Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Vunipola paliks "Saracens" un spēlēs Anglijas otrajā līgā

Juris Miņins
Juris Miņins

Vunipola paliks "Saracens" un spēlēs Anglijas otrajā līgā
Mako Vunipola (priekšplānā)
Foto: PA Images/Scanpix

Anglijas izlases spēlētājs Mako Vunipola ir viens no vairākiem visaugstākā līmeņas spēlētājiem, kas apstiprinājis, ka arī nākošajā sezonā pārstāvēs Londonas "Saracens" klubu, lai gan tam būs jāspēlē Anglijas otrajā līgā.

Anglijas izlases spēlētājs Mako Vunipola ir kārtējā regbija zvaigzne, kas ir apliecinājusi, ka neskatoties uz to, ka Londonas "Saracens" gaidāmo sezonu būs spiesta aizvadīt "Championship" turnīrā, viņš neplāno to pamest un arī nelūgs, lai tiktu izīrēts uz kādu citu komandu.

Interesanti, ka Londonas "Saracens" rindās 2020./2021. gada sezonā varētu spēlēt trīs Vunipolas, jo bez Mako un viņa brāļa Billija, kas kluba galvenajā komandā spēlē jau labu laiku, no akadēmijas ir izsaukts Manu Vunipola, kas ir abu saracīnu brālēns.

Iepriekš jau ziņojām, ka viens no pēdējo gadu spēcīgākajiem Eiropas regbija klubiem, kurš 10 iepriekšējo sezonu laikā ir piecas reizes uzvarējis Anglijas Premjerlīgā (pēdējo piecu gadu griezumā ir izcīnīti četri tituli) un katru gadu arī bijis starp četrām labākajām komandām, kas cīnās izslēgšanas mačos, kā arī kopš 2013./2014. gada sezonas četrreiz ir spēlējis Eiropas čempionu kausa finālā, trīsreiz tajā uzvarot, 2020./2021. gada sezonu būs spiests aizvadīt Anglijas otrajā regbija līgā, jeb "Championship" turnīrā.

Tiesa, iemesls tam nav pēkšņā komandas "sabrukšana" un pat ne Covid-19 pandēmija, bet gan tas, ka komanda ilgus gadus nodarbojās ar mahinācijām, lai slēptu spēlētāju algās izmaksātās naudas summas. Par to komanda tika sodīta ar 70 turnīra tabulas punktiem un naudas sodu. Zīmīgi, ka Mako Vunipolas atalgojums (tāpat kā Ričarda Viglsvorta, Billija Vunipolas un Maro Itodžes) un tā veidošanās mehānisms bija viens no aizdomīgākajiem.

Nokļūstot šajā situācijā, daudzi spēlētāji ir pametuši klubu (Vils Skeltons devies uz Larošelu, Titi Lamositelī spēlēs Monpeljē, Bens Spensers – Bātā utt.), bet citi, saņēmuši "Saracens" atbalstu, kuriem ir izdevīga izmaksu samazināšana, ir uz sezonu izīrēti citām komandām. Piemēram, Alekss Lozovskis ir devies uz Franciju, kur pārstāvēs Monpeljē klubu, Alekss Gūds un Džordžs Kruiss spēlēs Japānas čempionātā, bet Bens Ērls paliks Premjerlīgā, pievienojoties Bristoles "Bears" utt..

Lai arī "Saracens" atgriešanās Anglijas spēcīgāko regbija klubu sabiedrībā ir reālākais gaidāmās "Championship" sezonas iznākums (uz Premjerlīgu dodas turnīra uzvarētāja), taču vienības atgriešanās Premjerlīgā ir atkarīga no Londonas kluba sportiskajām veiksmēm.

Kā arī…
- Īrijas regbisti piekrituši algu samazinājumam, par ko valsts regbija savienība runāja jau vairākas nedēļas. Visiem regbistiem, kuru alga ir lielāka kā 25 tūkstoši eiro gadā, atalgojums par pusi 2019./2020. gada sezonas un visu 2020./2021. gada sezonu tiks samazināts par 10 procentiem.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/
https://www.ultimaterugby.com/