Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Lielbritānija iegūst divas ceļazīmes uz olimpisko regbija-7 turnīru

Juris Miņins
Juris Miņins

Lielbritānija iegūst divas ceļazīmes uz olimpisko regbija-7 turnīru
Anglijas dāmu izlase
Foto: SPUTNIK/Scanpix

Ar Lielbritānijas regbija-7 valstsvienību uzvarām šajā nedēļas nogalē noslēdzās Eiropas zonas 2020. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīri.

Šajā nedēļas nogalē Francijā un Krievijā norisinājās Eiropas zonas atlases turnīrs uz 2020. gada olimpisko spēļu regbija-7 turnīru, kas norisināsies Japānas galvaspilsētā Tokijā. Atlase notika kā vīru, tā arī dāmu konkurencē un abos turnīros piedalījās pa 12 komandām.

Vīriem, kuri mērojās spēkiem Francijā, Kolomjē pilsētā, bija viena izteikta favorīte, Anglija, kas, kā labākā savas valsts regbija izlase, cīnījās par Lielbritānijas tiesībām spēlēt olimpiskajās spēlēs. 2016. gadā viņi olimpisko turnīru noslēdza ar sudraba medaļām, bet šogad tikai ne pārāk veiksmīgas Pasaules sērijas sezonas dēļ nespēja izcīnīt automātisko ceļazīmi.

Jāsaka, ka angļi, kas turnīru sāka ar graujošu uzvaru pār Lietuvu (40:0), apliecināja visas pirms turnīra izteiktās prognozes, jo grupu turnīra posmu aizvadīja ļoti pārliecinoši, tiekot pie trim uzvarām trijās spēlēs, bet izslēgšanas mačos sekoja vēl trīs pārliecinoši panāku – 35:0 pret Itāliju, 29:12 pret Portugāli un 31:7 pret Franciju.

Tādējādi olimpiskie vicečempioni nodrošināja sev vietu arī 2020. gada spēlēs, bet Francija, kā arī turnīra trešās vietas ieguvēja Īrija, turpinās cīnīties par iespēju doties uz Tokiju, jo tām, atbilstoši nolikumam, ir piešķirtas vietas "pēdējās cerības" turnīrā, kurā 2020. gada jūnijā tiksies visu reģionu labākās olimpisko ceļazīmi vēl neizcīnījušās komandas.

Savukārt Krievijas pilsētā Kazaņā viss bija daudz sarežģītāk, jo komandu spēku samēri bija līdzvērtīgāki.

Grupu turnīru bez zaudējumiem noslēdza mājnieces, kā arī Spānija un Francija, kas Eiropas mērogos ir labi zināms trio. Izslēgšanas mačos krievietes ar 44:0 sagrāva itālietes, bet Francijas dāmas ar 55:0 "sabradāja" Rumānijas izlasi. Savukārt Anglijai un Spānijai panākumi devās daudz grūtāk, jo anglietes ar 17:7 pārspēja īrietes, bet Spānijas izlase tikai ar 17:14 tika galā ar Polijas valstsvienību.

Lielākie pārsteigumi notika pusfinālos, kur Krievija ar 12:5 tika galā ar Spāniju, bet Anglijas izlase prata pieveikt Franciju (14:12) un kvalificējās finālam. Tajā dāmas no Britu salām neatstāja nekādas cerības turnīra saimniecēm, svinot panākumu ar 19:0.

Tiesa, tāpat kā kungiem, arī dāmām turnīra formāts paredz, ka šī atlases posma otrā un trešā komanda turpina cīņu par iespēju piedalīties 2020. gada olimpiskajās spēlēs, nākamā gada vasarā spēlējot "pēdējās cerības" turnīrā.

2020. gada olimpisko spēļu Eiropas zonas kvalifikācijas turnīrs regbijā-7

#KungiDāmas
1.LielbritānijaLielbritānija
2.FrancijaKrievija
3.ĪrijaFrancija
4.PortugāleSpānija
5.SpānijaĪrija
6.VācijaPolija
7.ItālijaItālija
8.GruzijaRumānija
9.KrievijaZviedrija
10.LietuvaMoldova
11.UkrainaVācija
12.UngārijaČehija

2020. gada olimpisko spēļu regbija-7 turnīra dalībnieces

ReģionsKungiDāmas
RīkotājiJapānaJapāna
PS1FidžiJaunzēlande
PS2ASVASV
PS3JaunzēlandeKanāda
PS4DĀRAustrālija
DienvidamerikaArgentīnaBrazīlija
ZiemeļamerikaKanāda---
EiropaLielbritānijaLielbritānija
Okeānaija
Āfrika
Āzija
Pēdējās cerības turnīrs

Tā kā Ziemeļamerikas reģiona abas spēcīgākās dāmu komandas, ASV un Kanāda, ir tikušas pie automātiskajām ceļazīmēm uz Tokijas spēlēm, reģiona pārstāve 2020. gada olimpiskajās spēlēs tiks noskaidrota pēdējās cerības turnīrā, kuram ir kvalificējušās Meksika un Jamaika

Izmantotie resursi:
World Rugby | world.rugby