens, pēc tam kā aizgāja no Jaunzēlandes izlases galvenā trenera amata, ir atradis jaunu darba vietu un nu būs Samoa olimpiskā regbija izlases galvenais treneris.

60 gadus vecais Gordons Tītdžens ir visu laiku veiksmīgākais treneris regbija-7 vēsturē, jo ilgus gadus (laika posmā no 1994. līdz 2016. gadam)vadot Jaunzēlandes izlasi ir izcīnījis 12 Pasaules sērijas čempiona titulus, divas reizes triumfējis Pasaules kausā, kā arī četras reizes uzvarot Labas gribas spēlēs. Savukārt 2012. gadā viņš ir uzņemts Starptautiskās regbija savienības Slavas zālē.

Tiesa, neskatoties uz šiem sasniegumiem, pēc 2016. gada olimpiādes Tītdžens pameta savu amatu, jo Jaunzēlandes izlase izgāzās vēsturiskajā turnīrā, kas bija regbija-7 debija olimpiskajās spēlēs, nespējot iekļūt izslēgšanas mačos, cīņā par medaļām. Beigu beigās jaunzēlandieši izcīnīja vien priekš viņiem necilo piekto vietu.

Ilgi bez darba gan Jaunzēlandes regbija speciālists nepalika, jo jau vakardien tika paziņots, ka nākošā darba vieta viņam būs Samoa, kur viņš trenēs vietējo olimpiskā regbija izlasi. Gordonu Tītdženu jaunajā amatā iecēla valsts ministru prezidents Tuilaepa Sailele Malielegaoi, kurš vienlaicīgi ir arī vietējās regbija savienības prezidents.

Kā arī…

- Fidži klasiskā regbija izlase ir nosaukusi izlases kandidātu sarakstu novembrī gaidāmajām testu spēlēm un starp nosauktajiem regbistiem ir arī vairāki šovasar par olimpiskajiem čempioniem kļuvušie spēlētāji – Leone Nakarava, Vatemo Ravovū un Josua Tuisova, kuram šī būs debija lielajā izlasē.

Izmantotie resursi:
Planetrugby.com | : Planetrugby.com