Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

LSPA/"Livonia" spēlētājas iegūst Latvijas kausu regbijā-7

Ints Megnis
Ints Megnis

LSPA/"Livonia" spēlētājas iegūst Latvijas kausu regbijā-7
LSPA/"Livonia" pēc uzvaras Latvijas kausā
Foto: Ģirts Kehris

Latvijas kausa izcīņā regbijā-7 sievietēm aizvadītajā sestdienā Upesciemā pārliecinoši uzvarēja LSPA/"Livonia" spēlētājas.

Dāmu regbijs Upesciemā risinājās vienlaicīgi ar bērnu un jauniešu sacensībām, tādējādi vasarīgajos laika apstākļos notika īsts regbija festivāls. LSPA/"Livonia" pretinieces turnīrā bija "Jūrmala", "Imanta", Viļņas Regbija akadēmija (VRA) un "Selēna" komandas. Visos četros mačos "livonietes" guva pārliecinošas uzvaras un tika zaudēti vien 19 punkti. "Jūrmala" tika pieveikta ar 34:0, "Imantu" livonietes sagrāva ar 46:0, bet spraigākās cīņas bija pret VRA (29:5) un "Selēna" (38:14).

Rezultatīvākā spēlētāja visā turnīrā bija LSPA/"Livonia” pārstāve Līga Svetlova, kura izdarīja astoņus piezemējumus.

"Pēdējā spēlē tikai nedaudz aizsardzība piekliboja, bet esmu apmierināts ar komandas sniegumu. Neesmu gan apmierināts ar kopējo turnīra līmeni, jo citas komandas nebija tik labi sagatavojušās turnīram. Nopietni un regulāri ir jāstrādā, bet diemžēl līmenis šoreiz nebija tas augstākais," pēc uzvaras teica LSPA/"Livonia" galvenais treneris Edmunds Ščavinsks.

Tagad LSPA/"Livonia” dāmu un vīru komandas dosies uz Anglijas dienvidrietumiem, kur nākamās nedēļas nogalē piedalīsies spēcīgā septītnieka turnīrā "Hartpury Sevens 2018".

"LSPA/"Livonia" komanda dosies gandrīz labākajā sastāvā - nebūs vien Lienes Vācietes un vēl dažu meiteņu. Būs interesanti vērot, kā mēs izskatāmies starptautiska līmeņa sacensībās. Regbijs Anglijā komentārus neprasa, tur būs labas komandas un varēsim novērtēt savu līmeni. Mums sezonā nav tik daudz augsta līmeņa turnīru, tāpēc šīs sacensības ir jāizmanto gan treneriem, gan spēlētājām, lai turpinātu pilnveidoties, izaugsmi un pieliktu meistarībā," pirms došanās uz Angliju saka Ščavinsks.