Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Itālijas regbija leģenda Parisē turpinās karjeru un paliks Tulonā

Juris Miņins
Juris Miņins

Itālijas regbija leģenda Parisē turpinās karjeru un paliks Tulonā
Serhio Parisē
Foto: AFP/Scanpix

Itālijas regbija leģenda Serhio Parisē, kurš pirms gada bija paziņojis, ka 2020. gada vasarā liks punktu spēlētāja karjerai, ir noslēdzis jaunu vienošanos ar Francijas augstākās līgas komandu no Tulonas.

Argentīnā dzimušais Serhio Parisē un Francijas "Top 14" līgas komanda "RC Toulonnais", jeb vienkārši – Tulona, ir vienojušies par sadarbību uz vēl vienu sezonu, tādējādi Itālijas regbija leģenda vēl neliks punktu savai karjerai.

Atgādināsim, ka ilggadējais Itālijas izlases kapteinis, kurš no Argentīnas uz veco kontinentu pārcēlās 2003. gadā, 2019. gada vasaras sākumā bija neziņā karjeras turpināšanu, jo bija pametis Parīzes "Stade Francais" klubu, kura krāsas aizstāvēja 14 gadus, bet starptautiskajiem mačiem plānoja pielikt punktu pēc Pasaules kausa izcīņas noslēguma. Tiesa, lai arī cik smagas pārdomas un izšķiršanās Parisē pieņēma iepriekšējā vasarā, pašlaik viņam ir līgums ar Tulonas komandu līdz 2021. gada vasarai, bet noslēgt starptautisko karjeru viņam tā arī nav izdevies.

Apzīmējums "nav izdevies" šoreiz gan ir tieši laikā, jo jau divreiz potenciālie regbija leģendas atvadu mači nav notikuši. Vispirms, 2019. gada Pasaules kausa ietvaros, tika atcelts Itālijas un Jaunzēlandes mačs, kas bija itāļu pēdējā spēle grupu turnīrā, jo tolaik Japānā plosījās supertaifūns "Hagibis" un, lai neriskētu ar spēlētāju, skatītāju un arēnu darbinieku veselību un dzīvību, šo maču turnīra tabulā ierakstīja kā tehnisko neizšķirtu. Tas Parisē lika pagaidīt ar zilā krekla ierāmēšanu un atvadas no izlases tika ieplānotas līdz ar 2020. gada Sešu nāciju kausa izcīņas noslēgumu, kas arī vēl tehniski nav noticis, jo pēdējos mačus Itālijas komanda nav aizvadījusi dēļ Covid-19 pandēmijas.

Serhio Parisē, kuru sauc par mūsdienu regbija izcilāko (vai vienu no izcilākajiem) astoto numuru un, kurš ir mačiem bagātākais spēlētājs Itālijas izlasē un šajā ieskaitē arī ieņem trešo vietu pasaules mērogā, cer, ka tagad gan viņam nebūs nekādu šķēršļu, lai karjeru noslēgtu tā kā viņš ir vēlējies.

Atgriežoties pie Tulonas komandas, gaidāmajai sezonai viņi gatavojas, iespējams, ne tik skaļi kā ierasts, taču ne mazāk kvalitatīvi, jo bez Parisē, vienībai ir pievienojies arī Francijas izlases kapteinis Šarls Olivjons un bijušais "All Blacks" spēlētājs Aizeja Toeava.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/