Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Miesnieki" pretestību izrāda vien otrajā puslaikā un zaudē "Top" līgas pusfinālā

Ints Megnis
Ints Megnis

"Miesnieki" pretestību izrāda vien otrajā puslaikā un zaudē "Top" līgas pusfinālā
Ingus Aivars "Miesnieku" formā. Foto: Zigismunds Zālmanis (LRF)

Latvijas regbija čempionvienība "Miesnieki" sestdien Šauļos konkurētspējīgi aizvadīja tikai otro puslaiku un Baltijas "Top" līgas pusfināla spēlē ar rezultātu 22:45 (0:24) piekāpās Lietuvas grandam "Baltrex-Šiauliai". Trīs piezemējumus veica Ingus Aivars.

Jau no spēles iesākuma "Baltrex" spēlētājiem bija pārsvars un septītajā minūtē viņi izvirzījās vadībā ar 7:0. Astotajā minūtē Latvijas čempioni ieguva iespēju izpildīt soda sitienu, tomēr, kaut tas bija gandrīz pretim vārtiem, netika trāpīts. Drīz vien "Baltrex" ienesa arī otro piezemējumu, kam sekoja vēl divi un pirmo pusi Latvijas čempioni noslēdza ar rezultātu 0:24.

Otro puslaiku "Miesnieki" sāka apņēmīgi un pēc ilga spiediena ceturtajā minūtē Emīls Cēburs ienesa bumbu laukuma malā, samazinot deficītu līdz 5:24, bet vēl pēc pāris minūtēm Aivars ar piezemējumu un Juris Iesalnieks ar realizāciju panāca arī 12:24. Vienu piezemējumu "Baltrex" ātri atguva, bet 63. minūtē vēlreiz bumbu ienesa Aivars, turklāt pašās beigās viņš izcēlās trešo reizi un spēle noslēdzās ar 22:45.

Regulārajā sezonā abas komandas tikās pirmajā kārtā, toreiz "Miesniekiem" Šauļos piekāpjoties ar 16:26 (3:22).

Otrais pusfināls arī notiks Šauļos un sāksies šodien plkst. 18:00, Latvijas vicečempioniem "Garkalne"/ "Livonia" spēkojoties ar pagājušā gada turnīra čempioni Šauļu "Vairas-Kalvis-Jupoja", kurai regulārās sezonas pirmajā kārtā piekāpās ar 0:26 (0:14). Pēc tam čempioni un trešās vietas ieguvēji tiks noskaidroti sērijās līdz divām uzvarām, mačiem risinoties 28. septembrī, 5. oktobrī, kā arī nepieciešamības gadījumā 12. oktobrī.

Pirms tam regulārajā sezonā sešas komandas aizvadīja viena apļa turnīru, kurā triumfēja "Baltrex", bet "Garkalne"/ "Livonia" un "Miesnieki" bija attiecīgi trešajā un ceturtajā pozīcijā. Ja "Miesnieki" "Top" līgā spēlē jau vairākus gadus, regbija klubs "Livonia" tur šosezon piedzīvo debiju. Pagājušajā sezonā Latvijas čempionu rezultāts šajā turnīrā bija pieticīgs, "Miesniekiem" zaudējot visās četrās spēlēs.

Baltijas "Top" līgas pusfināls, 14. septembris

"Baltrex-Šiauliai" - "Miesnieki" (24:0)
"Miesnieki". Piezemējumi: Ingus Aivars 3, Emīls Cēburs. Realizācija: Juris Iesalnieks.

Izmantotie resursi:
Latvijas Regbija Federācija