Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Anglija ķer Franciju, Habana - Lomu

Anglija ķer Franciju, Habana - Lomu
Braienam Habanam nepieciešams vairs tikai viens piezemējums, lai kļūtu par Pasaules kausu finālturnīru labāko piezemējumu guvēju.
Foto: AFP/Scanpix

Aizvakar noslēdzās 2015. gada Pasaules kausa regbijā grupu turnīra spēles un lielākā daļa komandu (12 no 20) savu dalību turnīrā ir beigušas, tāpēc būtu interesanti apskatīties kas tad šajā laikā ir iespēts.

Jāsāk ar to, ka pirms čempionāta sākuma tika paziņots, ka šim Pasaules kausam ir jākļūst par pašu apmeklētāko, pašu ienesīgāko un pašu labāko turnīru. Par pēdējiem diviem punktiem varēs spriest vēlāk, taču jau pašlaik, kad izšķirošie mači vēl nemaz nav sākušies, var teikt, ka Anglijā regbija svētki patiesi ir izdevušies, jo uz šo brīdi mačus klātienē ir noskatījušies 1 881 023 skatītāji un tas jau tagad ir visu laiku otrais labākais rādītājs (atpaliek tikai no 2007. gada Pasaules kausa, taču šīgada turnīram astoņi mači ir rezervē). Ja ņem vērā, ka izslēgšanas spēļu turnīrs varētu būt pati interesantākā un apmeklētā turnīra daļa, tad tā var savākt vēl vairāk kā pusmiljonu skatītāju un tad tiks pārspēts arī Francijas turnīra rekords.

Tiesa, tas viss ir biznesa un organizatoriskie jautājumi, tāpēc pievērsīsimies sportiskajiem sasniegumiem.

Ja tiktu uzdots jautājums, kura komanda grupu turnīrā ir guvusi visvairāk punktus? Domāju, ka tiktu nosaukti dažādi varianti, bet nez vai ar pirmo reizi tiktu nosaukts pareizais, proti, Argentīna. Jā, komanda, kura pat nav uzvarējusi savā grupā ir pamanījusies gūt 179 punktus un nevienam citam šis rādītājs tā arī nepadevās. Otrs produktīvākais uzbrukums bija DĀR (176) un tikai trešajā vietā ierindojās Jaunzēlande (174).
Savukārt uzbrukumā paši vājākie bija Urugvajas izlase, kuri arī turnīram kvalificējās kā pēdējie. Viņi prata gūt vien 30 punktus. 50 punkti tika ASV, bet 58 otrai ziemeļamerikāņu komandai – Kanādai.

Mazliet savādāks reitings izskatās gadījumā, ja mēs apskatāmies nevis tikai gūtos punktus, bet kopējo gūto un zaudēto punktu starpību. Tad par labāko komandu ir saucama Jaunzēlande, kas četros mačos ir ieguvusi +125 punktus, otrajā vietā ir DĀR AR +120, bet Argentīna ir trešā ar +109. Vēl tikai Austrālijas bilance ir pārsniegusi 100 punktus un sasniedza +106.
Protams, ka vājākie šajā rādītājā bija gandrīz tie paši, kas iepriekšējā rangā – Urugvajai tika fiksēts -196, ASV tika pie -106, bet Namībija apstājās pie -104. Tāpat jāpiebilst, ka urugvajieši bija vienīgie, kuri četru maču laikā zaudēja vairāk kā 200 punktus.

Kopā grupu turnīra laikā tika gūti 2020 punkti, jeb 50.5 punkti vidēji vienā mačā. Ja mēs apskatāmies veidus kā tika gūti šie punkti, tad ir gūts 231 piezemējums, precīzi iesistas 164 realizācijas un 176 soda sitieni, kā arī trīs reizes spēlētāji bijuši precīzi dropsitienos.

Ja mēs pievēršamies individuālajiem sasniegumiem, tad par grupu turnīra rezultatīvāko spēlētāju kļuva Skotijas izlases pārstāvis Greigs Leidlovs, kurš savai komandai atnes 60 punktus. Japānas izlases līderis Ajumu Goromaru tika pie 58 punktiem, bet Anglijas un Velsas "kapracis" Bernards Foulijs pirmajās četrās spēlēs guva 56 punktus, kas viņam deva trešo vietu rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Ajumu Goromaru, kurš ir vienīgais izslēgšanas spēlēs netikušās izlases pārstāvis rezultatīvāko spēlētāju pirmajā pieciniekā, ir arī labākais soda sitienu realizētājs, jo realizēja 13 soda sitienus. Foulijs un velsietis Dens Bigars apstājās pie 12 precīziem sitieniem, bet vēl par vienu mazāk tika Leidlovam.

Produktīvāko piezemētāju rangā viena līdera nav, jo pa pieciem piezemējumiem ir divu spēlētāju kontā – Jaunzēlandietim Džulianam Saveam un Dienvidāfrikas Republikas pārstāvim Braienam Habanam. Tiesa, Habana pašlaik cīnās ne tikai par šī turnīra piezemējumu karaļa godu, bet arī par visu laiku rezultatīvākā spēlētāja godu šajā statistikas aspektā, jo pašlaik viņam un leģendārajam Jonaham Lomu ir pa 15 piezemējumiem.
Interesanti, ka četri piezemējumi un dalīta trešā vieta ir četriem regbistiem, viņu vidū arī Kanādas izlases līderim Danielam van der Mervem, kurš pa piezemējumam veica katrā grupu turnīra spēlē.

No citiem statistikas rādītājiem var pieminēt, ka šis pats van der Merve guva visvairāk metrus, jo ar bumbu kopā veica 389 metrus. Japānas izlases kapteinis Maikls Leičs un itālis Frančesko Minto bija labākie tvērienos, jo abi 51 reizi apturēja pretiniekus. Savukārt Jaunzēlandes izlases spēlējošā leģenda Dens Kārters bija precīzs 12 realizācijas sitienos.

Atgādināsim, ka pašlaik turnīrā ir jāaizvada astoņas spēles – ceturtdaļfināli, pusfināli, fināls, kā arī spēle par trešo vietu. Pasaules kausa izslēgšanas spēles sāksies 17. oktobrī, bet finālspēle paredzēta mēneša pēdējā dienā, 31. oktobrī.

Izmantotie resursi:
Rugby World Cup

Vai Braiens Habana kļūs par labāko piezemējumu guvēju PK vēsturē?

  • 42

  • 8

  • 3



LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Foto: RK Valmieras "Fēnikss".

"Fēnikss" un daži "Livonia" regbisti devušies uz pārbaudes spēlēm Spānijā, kas ir Top20 rangā

Trešdien, 13. martā, regbija kluba Valmieras “Fēnikss” spēlētāji, kuriem pievienojušies arī daži livonieši, izlidojuši uz Barselonu, lai pēc tam dotos uz Spānijas Ziemeļaustrumu pilsētu Saragosu, kur nedēļas garumā aizvadīs treniņnometni un mērosies spēkiem pārbaudes spēlēs ar spēcīgām komandām no Spānijas, kas pasaules rangā ir labāko divdesmitniekā.