Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Kanādas regbisti pēc atceltās spēles dodas palīgā tikt galā ar taifūna radītajām sekām

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kanādas regbisti pēc atceltās spēles dodas palīgā tikt galā ar taifūna radītajām sekām
Foto: Reuters/Scanpix

Japānā turpinās Pasaules kauss regbijā. Vairākas spēles tikušas atceltas taifūna "Hagibis" dēļ. Laukumā nevarēja doties arī Kanādas izlase, kas nolēmusi doties palīgā tikt galā ar dabas stihijas radītajām sekām.

Gādājot par cilvēku drošību, sestdien nācās atcelt mačus starp Jaunzēlandi un Itāliju, kā arī starp Angliju un Franciju. Šodien laukumā vajadzēja doties Kanādai un Namībijai, tomēr tika pieņemts lēmums atcelt arī šo maču. Savukārt duelis starp mājinieci Japānu un Skotiju norisinās, komandām noskaidrojot, kura turpinās turnīru.

Taifūns prasījis vismaz 18 cilvēku dzīvības, un pirms šodienas spēles starp Urugvajas un Velsas izlasēm tika ieturēts klusuma brīdis. Prognozes liecina, ka tā varētu būt postošākā vētra Japānā pēdējo 60 gadu laikā.

Kanādiešu mačam vajadzēja norisināties Kamaiši pilsētā, un organizatori pēc spēles atcelšanas pavēstījuši, ka stadiona tuvumā ir plūdi un fiksēti zemes nogruvumi. Tikmēr Kanādas regbija spēlētāji devušies palīgā, lai tiktu galā ar taifūna radītajām sekām.

"Bijām pamatīgi apbēdināti, kad uzzinājām, ka mūsu spēle ir atcelta. Taču šajā brīdī ir svarīgākas lietas par regbiju," teica Pīters Nelsons. "Ierodoties redzējām, ka cilvēkiem iznīcinātas mājas. Centāmies paveikt kaut mazumu, palīdzēt, kā vien iespējams. Japānas cilvēki padarījuši turnīru tik īpašu. Tā ir tik draudzīga tauta, un ir tikai pareizi, ja mēģinām palīdzēt, cik vien spējam."

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/rugby-uni...

  +1 [+] [-]

, 2019-10-13 15:37, pirms 5 gadiem
Apsveicami un cēlsirdīgi !😊
Un līdz ar to fanu atbalsts tribīnēs diezgan drošs