Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Džozefam hat-trick, Anglija uzvar Itāliju

Džozefam hat-trick, Anglija uzvar Itāliju
Džonatans Džozefs prata izrauties pat no trīs pretspēlētāju skavām.
Foto: AFP/Scanpix

Noslēgusies Sešu nāciju kausa izcīņas otrā spēļu kārta. Romā mājinieki itāļi lielāko daļu spēles sīksti pretojās angļiem, tomēr spēles beigās izjuka pa vīlēm.Trīs piezemējumi Džonatana Džozefa kontā, 17 punktus guva Ouvens Farels.

Itālija vēl nekad nav uzvarējusi Angliju. Vairākas reizes bijuši tuvu panākumam, laukuma saimnieki itāļi bija nobrieduši pārrakstīt vēsturi. Par to, ka angļi savus oponentus ciena, liecināja tas, ka, salīdzinot ar spēli pret Skotiju, pamatsastāvā bija veiktas tikai trīs izmaiņas.

Par Itālijas nopietnajiem nodomiem liecināja apņēmīgais spēles sākums. Itālija pirmā izvirzījās vadībā un kopumā aizvadīja ļoti solīdu pirmo puslaiku. Iespējams, to pat būtu izdevies noslēgt vadībā, ja ne Anglijas piezemējuma 24. minūtē. Billija Vunipolas un Ouvena Farela saspēle apmuļķoja Itālijas aizsardzību, uzbrukuma smailē izvirzot pērnā gada turnīra rezultatīvāko spēlētāju Džordžu Fordu (6:11). Pēc Farela izpildītā realizācijas sitiena bumba trāpīja pa vārtu stabu.

Puslaika izskaņā Itālija trīs punktus atguva un vairākkārt bija labā pozīcijā, lai izvirzītos vadībā. Taču pašu neizdarību un muļķīgi pieņemtu lēmumu dēļ angļi saglabāja vadību. Pēc pirmā puslaika - 9:11.

Otrā puslaika sākumā turpinājās pirmā puslaika ritējums. Itālijai bija iespēja izvirzīties vadībā, taču Karlo Kanas izpildītais soda sitiens nebija precīzs. Spēles lūzuma punkts bija 52. minūtē, kad itāļi netālu no sava ieskaites laukuma sāka spēlēt riskanti, iemetot bumbu jau skrējienā esošā Džonatana Džozefa rokās, kurš pēc mirkļa to piezemēja. Farela realizācijas sitiens panāca jau astoņu punktu pārsvaru - 9:18.

Piecas minūtes vēlāk laukumā uz maiņu nākušais Denijs Kers izdarīja filigrānu piespēli ar kāju, uzbrukuma smailē izvirzot Džozefu. Vēl viens Džozefa piezemējums, vēl viena Farela realizācija un rezultāts jau 9:25. Piecu minūšu laikā zaudējot 14 punktus, itāļu iedvesma noplaka. To kāri izmantoja angļi, kuru interesēs bija uzvara ar pēc iespējas lielāku rezultāta starpību. Vispirms Farels 62. minūtē iesita soda sitienu. Demolēšanas darbus turpināja arī Džozefs, kurš 70. minūtē noformēja sev hat-trick. Bet 74. minūtē septiņu punktu gājiens izdevās Farelam: pats guva piezemējumu, pats iesita realizāciju. Tas izrādījās pēdējais rezultatīvais uzbrukums spēlē, kas uzstādīja spēles gala rezultātu - 9:40.

Itālija - Anglija 9:40 (9:11)

Piezemējumi: nav - Fords 24', Džozefs 52', 57', 70', Farels 74'
Soda sitieni: Kana 8', 18', 35' - Farels 11', 62', Fords 16'
Realizācijas: nav - Farels 53', 58', 75'

Pārliecinošā Anglijas uzvara var dot viņiem lielas dividendes gadījumā, ja turnīra uzvarētājs būs jānosaka, vērtējot gūto/ielaisto punktu starpību. Pašreiz Anglijai tā ir ievērojami labāka kā citām komandām. Arī pēc otrās kārtas saglabājas Anglijas un Francijas divvadība. Zīmīgi, ka abas komandas savā starpā tiksies turnīra noslēdzošajā - piektajā - kārtā. Līdz tam gan abām nopietni pārbaudījumi pret citām komandām.

Turnīra tabula

VKomandaSUNZ+/-P
1.Anglija2200+374
2.Francija2200+34
3.Velsa2110+43
4.Īrija2011-11
5.Skotija2002-100
6.Itālija2002-330

Turnīra trešā kārta notiks pēc divām nedēļām. Velsa uzņems Franciju, Itālija - Skotiju, bet Anglija savā laukumā tiksies ar iepriekšējo divu gadu čempioniem Īriju.