Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Tomanī pievienosies Lensterai

Tomanī pievienosies Lensterai
Džo Tomanī (ar bumbu)
Foto: AFP/Scanpix

Austrālliešu regbists Džo Tomanī ir noslēdzis līgumu ar Pro 14 un Eiropas Čempionu kausa labāko komandu Lensteru.

Austrālijas izlasē 17 mačus aizvadījušais aizsargs Džo Tomanī kopš 2016. gada vasaras spēlēja Francija vienā no spēcīgākajām komandām, Monpeljē, ar kuru šogad tika līdz Top 14 čempionāta finālam, taču piekāpās Kastrai.

Var teikt, ka pavisam drīz pēc šī zaudējuma Tomanī arī atrada jaunu komandu, kas, jāsaka, nebūs sliktāka par iepriekšējo, jo austrālietis pievienosies šīs sezonas Pro 14 un Eiropas Čempionu kausa uzvarētājiem, Lensterai, kas pārstāv Īrijas regbija savienību. Līguma detaļas gan netiek atklātas.

Jāpiebilst, ka savu profesionālo karjeru Džo Tomanī sāka kā regbija līgas spēlētājs, piedaloties NRL čempionātā, taču kopš 2012. gada viņš pārcēlās uz klasisko regbiju, kur spēlēja visaugstākā līmeņa turnīros – "Super Rugby" un Top 14. Tāpat tieši regbijā-15 Tomanī tika līdz Austrālijas izlasei, kuras sastāvā, kā minēts iepriekš, aizvadīja 17mačus un izcēlās ar pieciem piezemējumiem.

Kā arī...

- Turpinoties starptautisko testu spēļu periodam, nepatīkamas ziņas ir saņemtas no Skotijas izlases nometnes, jo savainojumā ir iedzīvojies Alī Praiss, kuram, līdz ar to, šie mači ir beigušies. Viņa vietā uz izlasi ir izsaukts Čārlijs Šīls.

- Savukārt Endrjū Kelovejs, kurš pašlaik pārstāv "Waratahs" komandu "Super Rugby" čempionātā, ir panācis vienošanos ar Anglijas Premjerlīgas komandu Northemptonas "Saints" par pievienošanos šai vienībai pirms 2018./2019. gada sezonas. 22 gadus vecais vingers lielajā izlasē nav spēlējis, taču U20 izlasē gan – 12 mačos gūstot 70 punktus.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/


LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Foto: RK Valmieras "Fēnikss".

"Fēnikss" un daži "Livonia" regbisti devušies uz pārbaudes spēlēm Spānijā, kas ir Top20 rangā

Trešdien, 13. martā, regbija kluba Valmieras “Fēnikss” spēlētāji, kuriem pievienojušies arī daži livonieši, izlidojuši uz Barselonu, lai pēc tam dotos uz Spānijas Ziemeļaustrumu pilsētu Saragosu, kur nedēļas garumā aizvadīs treniņnometni un mērosies spēkiem pārbaudes spēlēs ar spēcīgām komandām no Spānijas, kas pasaules rangā ir labāko divdesmitniekā.