Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Mersers ieved Angliju finālā, pretiniekos - Jaunzēlande

Juris Miņins
Juris Miņins

Mersers ieved Angliju finālā, pretiniekos - Jaunzēlande
Zaks Mersers
Foto: planetrugby.com

Šodien Gruzijā tika izspēlētas pirmās Pasaules U20 čempionāta regbijā izslēgšanas kārtas spēles un cīņā par vietu finālā, pateicoties komandas kapteiņa Zaka Mersera diviem piezemējumiem, Anglija ar 24:22 pārspēja DĀR.

Lai arī Anglijas U20 izlase jau otro gadu dominē regbija laukumos, spēle pret DĀR viņiem izvērtās diezgan smaga. Jau spēles pašā ievadā Zaks Mersers izcēlās ar piezemējumu, taču dienvidāfrikāņi pavisam drīz atbildēja ar to pašu, kad veiksmīgāks izrādījās Džuarno Augustuss. Tas esošajiem čempioniem neļāva atslābt un viņiem bija jāmeklē jauni varianti. Tie tika atrasti, kad piezemējumu guva Alekss Mičels, bet Makss Malinss bija precīzs realizācijā.

Otrais puslaiks tika pavadīts tieši tādā pat cīņā, taču punktus ilgu laiku guva tikai DĀR – piezemējumu guva Rubens Van Herdens, bet Kērvins Bošs piecus punktus guva ar sitieniem pa vārtiem, kas jau deva pārsvaru Dienvidāfrikas Republikas komandai – 22:17.

Mača atrisinājums pienāca pēdējās minūtēs, kad Zaks Mersers, kā jau komandas kapteini pienākas, ar personīgo piemēru parādīja, kas jādara - vēlreiz šķērsoja ieskaites zonas līniju un piezemēja bumbu, izlīdzinot mača rezultātu, bet Makss Malinss, raidot bumbu starp vārtu stabiem, arī garantēja angļiem uzvaru.

Otrajā pusfinālā spēlēja Jaunzēlande un Francija, kas, gluži pretēji, nepavisam nebija līdzīga spēkošanās, jo tā bija tā sauktā “divu dažādu puslaiku cīņa”. Pirmajās 40 minūtēs laukumā dominēja “Baby Blacks”, kuri guva četrus piezemējumus un pārtraukumā devās pie rezultāta 29:0, arī otrā puslaika ievadā viņi guva vēl septiņus punktus, taču Francija paspēja izdarīt secinājumus, pārgrupēties un paši guva četrus piezemējumus pēc kārtas, rezultāta starpību samazinot līdz 10 punktiem.

Diemžēl, bet vairāk viņiem spēka nepietika un Jaunzēlande, meistarīgi izmantojot spēles laiku savā labā, tika pie uzvaras – 39:26.

Līdz ar to 2017. gada Pasaules čempionātā regbijā U20 grupā finālā spēkiem mērosies divas visu laiku titulētākās U20 regbija komandas – Anglija un Jaunzēlande, kas sola ļoti aizraujošu regbija izrādi.

Ne mazāk interesantas spēles notika arī abās pārējās izslēgšanas spēļu grupās. Nonākuši teju bezdibeņa malā, iepriekšējā gada vicečēmpioni Īrija beidzot izcīnīja pirmo uzvaru turnīrā, ar 52:26 pārspējot Samoa, kuriem šis ir debijas čempionāts spēcīgāko sabiedrībā. Savukārt mājniekie, Gruzijas izlase, atkal tikās ar Argentīnu un šoreiz, aizvadot lielisku pirmo puslaiku, pārspēja dienvidamerikāņus ar 26:25, kas nozīmē, ka gruzīni ir saglabājuši vietu spēcīgāko sabiedrībā, bet Samoa un Argentīna cīnīsies par palikšanu elitē.

Savukārt par piekto vietu cīnīsies Austrālija un Skotija. Austrālieši, pēc līdzīga pirmā puslaika, spēja salauzt itāļu pretestību – 42:19, bet Skotija principiālā duelī, ar 29:25, pārspēja savus kaimiņus, Velsu.

PČ regbijā U20, spēles par vietām

SpēleKomanda
FinālsAnglija – Jaunzēlade
Par 3. vietuDĀR – Francija
Par 5. vietuAustrālija – Skotija
Par 7. vietuItālija – Velsa
Par 9. vietuĪrija – Gruzija
Par 11. vietuSamoa – Argentīna