Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Lyon" Baretam piedāvājusi lielāko līgumu regbijā – 1.5 miljonus eiro

Juris Miņins
Juris Miņins

"Lyon" Baretam piedāvājusi lielāko līgumu regbijā – 1.5 miljonus eiro
Bodens Barets
Foto: Reuters/Scanpix

Kā tiek ziņots Francijas medijos, šīs valsts regbija klubs no Lionas, kas startē Top 14 turnīrā, ir izeicis gana naudīgu piedāvājumu Jaunzēlandes izlases regbistam Bodenam Baretam, kuru pieņemot viņš kļūs par visu laiku apmaksātāko regbistu.

Kā ziņo Francijas laikraksts "L'Equipe", tad Lionas regbija komanda ir sakontaktējusies ar Jaunzēlandes regbista Bodena Bareta pārstāvjiem un piedāvājusi 1.5 miljonus eiro, ja pēdējo divu gadu planētas labākais regbists piekritīs pārcelties uz Eiropu.

Ja "All Blacks" pārstāvis piekritīs šim piedāvājumam, tad viņš ar 1.5 miljonus eiro lielo algu kļūs par visu laiku apmaksātāko regbija spēlētāju, neskatoties uz spēles veidu (regbijs-15 un regbijs-13).

27 gadus vecais Bodens Barets pēdējās sezonās demonstrē patiesi lielisku spēli un ir stabils "All Blacks" pamatsastāva dalībnieks, tāpēc, kā minēts iepriekš, gan 2016., gan 2017. Gadā tika atzīts par planētas labāko regbistu "World Rugby" versijā. Tāpat viņa kontā ir uzvara 2015. gada Pasaules kausā, kura finālā viņš guva spēles pēdējo piezemējumu.

Klubu līmenī Barets, kura trīs brāļi arī spēlē regbiju un divi no viņiem jau ir paspējuši debitēt Jaunzēlandes izlasē, pārstāv "Super Rugby" čempionāta vienību Velingtonas "Hurricanes", ar kuru viņš divas reizes tika līdz finālam, vienā no tām, 2016. gadā, arī uzvarot. Spēlējot Velingtonā Bareta alga, pārvēršot to eiro, ir nedaudz virs 500 tūkstošiem.

Jāpiebilst, ka pretēji citiem "lielajiem" komandu sporta veidiem, regbijā-15 profesionālismu atļāva vien pirms nepilniem 25 gadiem, kas ir viens no iemesliem kāpēc vadošie šī sporta veida pārstāvji pagaidām saņem šādas salīdzinoši mazas algas.

Savukārt Jaunzēlandes izlases spēlētājiem, lai arī viņi varētu atrast labi apmaksātu darbu Eiropā, pamest mājas traucē apstāklis, ka "All Blacks" komandā tiek uzņemti tikai tie spēlētāji, kas pārstāv vietējos (Jaunzēlandes regbija savienības) klubus. Bodena Bareta līgums ar savienību beigsies pēc 2019. gada Pasaules kausa.

Izmantotie resursi:
https://www.lequipe.fr/
https://rugger.info/

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja