Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Urugvaja atspēlējas un pārspēj Krieviju

Juris Miņins
Juris Miņins

Urugvaja atspēlējas un pārspēj Krieviju
Epizode no Argentīnas - Spānijas spēles.
Foto: EPA/Scanpix

Šodien Urugvajas galvaspilsētā Montevideo tika aizvadīta otrā World Rugby Nāciju kausa spēļu kārta, kurā pie uzvarām tika Namībija, Argentīna un Urugvaja.

Pirmajā dienas spēlē Namībija tikās ar Itālijas otro izlasi. Spēles sākumā itāļu rezervisti ātri guva divus piezemējumus un kopumā panāca 15:0 savā labā, taču Namībija, kas ir regulāra Pasaules kausu dalībniece, neapjuka un pirmajā puslaikā, guva piezemējumu ar realizāciju.

Otrais puslaiks, kas sākās pie rezultāta 22:7 par labu Itālijai, gan pagāja pilnīgā Namībijas regbistu zīmē. Pieci piezemējumi no Āfrikas komandas puses un pārliecinoša uzvara. Tīns Kotze guva piezemējumu un izcēlās ar 13 punktiem.

Nākošajā spēlē Argentīnas otrā izlase cīnījās ar Spānijas valstsvienību. Šajā spēlē gan nekādas sīvās spēkošanās nebija, jo argentīnieši, kas pirmajā spēlē izlaida no rokām uzvaru cīnoties ar Krieviju, spēli sāka, aizvadīja un noslēdza pārliecinoši pat neskatoties uz divām nopelnītām dzeltenajām kartītēm. Piezemējumos Argentīna uzvarēja ar 5:1, bet kopējā rezultātā – 37:5.

Savukārt kārtas centrālais mačs noteikti bija mājnieku, Urugvajas izlases, spēle pret Krieviju. Jāsaka, ka cīņa arī bija, taču šī bija “divu puslaiku spēle”, kurā pirmajā spēlēja Krievija, otrajā – Urugvaja.

Urugvaja gan pirmā guva punktus, otrajā minūtē realizējot soda sitienu, taču krievi jau līdz desmitajai minūtei panāca 14:3 (piezemējumi Dmitrijam Gricenko un Dmitrijam Gerasimovam). Uz to gan mājnieki atbildēja ar piezemējumu, taču Jurija Kušnarjova dropgols un Denisa Simplikeviča piezemējums pēc pārtvertās piespēles atgrieza visu vecajās sliedēs un pārtraukumā komandas devās ar rezultātu 24:8 par labu Krievijai.

Otro puslaiku krievi sāka ļoti nekoncentrējušies, neveiksmīgi nospēlēja vairākas reizes pēc kārtas un šī kļūdu virkne noveda pie piezemējuma Santjago Aratas izpildījumā. Nebija ilgi jāgaida arī līdz otrajam piezemējumam, ko guva Andress Vilaseka, jo krieviem bija problēmas ar urugvajiešu ātro saspēļu apturēšanu, tādēļ radās lieli caurumi aizsardzībā. Savukārt Felipe Berčesi, realizējot sodu, jau izvirzīja mājniekus vadībā ar 25:24. Ar to gan Urugvajas komanda neapstājās un guva vēl septiņus punktus panākot jau 32:24.

Krievijas izlase gan nenolaida rokas un visu šo laiku turpināja cīņu – vairāk vai mazāk veiksmīgu. Arī pēc nonākšanas iedzinējos ar astoņu puktu deficītu, viņi mēģināja atrast iespējas atspēlēties. Tādas arī atrada, kad vienā no uzbrukumiem aiznesa bumbu līdz piecu metru atzīmei, taču tur urugvajietis Frank Lamana pārkāpa noteikumus, par ko saņēma 10 minūšu sodu.

Krievi, spēlējot vairākumā, ar pirmo mēģinājumu ieskaites zonu nesasniedza, bet ar otro – gan. Piezemējumu veica Antons Rudojs. Tiesa, tas arī bija viss un rezultatīvie uzbrukumi šajā mačā vairs netika piedzīvoti.

Urugvaja izcīnīja savu otro uzvaru turnīrā, bet Krievija, neskatoties uz zaudējumu, saglabāja pirmo vietu savā apakšgrupā.

2017. gada Nāciju kauss regbijā

A grupa

#KomandaSUNZP
1.Urugvaja22009
2.Argentīna XV21017
3.Namībija21016

B grupa

#KomandaSUNZP
1.Krievija21017
2.Spānija21014
3.Uzlecošā Itālija20020

Izmantotie resursi:
World Rugby