Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Zināmi regbija līgas Pasaules kausa ceturtdaļfinālu pāri

Juris Miņins
Juris Miņins

Zināmi regbija līgas Pasaules kausa ceturtdaļfinālu pāri
Vai Tonga pārsteigs arī izslēgšanas mačos?
Foto: theguardian.com

Šodien Pasaules kausā regbijā-13 noslēdzās grupu turnīrs, pēc kura arī tika noskaidrots galīgais astoņu labāko komandu sastāvs, kā arī ceturtdaļfinālu pāri, kuros komandas turpinās cīnīties par Pola Barjē trofeju.

Regbija līgas Pasaules kausa izcīņas ceturtdaļfinālu mači sāksies nākamajā piektdienā, un ilgs visu nedēļas nogali. Kā pirmie cīņā par vietu pusfinālā tiksies A grupas uzvarētāji un vieni no galvenajiem favorītiem uz čempionu titulu, Austrālija un Samoa, kura gan ir vienīgā komanda šī gada Pasaules kausa izcīņā, kas ceturtdaļfinālā ir iekļuvusi neuzvarot nevienā mačā.

Otrajā ceturtdaļfinālā šī turnīra lielākā pārsteiguma autore Tonga, kas grupu turnīrā pārspēja Jaunzēlandi (28:22), tiksies ar A grupas trešo komandu Libānu, kuri, lai arī kopumā rādīja konkurētspējīgu sniegumu, izslēgšanas mačos tika tikai pateicoties uzvarai pirmajā spēlē pret Franciju.

Savukārt otrajā 18. novembra mačā Jaunzēlande tiksies ar citu Okeānijas reģiona komandu, Fidži. Interesanti, ka regbija kontekstā abas valstis ir cieši saistītas, jo mazās salu valsts labākie regbisti bieži dodas uz Jaunzēlandi veidot savu profesionālo karjeru un nav reti gadījumi, kad iekļūst arī šīs valsts izlasē. Turklāt, Tonga jau parādīja, ka "Kiwis" šogad nav nekāda neuzvaramā komanda, tāpēc komanda ar divām regbija līgas zvaigznēm, Suliasi Vunivalu un Džaridu Heinsu, varētu sagādāt problēmas jaunzēlandiešiem.

Visbeidzot pēdējā ceturtdaļfināla mačā tiksies Anglija un Papua Jaungvineja. Angļiem, protams, kā jau katru reizi, arī šoreiz mērķis ir tikai viens – uzvarēt Pasaules kausā, tamdēļ ceturtdaļfināls ir šķērslis, ko būtu jāpārvar bez aizķeršanās. Tiesa, Papua Jaungvineja, kā jau daudzas Okeānijas valstis, regbiju spēlēt prot un regbijā-13 viņu spēks ir neapšaubāms. Grupu turnīrā, kur gan viņiem nebija jāspēlē ar pārāk spēcīgiem pretiniekiem, viņi savu spēku pierādīja uzvarot visās trijās spēlēs un eksperti jau ir izteikušies, ka šajā pārī angļu favorītu statuss nav nemaz tik doršs.

Jāpiebilst, ka pašlaik turnīrs, kuru rīko trīs valstis pārcelsies uz divām lokācijām – Austrāliju, kur notiks mājnieku cīņa ar Samoa un Anglijas spēle pret Papua Jaungvinejau, un Jaunzēlandi, kur, attiecīgi, Jaunzēlande spēlēs pret Fidži, bet Tonga tiksies ar Libānu. Papua Jaungvinejā, kuras Nacionālajā stadionā tika izspēlēti grupu turnīra mači, turnīrs vairs neatgriezīsies.

Nākošā izslēgšanas maču kārta, pusfināli, ir paredzēti 24. un 25. novembrī, bet Pasaules kausa, jeb Pola Barjē trofejas, ieguvēji tiks noskaidroti 2. decembrī, pēc finālspēles, kas norisināsies Austrālijas pilsētā Brisbenā, "Suncorp stadium" arēnā, kurā ietilpst vairāk kā 52 tūkstoši skatītā