Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Nonū atgriežas regbijā un paraksta līgumu ar "Blues"

Juris Miņins
Juris Miņins

Nonū atgriežas regbijā un paraksta līgumu ar "Blues"
Mā Nonū (ar bumbu)
Foto: AFP/Scanpix

Divkārtējais Pasaules kausa ieguvējs Mā Nonū, kurš šajā pavasarī pavēstīja, ka profesionālajā karjerā ņem pauzi, nu ir ticis skaidrībā par savu nākotni, jo atgriezies "Super Rugby" komandā Oklendas "Blues".

36 gadus vecais Mā Nonū, kurš spēlē centra pozīcijā, iepriekšējos trīs gadus pavadīja Francijas čempionātā, kur pārstāvēja Tulonas komandu, taču 2017./2018. gada sezonas izskaņā jaunzēlandietis paziņoja, ka vēlas paņemt pārtraukumu no lielā sporta un veltīt vairāk laika ģimenei.

Ilgs šis pārtraukums gan nebija, jo jau rudenī Mā Nonū ir parakstījis jaunu līgumu, uz 12 mēnešiem pievienojoties Oklendas "Blues" vienībai, kas spēlē "Super Rugby" turnīrā. Jāpiebilst, ka Nonū šajā komandā nebūs nekāds jaunpienācējs, jo tā ir jau trešā reize, kad viņš paraksta līgumu ar šo klubu, iepriekš viņš Okendā spēlēja 2012. un 2014. gada sezonās.

Tiek runāts, ka šāds solis ir pieņemts tieši par labu ģimenes interesēm, jo karjerai noslēdzoties Nonū ģimene, sieva un trīs bērni, esot vēlējušies atgriezties dzimtenē.

Profesionālajā regbijā 182 cm garais un 108 kg smagais centrs ir jau 16 sezonas, kuru laikā pārsvarā ir spēlējis Jaunzēlandes komandās, taču tāpat vienu sezonu pavadīja Japānas TOP līgā, bet pēc 2015. gada Pasaules kausa paziņoja par starptautiskās karjeras noslēgšanu un devās uz Franciju, kur līdz pat iepriekšējās sezonas beigām spēlēja Tulonas rindās.

"All Blacks" kreklā Nonū ir aizvadījis 103 spēles, kurās izcēlies ar 155 punktiem. Tāpat viņa kontā ir dalība trijos Pasaules kausos (2003., 2011. un 2015. gados), kuros izcīnīti divi tituli – 2011. un 2015. gadā.

Runājot par Oklendas "Blues" vienību, tā pēdējās sezonās ir pārliecinoši vājākā Jaunzēlandes komanda iekš "Super Rugby" turnīra un 2018. gada sezonā, uzvarot tikai četrās no 16 spēlēm, finišēja pirmspēdējā vietā, apsteidzot tikai Japānas "Sunwolves" vienību. Tiesa, komandā spēlē arī vairāki Jaunzēlandes izlases kandidāti un, iespējams, Oklendas līdzjutējiem gaidāmajā sezonā izdosies redzēt Mā Nonū un Sonija Bila Viljamsa duetu centrā.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja