Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Francija izsmērē Jaunzēlandi un iekļūst PČ U20 finālā

Francija izsmērē Jaunzēlandi un iekļūst PČ U20 finālā
Foto: AFP/Scanpix

Nodemonstrējot ārkārtīgi pārliecinošu sniegumu un neatstājot pretiniekiem nekādas iespējas uz panākumu, Francijas izlase U20 pasaules čempionātā regbijā, sagādāja vienu no lielākajām sensācijām turnīra pastāvēšanas vēsturē, ar 16:7 pārspējot titulētāko jauniešu čempionāta komandu, Jaunzēlandi.

Cīņā par vietu finālā šogad bija izveidojušies sekojoši pāri – Anglija uzņēma DĀR, bet Jaunzēlande tikās ar turnīra saimniekiem, Franciju.

Pirmais pusfināls, Anglija pret Dienvidāfrikas Republiku, sākumā likās neinteresants, jo angļi bija šī mača favorīti, taču dienvidāfrikāņi, sekojot savas lielās izlases un regbija-7 izlases piemēram, pamatīgi sarežģīja dzīvi jaunajai Anglijas regbija paaudzei.

Mača ievadā DĀR regbists Millers Īss nopelnīja dzelteno kartīti, ko angļi veiksmīgi izmantoja, gūstot divus piezemējumus. Šis notikumu pavērsiens arī noteica tālāko puslaika gaitu, jo angļi beigu beigās panāca arī 19:0, bet puslaiku noslēdza ar rezultātu 22:7, kas arī likās gana loģisks iznākums.

Tiesa, otrajā spēles cēlienā afrikāņi saņēmās un sākot ar pirmā puslaika grēkāzi Īsu, kopumā guva četrus piezemējumus un 24 punktus, mača izskaņā atrodoties tikai viena punkta attālumā no angļiem (31:32). Pēdējās cīņas minūtes angļi spēlēja ļoti uzmanīgi un vilka laiku, taču vienalga DĀR sagaidīja oponentu kļūdas, taču izmantot tās nespēja un bija spiesti atzīt Anglijas U20 izlases pārākumu.

Otrajā spēlē arī bija viens izteikts favorīts, titulētākā izlase U20 līmenī, Jaunzēlande, taču viņiem bija jāspēkojas ar mājniekiem un tas vienmēr ir bīstami. Jāsaka, ka jau no pirmajām spēles minūtēm parādījās dominējošā komanda un tā, daudziem par brīnumu, bija tieši Francija, kuras jaunie regbisti demonstrēja ļoti ātru, atlētisku un azartisku spēli. Protams, ka šādā spēles stilā gadījās pa kādai sasteigtai epizodei un kļūdai, taču Jaunzēlandes piedāvātajam "lēnajam" regbijam bija diezgan grūti pretoties mājnieku ofensīvai.

Jāsaka arī, ka, lai arī puslaiks noslēdzās pie rezultāta 3:0 par labu Francijai, kas, protams, regbijā ir minimāls pārsvars, Jaunzēlandes "Baby Blacks" nebija nekādu iespēju gūt punktus un spēle pārsvarā norisinājās vai nu laukuma vidū, vai tieši jaunzēlandiešu laukuma pusē, bet dažus uzbrukumus, ko visi spēja paturpināt dziļāk Francijas laukuma pusē, mājnieki ātri vien apturēja, tieši pateicoties ātrajai spēlei.

Otrais puslaiks sākās tieši tādā pašā garā, proti, Francija dominēja laukumā un jaunzēlandiešiem tikai retu reizi izdevās šķērsot laukuma centra līniju. Beigu beigās šāda dominance arī atnesa "taustāmu rezultātu", proti, Romeins Ntamaks guva piezemējumu, kas, kopā ar realizācijas sitienu deva vadību ar 10:0. Savukārt puslaika turpinājumā francūži turpināja izdarīt lielu spiedienu uz vienaudžiem no Jaunzēlandes, kas noveda pie otro noteikumu pārkāpumiem un ļāva mājniekiem izpildīt četrus soda sitienus, divi no kuriem bija precīzi (neprecīzie sitieni tika raidīti no, attiecīgi, 51 un 55 metru attāluma, t.i., savas laukuma puses).

Vien tad, kad spēlēt bija atlicis 10 minūtes Jaunzēlande prata gūt savus pirmos punktus, kad ātrajā uzbrukumā to paveica Harijs Plamers. Protams, ka "Baby Blacks" vēlējās atspēlēties un mēģināja spēlēt Francijas stilā – ar ātriem uzbrukumiem, taču, lai arī pašiem francūžiem jau nebija spēka izturēt pašu noteikto spēles tempu, viņi, tomēr, prata panākt dienvidu puslodes valstsvienības spēlētājus un neitralizēja visas bīstamās situācijas, svinot uzvaru ar 16:7.

Mačos par piekto vietu pārliecinošu uzvaru izcīnīja Argentīnas jaunieši, kuri, iespējams, atriebjoties par lielās izlases zaudējumu iepriekšējā nedēļas nogalē, ar 39:15 pārspēja Velsu. Viņu pretinieki šī turnīra atzara "mazajā finālā" būs austrālieši, kuri tikās ar Itālijas vienaudžiem un, jāsaka, ka itāļu pietika vien vienam puslaikam, jo otrajā jaunie "Valabiji" dominēja laukumā, kopumā uzvarot ar 44:15.

Interesanti notikumi risinājās arī vājāko komandu kvartetā, jo vienā no pāriem tikās Skotija un Īrija. Īri, kas ir aizpagājušā PČ čempioni, kā iepriekšējo, tā arī šo turnīru ir izgāzuši un abas reizes cīnās par palikšanu, tiesa, ja pirms gada viņiem izdevās pierādīt savu piederību spēcīgāko sabiedrībai jau pirmajā mačā, tad šogad viņi piedzīvoja zaudējumu, ar 45:29 atzīstot skotu pārākumu (divi piezemējumi Finlija Ričardsona kontā) un tas nozīmē, ka turnīra pēdējā spēlē viņiem būs jātiekas ar Japānu, lai izglābtos no kauna.

Paši japāņi šodien tikās ar Gruzijas izlasi un bija tuvu tam, lai sagādātu pārsteigumu un uz cīņu par izdzīvošanu aizsūtītu gruzīnus, taču nespēja novest labi iesākto līdz uzvarošām beigām bija izšķiroša. Proti, jau pirmajā puslaikā japāņi prata izvirzīties vadībā ar 17:7, taču beigu beigās pārtraukumā devās jau pie ne tik optimistiska rezultāta – 17:12. Otrā puslaika sākumā viņi atjaunoja desmit punktu pārsvaru, bet vēlāk spēlēja arī vairākumā, taču nespēja izmantot šo iespēju.

Ja negūsti punktus pats, tad to noteikti izdarīs pretinieki un šī komandu sporta spēļu senā patiesība nostrādāja arī šoreiz. Desmit minūtes pirms mača beigām japāņi paši nopelnīja dzelteno kartīti un tas pavēra iespējas gruzīniem – Demurs Tapladze guva savu otro piezemējumu spēlē, bet Gela Aprasidze, kurš jau tiek iespēlēts valsts vīru izlasē, iesita realizācijas sitienu un pats ienesa bumbu ieskaites zonā, izraujot Gruzijai uzvaru ar 24:22.

Visu turnīra atzaru fināli norisināsies šo svētdien, kad pusfinālu uzvarētāji tiksies savā starpā, bet zaudētāji, attiecīgi, savā, lai noskaidrotu galīgo vietu sadalījumu.

PČ U20, pusfināli

MājniekiViesiRezultāts
Par 1. vietu
AnglijaDĀR32:31
FrancijaJaunzēlande16:7
Par 5. vietu
VelsaArgentīna15:39
ItālijaAustrālija15:44
Par 9. vietu
ĪrijaSkotija29:45
GruzijaJapāna24:22

, 2018-06-13 08:37, pirms 6 gadiem
народ, недавно нашел уникальный способ как быстро накачать пресс (и другие мышцы) без физических усилий, диет и прочей лабуды. После двух недель использования миостимулятора убрал пивное пузу и начали проступать кубики, подкачал бицепс и ноги, а жена убрала в талии пару сантиметров и сделала красивый живот. Дa и прикoл что нe надo ничeгo дeлать прocтo надeл и включил, этo рeальнo cамый лeнивый и быcтрый cпocоб похудеть и подкaчатьcя, да и стоит копейки. Вот здесь я о нем и вычитал--- Блог Домашнего качка
Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.
Foto: Latvijas Regbija federācija
1

Latvijas regbija izlase uzvar izšķirošajā cīņā par pirmo vietu divīzijā

LETA. Latvijas vīriešu regbija izlase sestdien Jelgavā izcīnīja uzvaru un ieņēma pirmo vietu Konferences divīzijā. Latvijas regbisti izšķirošajā mačā ar 29:25 (12:14) pārspēja Dāniju.
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.