Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

U-20 regbisti apņēmības pilni kvalificēties Eiropas čempionātam

Jānis Pārums

U-20 regbisti apņēmības pilni kvalificēties Eiropas čempionātam
Foto: Empics Sport/Scanpix

Latvijas U20 regbija izlase pēc vairāk nekā mēnesi ilgušiem kopīgiem treniņiem ir apņēmusies kvalifikācijas turnīrā izcīnīt tiesības piedalīties Eiropas čempionāta (EČ) finālturnīrā.

Regbisti otrdien agri no rīta dosies uz Ukrainas galvaspilsētu Kijevu, kur cīņā par vietu finālturnīrā aizvadīs divas kvalifikācijas spēles. Pirmajā mačā trešdien jātiekas ar mājiniekiem Ukrainas vienaudžiem, bet sestdien, atkarībā no pirmās cīņas rezultāta, pretinieki būs Moldovas un Somijas spēles uzvarētāji vai zaudētāji. Ja Latvijas regbisti turnīrā gūs divas uzvaras, komanda iegūs tiesības spēlēt četru komandu finālturnīrā.

Startam EČ kvalifikācijas grupā Latvijas U20 izlase pusotru mēnesi gatavojās Upesciemā, un Latvijas Regbija federācijas prezidents Juris Silovs nešaubās, ka komanda ir pienācīgi sagatavojusies. “Komanda ir kārtīgi pastrādājusi – tas ir mans kā Latvijas izlases bijušā spēlētāja viedoklis,” teica Silovs.

Latvijas U20 izlases galvenais treneris Kristaps Staņa pastāstīja, ka kvalifikācijas grupas pirmajā cīņā pret Ukrainu komanda centīsies izmantot ātruma priekšrocības, jo mājinieki ir lēnāki un vairāk paļaujas uz spēka cīņu. Savukārt Latvijas izlases kapteinis Matīss Ždanovs uzsvēra, ka komandas mērķis kvalifikācijas grupā ir gūt divas uzvaras, jo gatavošanās procesā ir izdarīts viss iespējamais.

Startam EČ kvalifikācijas turnīrā Latvijas U20 izlasē ir pulcēti astoņu klubu spēlētāji, kas ir līdz šim nepieredzēti plaša pārstāvniecība. Jāpiebilst, ka vietu U20 EČ finālturnīrā jau ir nodrošinājusi Ungārija, Šveice un Lietuva.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Erenbergs, Latvijas Regbija federācijas preses sekretārs

  -2 [+] [-]

, 2010-09-13 22:43, pirms 14 gadiem
ha ha ha
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-09-14 10:13, pirms 14 gadiem
kas tur tik smieklīgs.
Lai jau veicas.