Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Tulona atbrīvojas no septiņiem spēlētājiem, brīvs arī Halfpenijs

Juris Miņins
Juris Miņins

Tulona atbrīvojas no septiņiem spēlētājiem, brīvs arī Halfpenijs
Lī Halfpenijs
Foto: AFP/Scanpix

Francijas Top 14 čempionāta pēdējo divu sezonu fināliste šajās dienās ir pamatīgi patīrījusi spēlētāju rindas un atbrīvojusi septiņus regbistus, tajā skaitā arī šīs sezonas varoni, Lī Halfpeniju.

Iepriekš jau ziņojām, ka Tulonas komandas īpašnieks Murads Buželals izteica neapmierinātību ar Lī Halfpeniju, precīzāk, ar to, ka spēlētājs pārāk bieži ir aizņemts Velsas izlases spēlēs, bet šovasar piedalās arī “Britu un īru lauvu” tūrē pa Jaunzēlandi. Tagad šī neapmierinātība ir pāraugusi reālās darbībās, proti, Tulonas vienība ir paziņojusi, ka nepagarinās līgumu ar Halfpeniju.

Lī Halfpenijs Tulonas komandu pārstāvēja trīs sezonas, kuru laikā aizvadīja 40 mačus un kopā nopelnīja 549 punktus. Turklāt, interasnti, ka vēl sezonas sākumā tieši pats Buželals ārkārtīgi slavēja velsiešu spēlētāju, izceļot viņa ārkārtīgi lielo nozīmi komandas spēlē.

Tāpat bez Halfpenija komandu pamet vēl seši spēlētāji. Kā jau arī iepriekš ziņojām, Tulonā nespēlēs Ajumu Goromaru, kurš dosies atpakaļ uz Japānas Top līgu un viņam līdzi sekos arī Huans Smits. Žonatans Pelisjē pievienojās Lionai, bet Pjērs Bernārs un Huandre Krugers ir devušies uz Pro D2, jeb otrās līgas, komandu no Biaricas pilsētas. Savukārt Mansa Saulo ir gājis vēl tālāk un pārcēlies uz Anglijas Premjerlīgu, kur pārstāvēs šīssezonas “Championship” uzvarētājus Londonas “Irish”.

Atgādināsim, ka arī Mets Gito, kurš savulaik bija visapmaksātākais regbists pasaulē, pēc šīs sezonas pameta Tulonas komandu, lai dotos uz Japānas čempionātu.

Tiesa, Tulona ne tikai atlaida, bet arī piesaistīja dažus spēlētājus. Tā “Maijpuķīšu” rindās nākamsezon spēlēs bijušais Grenobles pārstāvis Žonatans Visnievskis un Montobānas pārstāvis Žans Monribo. Tāpat līgums ir pagarināts ar Argentīnas izlases spēlētāju Huanu Lobe, kurš Tulonas komandu pārstāv jau kopš 2009. gada.

Vēl no šīs starpsezonas skaļākajiem darījumiem ir jāizceļ Londonas “Saracens” bijušā spēlētāja Krisa Eštona piesaiste, kā arī Hugo Bonevāla (“Stade Francais”) nolīgšana, kuram, visdrīzāk, būs jāaizstāj Halfpenijs.

Izmantotie resursi:
Planet Rugby | News, Scores, Results, Features
https://rugger.info/