Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

“Stade Francais” regbisti piesaka streiku

Juris Miņins
Juris Miņins

“Stade Francais” regbisti piesaka streiku
Foto: AFP/Scanpix

Parīzes “Stade Francais” regbija komandas spēlētāji, sakarā ar vakardien izskanējušo informāciju, ka viņu klubs apvienosies ar citu Parīzes vienību, “Racing 92”, ir pieteikuši streiku un, ļoti iespējams, neizies uz šonedēļ paredzēto Francijas Top 14 maču pret Kastru.

Iepriekš jau ziņojām, ka Francijas un arī pasaules regbiju satricināja ziņa par to, ka divas Parīzes komandas, “Stade Francais” un “Racing 92”, no nākošās sezonas apvienosies un veidos vienu Parīzes regbija klubu. Savukārt faktiski ir notikusi “All Pinks” komandas iegāde un jaunajā klubā lielākā teikšana ir “Racing 92” pārstāvjiem.

Šis apvienošanās lēmums visiem bija pārsteigums, jo abu komandu vadītāji par to iepriekš nebija neko minējuši, arī Francijas regbija savienība par abu klubu vēlmi apvienoties uzzināja vien no vakardienas ziņām.

Lai parādītu savu neapmierinātību gan ar lēmumu, gan ar to kā tas tika pieņemts, “Stade Francais” regbisti, kā ziņo vietējie mediji, ir paziņojuši, ka piesaka streiku un no rītdienas viņi vairs nepiedalīsies treniņos un pastāv ļoti liela iespējamība, ka viņi boikotēs arī šīsnedēļas Francijas Top 14 21. kārtas spēli pret Kastru, kas bija paredzēta sestdien.

Pašlaik, ar 20 mačos izcīnītiem astoņiem panākumiem un vienu neizšķirtu, “Stade Francais” ieņem 12. vietu Top 14 turnīra tabulā, kas ir pēdējā, kurai pagaidām nedraud izkrišana uz Pro D2 līgu, Tiesa, no septītās pozīcijas viņi atpaliek vien par pieciem punktiem, bet 13. vieta ir 13 punktu attālumā. Savukārt “Racing 92” ir jau pieminētajā septītajā pozīcijā un viņi 20 mačos ir tikuši pie 10 uzvarām un viena neizšķirta. No sestās vietas, kas ir “play-off” zona, iepriekšējās sezonas čempioni atpaliek par sešiem punktiem.

Izmantotie resursi:
Planet Rugby | News, Scores, Results, Features...