Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Francija pēc piecu gadu pārtraukuma uzvar Īriju

Francija pēc piecu gadu pārtraukuma uzvar Īriju
Maksims Medārs guva vienīgo piezemējumu spēlē.
Foto: AFP/Scanpix

Ar izcili saspringtu spēli sākusies 2016. gada Sešu nāciju kausa otrā kārta. Parīzē laukuma saimnieki franči otrajā puslaikā spēja atspēlēties un par viena punkta tiesu uzvarēt Īriju (10:9). Īrus uzvarēt frančiem nebija izdevies kopš 2011. gada.

Abas komandas pirmajā kārtā atstāja neviennozīmīgu iespaidu. Francija neizteiksmīgā spēle uzvarēja Itāliju, bet Īrija cīnījās neizšķirti ar Velsu.

Pirmajā puslaikā abas komandas centās spēlēt atraisītu regbiju, taču labās ieceres patraucēja tehniskais izpildījums. Abu komandu izpildījumā bija ļoti daudz tehniskā brāķa, kas nereti pielika punktu ļoti perspektīviem uzbrukumiem.

Šāds spēles ritējums parocīgāks bija pragmatiskajiem īriem, kas prata atrast iespējas gūt trīs punktus ar soda sitieniem. Uz deviņiem Sekstona punktiem Francija pirmajā puslaikā spēja atbildēt vien ar trim. Plisonam bija teicama izdevība puslaika izskaņā ar soda sitienu atgūt vēl trīs, taču sitiens nebija precīzs. Pēc pirmajām 40 minūtēm - 3:9 vadībā viesi.

Otrajā puslaikā brīvdomīgas gars bija pazudis un abas komandas spēlēja piesardzīgāk. Piezemējumu gūšanas epizožu bija maz - abu komandu aizsardzības līnijas bija uzdevumu augstumos. Lai arī visa veida divcīņās bija ļoti līdzvērtīga spēkošanās, otrā puslaika beigu daļā vairāk izpausties sāka Francijas izlase. Īrija nespēja noturēt Francijas spiedienu grupu cīņā, bieži pārkāpjot noteikumus. Francija pa vārtiem nesita un gāja pēc piezemējumu. 69. minūtē viņi beidzot panāca savu - Maksims Medārs atrada spraugu īru aizsardzībā un guva piezemējumu. Plisons iesita realizāciju, izvirzot Franciju vadībā. Atlikušajās desmit minūtēs Francija, sajutuši uzvaras tuvumu, spēlēja ar vēl lielāku degsmi, tā arī nedodot īriem iespēju apdraudēt viņu uzvaru.

Parīzei beidzot bija iemesls uzgavilēt - Francija izplēsa rakstura uzvaru 10:9.

Francija - Īrija 10:9 (3:9)

Piezemējumi: Medārs 69' - nav
Soda sitieni: Plisons 31' - Sekstons 14', 28', 38'
Realizācijas: Plisons 70' - nav