Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Milners-Skaders pievienosies Tulonai, Smits - Po

Juris Miņins
Juris Miņins

Milners-Skaders pievienosies Tulonai, Smits - Po
Nehe Milners-Skaders
Foto: AFP/Scanpix

Jaunzēlandes izlases aizsargs Nehe Milners-Skaders pēc 2019. gada Pasaules kausa pievienosies Francijas Top 14 čempionāta komandai no Tulonas pilsētas.

Kā ziņo Francijas mediji, tad Jaunzēlandes izlases spēlētājs, 27 gadus vecais Nehe Milners-Skaders, kurš pašlaik pārstāv Super Rugby čempionāta komandu Velingtonas "Hurricanes", pēc 2019. gada Pasaules kausa noslēgs karjeru "All Blacks" komandā un dosies pāri okeānam, lai pievienoties Top 14 vienībai, Tulonai.

Pašlaik tiek ziņots, ka Milners-Skaders jau ir noslēdzis trīs sezonu līgumu ar Francijas klubu, bet oficiāls paziņojums šajā sakarā sekos rītdien.

Nehe Milners-Skaders uz pasaules regbija skatuves sevi spilgti pieteica 2015. gadā, kad palīdzēja Jaunzēlandes izlasei tikt pie otrā Pasaules kausa čempionu titula pēc kārtas, turklāt, viņš bija tas, kurš finālmačā guva vienu no trim piezemējumiem. Pēc turnīra gan aizsargu sāka vajāt traumas. Līdz šim pēdējo reizi viņš Jaunzēlandes izlasē ir spēlējis šajā rudenī, kad tā pārspēja Japānas valstsvienību.

2019. gada sezonu regbists pavadīs "Hurricanes" rindās, taču, kā tiek ziņots pašlaik, ja Milners-Skaders netiks iekļauts "All Blacks" sastāvā dalībai 2019. gada Pasaules kausā, tad viņš var tikt atbrīvots arī no pienākumiem provinču regbija līmenī, tātad – varēs gatavoties pārejai uz Francijas čempionātu jau daudz ātrāk.

Francijas regbija čempionātu uzskata par spēcīgāko klubu turnīru pasaulē, jo tieši šī čempionāta komandu budžeti esot vislielākie, kas ļauj piesaistīt daudz labu ārzemnieku, pārsvarā gan no Okeānijas reģiona, kā arī mazākajām Eiropas regbija nācijām.

Savukārt Tulonas komanda, kurā pašlaik spēlē jau trīs jaunzēlandieši – Džulians Savea, Laiems Mesams un Malakai Fekiota, tiek saukta par vienu no bagātākajiem regbija klubiem pasaulē.

Tāpat jau oficiāli ir kļuvis zināms, ka tieši šajā pašā laikā uz Eiropu dosies vēl viens Jaunzēlandes izlases regbists, 32 gadus vecais aizsargs Bens Smits. Viņš pēc 2019. gada Pasaules kausa pievienosies Top 14 komandai no Po pilsētas. Interesanti arī ir tas, ka Francijā Smits plāno aizvadīt tikai vienu sezonu, bet 2020. gadā jau pievienosies pagaidām nenosauktai Japānas čempionāta komandai.

Atgādināsim, ka Jaunzēlandes izlases veidošanas modelis paredz uz komandu izsaukt tikai tos regbistus, kas spēlē vietējā čempionātā vai pārstāv vietējos Super Rugby čempionāta klubus. Tādējādi visi regbisti, kas pārceļas uz Eiropas komandām automātiski noslēdz (vai uz laiku pārtrauc) savu starptautisko karjeru.

Kā arī...

- Pro 14 komanda Ņūportas "Dragons", kas ir viena no čempionāta vājākajām komandām, nu ir palikusi bez galvenā trenera, jo Bernards Džekmens, pēc 18 amatā pavadītiem mēnešiem, ir nolēmis to atstāt.

- Stjuarts Lankasters, bijušais Anglijas izlases galvenais treneris, vienā no nesenajām intervijām ir pavēstījis, ka viņš varētu un arī gribētu atkal apvienot spēkus ar Endiju Farelu, lai nu vadītu Īrijas izlasi. Iepriekš abi izgāzās 2015. gada Pasaules kausā. Ja atkalapvienošanās notiks, tad šoreiz galvenais treneris būs Farels, jo tieši viņš 2020. gadā pārņems Īrijas izlases vadības grožus.

- Austrālijas izlases spēlētājs Deivids Pokoks ir atklājis, ka ir guvis kakla savainojumu. Savainojums esot diezgan nopietns un ārsti jau ir brīdinājuši par sekām, kas var notikt, ja 30 gadus vecais regbists turpinās karjeru netiekot galā ar šo traumu.

- Anglijas regbija Premjerlīga jau tuvākajā laikā varētu noslēgt jaunu sponsorēšanas līgumu ar "CVC Capital Partners", kas kopumā būtu vairāk kā 200 britu mārciņas vērts.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports
https://www.planetrugby.com/