Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Saulīte un "Enisey-STM" uzvar Krievijas kausa finālā

Juris Miņins
Juris Miņins

Saulīte un "Enisey-STM" uzvar Krievijas kausa finālā
Uldis Saulīte (no labās) cīņā par bumbu Krievijas kausa pusfināla mačā pret Krasnojarskas "Krasny Yar".
Foto: enisei-stm.ru

Vakardien pie nu jau kārtējās Krievijas regbija trofejas tika Uldis Saulīte un viņa pārstāvētā Krasnojarskas "Enisey-STM", kuri ar 26:19 pārspēja Moņinas "VVA-Podmoskovye" un tādējādi triumfēja Krievijas kausa izcīņā

Krasnojarskas "Enisey-STM" pārsvars pār pārējām Krievijas regbija komandām ir diezgan ievērojams, par ko liecina kā vienības panākumi šajā sezonā, regulārajā čempionātā izcīnot 30 no 30 iespējamajiem punktiem, tā pēdējo gadu rezultāti kopumā, tāpēc, no vienas puses, Krievijas kausa izcīņas finālmačā favorīts bija skaidrs. No otras puses "VVA-Podmoskovye" arī ir ļoti laba līmeņa komanda, kas viena mača ietvaros var pabojāt nervus arī Krievijas čempionāta grandam, kas solīja interesantu spēli.

Saprotot spēles nozīmību, t.i., iespēju izcīnīt nozīmīgu kausu, abu komandu treneri laukumā sūtīja labākos sastāvus un tas spēles vērotājiem solīja labu regbija izrādi.

Aktīvāk spēli sāka Krasnojarskas komanda, taču piemaskavas "lidotāji" izturēja sākotnējo spiedienu, tāpēc "Enisey-STM" nācās samierināties vien ar soda sitiena izpildi, kas arī bija precīzs. Tiesa, turpinājums nesekoja un Moņinas komanda pārņēma iniciatīvu savās rokās, taču uzlauzt "Smagās mašīnas" aizsardzības vaļņus viņiem neizdevās, tāpēc arī viņi, lai arī ar otro mēģinājumu, bet realizēja sodu.

Pārtraukumā gan komandas devās pie rezultāta 13:3, jo Jurijs Kušnarjovs no Krasnojarskas komandas guva piezemējumu, bija precīzs realizācijā un soda sitienā, kas ļāva "Enisey-STM" vienībai nākošās 40 minūtes gaidīt mazliet mierīgākā gaisotnē.

Otrajā puslaikā "VVA-Podmoskovye" turpināja pirmajā mača cēlienā iesākto, proti, droši devās uzbrukumā, par ko arī bija atalgoti un Sibīrijas komandai pārsvarā tikai ar lielām grūtībām izdevās noturēt savus oponentus, taču pāris reizes gan tas neizdevās un rezultāts vienā brīdī kļuva 16:16.

Par finālmača varoni kļuva Davids Kačarava, kurš nobloķēja Moņinas spēlētāja Sergeja Januškina mēģinājumu aizspert bumbu no savas ieskaites zonas un piezemēja to – 23:16!

Atlikušajā laikā abas komandas apmainījās ar precīziem soda sitieniem, taču lielākiem varoņdarbiem ne vienai, ne otrai komandai nepietika ne spēja, ne laika.

Uldis Saulīte šajā spēlē laukumā devās mača sākumsastāva, bet Jurijam Baranovam, otram Latvijas regbistam titulētā Krievijas kluba sastāvā, pagaidām vēl ir jāatkopjas no ceļgala savainojuma un jāuzņem optimālā sportiskā forma, tāpēc Krievijas kausa finālmačā viņš nepiedalījās.

Atgādināsim, ka šajā gadā Krasnojarskas "Enisey-STM" triumfēja Eiropas "Continental Shield" izcīņā, kā arī ieguva savā īpašumā Krievijas Superkausu. Pašlaik viņi ir arī Krievijas čempionāta līderi, kas, kā minēts iepriekš, turnīra tabulā nav zaudējuši ne punktu.

Izmantotie resursi:
https://rugger.info/