Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvijas regbisti Pasaules rangā noslīd līdz 60. vietai

Juris Miņins
Juris Miņins

Latvijas regbisti Pasaules rangā noslīd līdz 60. vietai
Epizode no Latvijas un Ukrainas spēles
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Šodien publicētajā "World Rugby" pasaules spēcīgāko izlašu reitingā Latvijas izlase, pēc zaudējuma Zviedrijai, ir piedzīvojusi vēl vienu kritienu un nu atrodas 60. vietā.

Latvijas izlase, noslēdzot savu dalību Eiropas čempionātā, piedzīvoja divus zaudējumus, pirms nedēļas ar 14:32 savās mājās tika atzīts Ukrainas izlases pārākums, bet aizvadītajā nedēļas nogalē jau izbraukumā mūsu regbisti bija bezspēcīgi pret Ziedriju – 27:50.

Tieši tāpēc arī visnotaļ loģisks bija mūsu izlases kritiens Pasaules reitingā. Pirms nedēļas Latvijas izlase no 50. pozīcijas nokrita uz 57. vietu, kas bija lielākais kritiens pasaulē, bet šonedēļ izlase zaudēja vēl trīs vietas un tādējādi divu nedēļu laikā Pasaules rangā ir zaudējusi 10 vietas, nu ieņemot 60. pozīciju.

Tāpat ir jāatgādina, ka Eiropas čempionātā, kurā Latvija startēja Pirmās konferences ziemeļu divīzijā (pēc spēka – Eiropas regbija ceturtais līmenis), Latvijas izlase četrās spēlēs prata izcīnīt tikai vienu uzvaru un palika pēdējā vietā, kas nozīmē, ka nākošajā Eiropas čempionāta izcīņā izlasei būs jāspēlē vēl vienu līmeni zemāk, proti, Otrās konferences ziemeļu divīzijā.

Jāpiebilst, ka visas šīs izlases neveiksmes notiek laikā, kad Latvijas regbija federācijā norit vadības maiņa, jo savu amatu līdz ar amata termiņa beigām pameta Aleksandrs Zuments, bet jaunu federācijas vadītāju ar pirmo reizi vēl nesanāca ievēlēt. Uz šo amatu pretendē iepriekš jau federāciju vadījušais Juris Silovs, kā arī Regbija attīstības aģentūras vadītājs Aivars Pilenieks.

Pievēršoties pārējām izlasēm, vadošajā divdesmitniekā nekādas izmaiņas nav notikušas un pirmajā vietā vēl aizvien ir Jaunzēlande, aiz kuras seko Īrija, Anglija un Austrālija.

Izmantotie resursi:
https://www.worldrugby.org/
Home page | Rugby Europe