Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Ceturto reizi notiks Latvijas atklātais kausa izcīņa regbijā-7 sievietēm

Svētdien, 15. aprīlī Latvijas Universitātes stadionā jau ceturto reizi, norisināsies Latvijas atklātā kausa izcīņa regbijā 7 sievietēm. Šo četru gadu laikā sieviešu regbijs 7 gan pasaulē, gan Latvijā straujiem soļiem gājis uz priekšu, kļuvis par olimpisko sporta veidu, no zināmas eksotikas kļuvis par masveidīgu sporta disciplīnu, kas tiek kultivēta praktiski visās Eiropas valstīs.

Šogad turnīrs pulcējis visai spēcīgu dalībnieku sastāvu, tajā skaitā trīs valstu, Latvijas, Lietuvas un Polijas čempionvienības. Kopā ar viešņām no Lietuvas – Marijampoles “Suduvis” un Viļņas Regbija akadēmiju, kā arī no Polijas – Gdaņskas “Lechia”, par turnīra galveno balvu cīnīsies arī piecas Latvijas komandas – “Imanta”, “Selena”, “Miesnieki”, Jelgavas NSC/LSPA un “Livonia”. Komandas, sadalītas divās apakšgrupās, vispirms izspēlēs priekšsacīkšu mačus, pēc tam notiks pusfināli un spēles par visām vietām. Sacensību sākums 11.00.

Latvijas sieviešu regbija 7 izlases treneris Valdis Avotiņš:
– Ierasti sezonu sākam ar piedalīšanos Lietuvas kausa izcīņā, tomēr šogad kaimiņiem bija radušās kaut kādas problēmas, un turnīrs nenotika, tādēļ Latvijas kauss ir pirmā iespēja meitenēm pārbaudīt savu varēšanu kaujas apstākļos. Priecē, ka piedalās vairākas spēcīgas komandas, uz kuru fona varēs labi redzēt Latvijas izlases kandidāšu pašreizējo gatavības līmeni. Nav jāšaubās par Marijampoles komandas, kuras spēlētājas pamatā veido Lietuvas izlasi, meistarību, Gdaņskas vienība ir neapšaubāmi spēcīgākā Polijā, par kuras nopietnajiem nolūkiem liecina kaut vai tas, ka polietes uz turnīru ierodas divas dienas iepriekš. No Latvijas komandām visstraujāk meistarībā progresē “Selena”, ja pērn Latvijas izlasē debitēja divas kluba spēlētājas, tad šogad to skaits noteikti varētu pieaugt. Kas attiecas uz manis vadīto “Imantu”, daudzas vadošās spēlētājas pašlaik spēlē un mācās ārzemēs, Latvijā sāks ierasties tikai maijā, tādēļ sastāvs būs tāls no optimālā. Padoties tomēr nedomājam, zobus parādīsim visiem. Prieks, ka ierindā ir visas Latvijas sieviešu komandas, veidojas jauni centri, piemēram LSPA, kas šoreiz gan vēl startēs kopā ar Jelgavu, Liepāja, kas plāno sākt startēt no jauniešu sacensībām. Aicinu visus svētdien atbalstīt mūsu drošsirdīgās Latvijas meitenes!

Informāciju sagatavoja:
Jānis Erenbergs, Latvijas Regbija federācija


, 2012-04-13 18:13, pirms 12 gadiem
Pēters Zaubers pēc sezonas pametīs savu F-1...
un atkal SC rakstinju autori to vien dara kaa meklee kaadu klacu hokeja virtuvee- auto-moto sports shajaa vietnee ir galiigi aizmirsts
Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.
Foto: Latvijas Regbija federācija
1

Latvijas regbija izlase uzvar izšķirošajā cīņā par pirmo vietu divīzijā

LETA. Latvijas vīriešu regbija izlase sestdien Jelgavā izcīnīja uzvaru un ieņēma pirmo vietu Konferences divīzijā. Latvijas regbisti izšķirošajā mačā ar 29:25 (12:14) pārspēja Dāniju.
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.