Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Raimonds Rudzāts

Dramatiskā spēlē Īrija uzveic Franciju

Dramatiskā spēlē Īrija uzveic Franciju
Dublinā šovakar adatai nebija kur nokrist.
Foto: rbs6nations.com

Sešu nāciju kausa izcīņas otrās kārtas centrālajā spēlē Dublinā Īrija ļoti saspringtā, nervozā cīņā uzveica Franciju (18:11). Lai arī īri lielāko daļu spēles laika kontrolēja notikumus laukumā, pašās spēles beigās iniciatīvu pārņēma Francija. Tiesa, uzvaru izraut viņiem neizdevās.

Īrijas un Francijas spēle tika gaidīta kā kārtas centrālais duelis. Abu komandu spēles allaž bijušas ārkārtīgi saspringtas, ļoti bieži noslēdzoties arī neizšķirti, kas regbijā ir diezgan liels retums. Īrijai, salīdzinot ar pirmo kārtu, ierindā atgriezās trīs pieredzējuši un ļoti nozīmīgi spēlētāji – O’Braiens, Heislips un Sekstons. Francija veica nelielas korekcijas pirmajā līnijā, taču pārējās pozīcijas palika neskartas.

Spēles pirmās minūtes aizritēja, abām komandām spēlējot piesardzīgi. Spēles temps nebija diez ko augsts, bija daudz cīņas, maz skriešanas. 13. minūtē Francija pārkāpa noteikumus savā laukuma pusē. Īri pieņēma lēmumu izpildīt soda sitienu no diezgan neērtas pozīcijas, taču izcilajam Džonijam Sekstonam tas netraucēja gūt trīs punktus un atklāt spēles rezultātu. Īri nepaguva ilgi izbaudīt atrašanos vadībā, jo viņu noteikumu pārkāpumu trijos punktos pārvērta Kamiljs Lopess. Tiesa, jau nākamajā uzbrukumā atkal noteikumu pārkāpums (šoreiz vainīgi franči), kas vainagojās ar vēl vienu precīzu Sekstona soda sitienu (6:3).

Gūtie punkti spēles rokrakstu būtiski nemainīja. Turpinājās cīņa par iniciatīvu. Abas komandas spēlēja diezgan nervozi, pieļaujot kļūdas un pārkāpjot noteikumus. 31. minūtē Francija pārkāpa noteikumus 37 metrus no vārtiem. Brīvais pussargs (Nr. 10) Sekstons turpināja būt nevainojams – 9:3. Francija atbildi parādā nepalika. Jau dažas minūtes vēlāk īri pārkāpa noteikumus, spēlējot rakā, un franču desmitais numurs Kamiljs Lopess viņus par to sodīja ar precīzu soda sitienu no 46 metru attāluma (9:6). Zaudējuši trīs punktus, īri nekavējoties metās uzbrukt. Uzbrukums vairāku minūšu garumā atmaksājās – lai arī radīt piezemējumam labvēlīgu situāciju neizdevās, Francija aizsardzībā pārkāpa noteikumus, un Sekstons zināja, ko šādā situācija darīt (12:6). Puslaika pēdējais uzbrukums piederēja frančiem, kuri beidzot lika nopietni pasvīst arī īru aizsardzībai. Tiesa, neko ļoti bīstamu viesiem izveidot neizdevās, līdz ar to pirmais puslaiks noslēdzās ar rezultātu 12:6 Īrijas labā.

Pirmais puslaiks sniedza atbildi uz bieži pirms spēles uzdoto jautājumu: cik gatavs spēlei būs Sekstons? Atgriezies ierindā pēc savainojuma sadziedēšanas, īru desmitais numurs pirmo puslaiku aizvadīja pārliecinošāk par savu oponentu, turnīra rezultatīvāko spēlētāju Lopesu. Spēles rokraksts īriem bija pateicīgs, tāpēc, lai lauztu spēles gaitu, Francijai pārtraukumā bija jāizdomā, ko otrajā puslaikā darīt citādi.

45. minūtē bīstams īru uzbrukums beidzās ar to, ka ar galvām saskrējās Sekstons un Bastaro. Abiem nācās atstāt laukumu, kamēr viņiem tika sniegta palīdzība, apturot asiņošanu. Īri turpināja pārliecinoši spēlēt arī bez sava līdera. 51. minūtē Francija pārkāpa noteikumus savā laukuma pusē. Laukumā uz maiņu nākušais Medigens Sekstonu aizstāja nevainojami - 15:6. 53. minūtē Francijas izlase uz desmit minūtēm palika mazākumā - Paskāls Papē par savu nesavaldību saņēma dzelteno kartīti, savu komandu nostādot neapskaužamā situācijā. Tomēr Francijas izlase nepadevās un arī neapjuka, uzspiežot sev izdevīgu spēles ritējumu. Spēle kļuva pavisam smagnēja, gaisotne pavisam nokaitēta, un šādā situācija nervi 60. minūtē neizturēja arī īriem - Rorijs Bests nopelnīja dzelteno kartīti. Tas nozīmēja, ka nepilnas astoņas minūtes īriem būs jāaizvada mazākumā. Tiesa, Besta pārkāpums trīs punktus ar soda sitienu Francijai neatnesa - Lopess pirmo reizi spēlē bija neprecīzs. Arī īri mazākumā spēlēja ļoti pragmatiski, Francijai nemaz nedodot iespēju spēles gaitu lauzt. 67. minūtē pret mazākumā spēlējošajiem īriem tika pārkāpti noteikumi. Sekstons ar ļoti tālu soda sitienu guva vēl trīs punktus (18:6). Francijai atlikušo nedaudz vairāk nekā desmit minūšu laikā bija kas kardināli jāmaina, jāgūst divi piezemējumi.

70. minūtē ilgs Francijas uzbrukums atnesa kāroto. Pēdējās vairākuma sekundēs viena cilvēka pārsvaru piezemējumā pārvērta laukumā uz maiņu nākušais Romēns Taofifenua, kuram tas bija pirmais piezemējums Francijas izlasē. Lopesa realizācijas sitiens bija neprecīzs (18:11). Pēc Francijas izlases gūtā piezemējuma spēle kļuva vēl emocionālāka. Īri manāmi bija izsisti no līdzsvara, un tā bija franču lielā iespēja. Viesi turpināja kontrolēt bumbu un veidot savus uzbrukumus, taču īri aizsardzībā turējās godam. Lai arī īri bija atdevuši iniciatīvu, spēles laiks strauji tuvojās beigām. Pēdējā minūtē sākās ar grupu cīņu, ko uzvarēja Francija. Viņi arī sāka veidot spēles pēdējo uzbrukumu. Francija centās izveidot uzbrukumu pa labo malu, taču īru spēlētāji Saimons Zībo un Rob Kīrnijs potenciālās briesmas likvidēja. Īrija svinēja laimīgu uzvaru savā laukumā - 18:11. Īrijai šī ir otrā uzvara divās spēlēs. Vēl ar šādu bilanci var lepoties Anglija. Par mača labāko spēlētāju tika atzīts īru desmitais numurs Džonatans Sekstons, kurš guva 15 punktus.

Sešu nāciju kausa izcīņa

Īrija – Francija 18:11 (12:6)
Piezemējumi: - Taofifenua 70'
Soda sitieni: Sekstons 13', 18', 32', 38', 67', Medigens 51' – Lopess 16', 35'
Īrija: 1. Makgrats (18. Mūrs), 2. Bests (16. Kronins), 3. Ross (17. Hīlijs), 4. Toners (19. Hendersons), 5. O’Konels, 6. O’Mahonijs, 7. O’Braiens, 8. Heislips (20. Mērfijs), 9. Marejs, 10. Sekstons (22. Medigens), 11. Zībo, 12. Henšovs, 13. Peins, 14. Bovs, 15. Kīrnijs.
Francija: 1. Arou (17. Atonio), 2. Gvairado (16. Kaizers), 3. Slimani (18. Debatī), 4. Papē (19. Taofifenua), 5. Maestri, 6. Dusatuā, 7. le Rū, 8. Šolī, 9. Kokots (21. Parrā), 10. Lopess, 11. Tomā (23. Lamera), 12. Fofanā, 13. Bastero (22. Taless), 14. Užē, 15. Spedings.

Otrajā kārtā atlikusi vēl viena spēle. Svētdien, plkst. 17:00 Skotija savā laukumā uzņems Velsu.


, 2015-02-15 18:04, pirms 9 gadiem
Ko es teicu!!!
Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.
Foto: Latvijas Regbija federācija
1

Latvijas regbija izlase uzvar izšķirošajā cīņā par pirmo vietu divīzijā

LETA. Latvijas vīriešu regbija izlase sestdien Jelgavā izcīnīja uzvaru un ieņēma pirmo vietu Konferences divīzijā. Latvijas regbisti izšķirošajā mačā ar 29:25 (12:14) pārspēja Dāniju.
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.