Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Trīs Latvijas regbija izlases vienā stadionā: Zagrebā notiks svarīgas EČ cīņas

Trīs Latvijas regbija izlases vienā stadionā: Zagrebā notiks svarīgas EČ cīņas
Latvijas vīriešu, sieviešu un U18 regbija-7 izlases pirms Eiropas čempionāta. Foto: Zigismunds Zālmanis (LRF)

Latvijas vīriešu, sieviešu un U18 izlases regbijā-7 piektdien agri no rīta devās uz Zagrebu, kur sestdien un svētdien piedalīsies Eiropas čempionātā - vīri un juniori spēkosies "Trophy" divīzijā, kas ir otrā spēcīgākā kontinentā, bet dāmas cīnīsies līmeni zemāk, cenšoties atgriezties "Trophy" grupā. Šī gada sacensības ir īpaši svarīgas, jo arī notiks cīņa par ceļazīmēm uz olimpisko kvalifikācijas turnīru.

Stjepana Spajiča vārdā nosauktajā stadionā uz trijiem laukumiem kopā sacentīsies 36 izlases un gandrīz 600 sportisti. Zīmīgi, ka Latvija kopā ar mājiniekiem horvātiem būs vienīgā, kas spēlēs visās trijās grupās.

Elites vīru grupa būs vienīgā no šīm, kurā gaidāmi divi sabraukumi - vispirms šonedēļ 12 komandas tiekas Zagrebā, bet nedēļu vēlāk tās spēkus samēros Bosnijas un Hercegovinas pilsētā Zenicā. "Trophy" divīzija ir otrā spēcīgākā Eiropā, augstāk atrodoties vienīgi "Grand Prix" sērijai ar 12 spēcīgākajām kontinenta komandām. Pērn Latvija pirmajā sabraukumā palika pēdējā, 12. vietā, bet otrajā pārsteidzoši bija trešā, kas summā deva septīto vietu, bet Eiropas kopējā rangā - 19. pozīciju. Šogad izlasēm ir papildus motivācija, jo divas labākās "Trophy" divīzijas komandas tiks uz jūlija vidū Francijā gaidāmo olimpisko kvalifikācijas turnīru.

Gerija Vokera trenētā Latvija pirms Zagrebas turnīra izlikta ar septīto numuru, līdz ar to tā apakšgrupā sestdien plkst.12:22 pēc Latvijas laika tiksies ar Luksemburgu (6), 14:45 pret Zviedriju (1), kas pērn spēlēja elites grupā, kā arī plkst.17:52 pret Bosniju un Hercegovinu (12). Astoņas labākās izlases kvalificēsies svētdien gaidāmajam ceturtdaļfinālam.

Divas labākās komandas divu posmu summā ne tikai iekļūs elites grupā, bet arī olimpiskā kvalifikācijas turnīrā. Latvijas izlase Eiropas čempionāta "Trophy" divīzijā (agrāk - A divīzija) spēlē kopš 2014. gada. Lielisks sniegums tika parādīts 2015. gadā, kad Latvija abos posmos bija ceturtā un summā guva trešo vietu, kas ļāva tikt uz Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru. Tieši Riodežaneiro regbijs atgriezās olimpiskajā programmā un tajā būs sastopams arī nākamgad Tokijā, kur spēkus samēros 12 labākās septītnieka izlases pasaulē.

Par vienu ceļazīmi uz olimpisko kvalifikācijas turnīru cīnīsies Latvijas dāmu izlase. Tā kā dāmas vēl pērn spēlēja "Trophy" grupā, šogad "Conference" divīzijā viņas izliktas ar augsto, otro, numuru. Ulda Bautra vadītās Latvijas izlases spēlētājas apakšgrupā sestdien plkst. 12:44 eksaminēs Lietuvu (11.), kuras pamatkodols ir no Latvijas čempionātā spēlējošās "Tauras VRA" komandas, pēc tam plkst. 15:29 sekos cīņa pret Slovākiju (8.), bet plkst. 18:14 pret Dāniju (5.).

Latvijas dāmas pēc ilgiem pūliņiem pirmoreiz no Eiropas čempionāta "Conference" divīzijas izkļuva 2016. gadā. Nākamajā vasarā ar devīto vietu, kas kopējā Eiropas izlašu vērtējumā atbilst 21. vietai, Latvija saglabāja pozīciju "Trophy" divīzijā, tomēr pērn abos "Trophy" turnīros mūsu meitenes palika pēdējās (deviņi zaudējumi, viens neizšķirts) un izkrita līmeni zemāk. 2016. un 2017. gadā komandu stūrēja tieši Bautris.

Arī Latvijas U18 izlase spēlēs "Trophy" divīzijā, tēmējot saglabāt pozīciju, kurā bijusi iepriekšējos trijos gados - pērn Latvijas juniori tajā guva ceturto vietu, 2017. gadā bija piektie labākie, bet vēl gadu pirms tam - ceturtie.

Arvja Pilenieka trenētie Latvijas juniori izlikti ar sesto numuru un vispirms sestdien plkst. 12:22 samēros spēkus ar Serbiju (7), kam plkst. 15:07 sekos duelis pret Slovēniju (12.), bet plkst. 17:30 cīņa pret Zviedriju (1.).

Informāciju par visu Latvijas izlašu sastāvu un treneru komentārus, gatavojoties Eiropas čempionātam, iespējams izlasīt Latvijas Regbija federācijas mājaslapā Latvijas Regbija Federācija Savukārt sestdien un svētdien operatīvu informāciju par izlašu rezultātiem un emocijas būs iespējams iegūt Latvijas Regbija federācijas Facebook lapā.

Sacensību atklāšanas ceremonija piektdienas vakarā notika pie Zagrebas strūklakām, kur tika prezentētas visas izlases, bet jau sestdien agri no rīta Latvijas izlases vairāk nekā 30 grādu karstumā dosies svarīgajās cīņās.

Izmantotie resursi:
Latvijas Regbija Federācija


"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Foto: Latvijas Regbija federācija.
1

Latvijas jauniešu izlase nedēļas nogalē piedalīsies Eiropas lielākajā jaunatnes regbija turnīrā

Jau šajā nedēļas nogalē, 6. un 7.aprīlī, gaidāms Eiropas lielākais jaunatnes regbija turnīrs “Portugal Rugby Youth Festival” – oficiālas Eiropas Regbija federācijas (Rugby Europe) sacensības, kurās startēs arī Latvijas U13 izlase.