Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Britu un īru lauvas piedzīvo otro zaudējumu

Britu un īru lauvas piedzīvo otro zaudējumu
Foto: PA Wire/PA Images

Neveiksmes turpina vajāt Britu un īru lauvu superizlasi, kas piedzīvojusi otro zaudējumu četrās spēlēs. Šoreiz neizdevās uzveikt "Super Rugby" spēlējošo "Highlanders" klubu, kas spēlēja bez deviņiem (!) pamatsastāva spēlētājiem.

Sliktas ziņas no lauvu nometnes pienāca jau pirms spēles, kad tika paziņots, ka savainojuma dēļ tūre beigusies iepriekšējo divu Sešu nāciju čempionāta vērtīgākajam spēlētājam Stjuartam Hogam.

Pirmais puslaiks aizritēja līdzīgā cīņā. Vispirms Sopoaga spēles 5. minūtē izvirzīja vadībā mājiniekus (3:0), bet nepilnas desmit minūtes vēlāk Bigars rezultātu izlīdzināja. 26. minūtē Vaisake Naholo guva piezemējumu, un pēc Sopoagas realizācijas jau 10:3. Jau trīs minūtes vēlāk Džozefa piezemējums un Bigara realizācija rezultātu izlīdzināja. Rezultāts pirmajā puslaikā vairāk nemainījās - atpūtā komandas devās pie 10:10.

Otrā puslaika sākumā Tomijs Sīmors ar piezemējumu pirmo reizi izvirzīja vadībā lauvas (10:15). Uz Sopoagas precīzu soda sitienu lauvas atbildēja ar kapteiņa Sema Varbortona piezemējumu un vēl vienu Bigara realizāciju, 54. minūtē panākot nedaudz komfortablo deviņu punktu pārsvaru - 13:22.

Lai atspēlētos, "Highlanders" ar vienu realizētu piezemējumu bija par maz. Tiesa, laika vēl bija daudz, un to mājinieki velti netērēja. 60. minūtē "Highlanders" mols iznīcināja lauvu aizsardzības līniju un Koltmenam bumbu atlika tikai piezemēt. Mārtijs Benkss iesita realizāciju, starpību sadeldējot līdz diviem punktiem (20:22).

Dažas minūtes vēlāk lauvām bija teicama pozīcija soda sitienam. To izpildīt devās tikko laukumā uz maiņu nākušais Ouvens Farels, kurš tobrīd nebija nospēlējis ne sekundi. Pat uz tik izcilu sitienu izpildītāju tas atstāja pēdas un bumba lidoja vārtiem secen.

"Highlanders" metās pēc uzvaras un spēles 74. minūtē izprovocēja pretiniekus uz noteikumu pārkāpumu. Mārtijs Benkss savu darbiņu paveica nevainojami, panākot minimālu vadību (23:22).

Lauvām vēl bija gana daudz laika, lai izglābtu spēli. Noteikumu pārkāpumu laukuma vidusdaļā pārvērst trīs punktos apņēmās tālo sitienu speciālists Eliots Deilijs, taču arī viņa raidījums divas minūtes pirms spēles beigām nebija precīzs. Lauvas gan bumbu atguva un izveidoja arī bīstamu uzbrukumu, taču atkal rupju kļūdu pieļāva Farels, kura pārspīlēti spēcīgā tuvā piespēle Džonatanam Džozefam izkrita uz priekšu. Novājinātā sastāvā spēlējošie "Highlanders" piesmēja vareno Britu un īru lauvu superizlasi.

"Highlanders" 23:22 "British and Irish Lions"

Piezemējumi: Naholo 26', Koltmens 60' - Džozefs 30', Sīmors 43', Varbortons 53'
Realizācijas: Sopoaga 27', Benkss 62' - Bigars 31', 54'
Soda sitieni: Sopoaga 5', 50', Benkss 74' - Bigars 16'

Aizvadītās spēles

DatumsPretinieksRezultāts
3. jūnijsNew Zealand Provincial Barbarians13:7
7. jūnijsAuckland Blues16:22
10. jūnijsCrusaders12:3
13. jūnijsHighlanders22:23

Komanda, kuru daži pirms tūres nodēvēja par visu laiku labāko lauvu izlasi, pagaidām dara visu, lai šo pēc tam varētu saukt par visu laiku sliktāko tūri. Protams, viss jau piedzīvotais piemirsīsies, ja izdosies nolikt uz lāpstiņām All Blacks, bet pagaidām nekas neliecina par šādu notikumu attīstības scenāriju.

Spēļu kalendārs

DatumsPretinieksLaiks (LV)
17. jūnijsMaori All Blacks10:35
20. jūnijsChiefs10:35
24. jūnijsJaunzēlande10:35
27. jūnijsHurricanes10:35
1. jūlijsJaunzēlande10:35
8. jūlijsJaunzēlande10:35