Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Tuilagi paliek Premjerlīgā un karjeru turpinās "Sharks" rindās

Juris Miņins
Juris Miņins

Tuilagi paliek Premjerlīgā un karjeru turpinās "Sharks" rindās
Manu Tuilagi
Foto: Action Images/Scanpix

Anglijas izlases regbists Manu Tuilagi ir pievienojies vietējā čempionāta, Premjerlīgas, klubam Seilas "Sharks", kurā plāno pavadīt vismaz vienu sezonu.

Iepriekš jau ziņojām, ka Anglijas Premjerlīgas komanda Lesteras "Tigers" lūdza saviem spēlētājiem piekrist algas samazinājumam, jo Covid-19 pandēmijas laikā kluba finansiālais stāvoklis ir būtisks pasliktinājies. Daudzi regbisti tam arī piekrita, ieskaitot vairākus Anglijas izlases spēlētājus, taču bija arī tādi, kas noraidīja komandas lūgumu, tāpēc "Tigers" vienībai nekas cits neatlika kā viņus atlaist.

Viens no tiem, kurš atteicās no algas samazinājuma bija Anglijas izlases centrs Manu Tuilagi. Par viņa nākamo darbavietu ilgu laiku skaidrības nebija, bet baumu līmenī samoāņu izcelsmes regbists tika saistīts kā ar Seilas "Sharks" vienību, tā arī ar iespējamo došanos pāri Lamanša jūras šaurumam, t.i., uz Francijas čempionātu.

Tiesa, Anglijas Premjerlīgas klubs izrādījās uzstājīgāks un, acīmredzami, piedāvāja labākus līguma nosacījumus, kas lika Manu Tuilagi palikt Anglijā. Līgums gan ir noslēgts uz vienu gadu, kas spēlētājam paver diezgan labas iespējas 2021. gada vasarā, tomēr doties uz "Top 14" čempionātu. Palikšana Premjerlīgā arī nozīmē, ka Tuilagi, kas ir viens no labākajiem savas pozīcijas spēlētājiem Anglijas Premjerlīgā, vēl līdz 2021. gada vasarai būs pieejams Anglijas izlasei.

Manu Tuilagi spēles spilgtākās epizodes

Kā arī…

- Uzbrucējs Džeimijs Džordžs ir paziņojis, ka, neskatoties uz dažādām baumām, viņš paliks Londonas "Saracens" rindās arī nākamajā sezonā. Atgādināsim, ka par mahinācijām ar algu budžetu, "Sarries" 2020./2021. gada sezona būs jāpavada "Championship" turnīrā, jeb Anglijas pēc spēka otrajā līgā.

- Savukārt Glosteras regbija klubs ir paziņojis, ka ir vienojies uz īstermiņa sadarbību ar Samoa izlases stabu Logovi Mulipolu, kura aktīvā ir vairāk kā 100 mači Anglijas Premjerlīgā. "Samoāņu nezvērs", kā Mulipolu mēdz saukt līdzjutēji, komandai pievienosies, lai palīdzētu atlikušajās 2019./2020. gada sezonas spēlēs.

Logovi Mulipolas spēles efektīgākie momenti

- Argentīnas "Jaguares" vienība, kas 2020. gadā palika bez mačiem, turpina zaudēt spēlētājus. Šoreiz par aiziešanu no vienības paziņoja Žeronimo de la Fuente, kurš dodas uz Francijas otrās līgas klubu no Perpiņānas, Tā kā vienības nākotnes perspektīvas ir visai miglainas, jo tās dalība "Super Rugby" turnīrā ir apšaubāma, daudzi spēlētāji meklē alternatīvus karjeras turpināšanas variantus.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/
https://www.ultimaterugby.com/