Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Raimonds Rudzāts

Juniori gatavi iekarot Eiropu

Juniori gatavi iekarot Eiropu
Publicitātes foto.

17. septembrī Ungārijas pilsētā Estergomā sāksies Eiropas U18 čempionāts regbijā 7 pēc spēka otrajā – "Trophy" – divīzijā. Latvijas izlase turnīram izsēta ar pirmo numuru, taču dēvēt mūsējos par favorītiem – tas būtu skaļi teikts.

Junioru izlase trenera Arvja Pilenieka vadībā turnīram sāka gatavoties ļoti laicīgi – jau pavasarī. U18 izlase šosezon startēja pilnīgi visās Latvijas regbija 7 sacensībās, izlases intereses sabalansējot ar pārstāvēto klubu interesēm. "Iespējas sevi šosezon apliecināt bija ļoti daudz. Tās pienācīgi izmantoja apmēram puse no kandidātiem. Kādi pieci seši spēlētāji šosezon regbijā 7 ir aizvadījuši kādas 40 – 50 spēles. Tie, kuri spēlējuši visvairāk, krietni pielikuši meistarībā un būs arī komandas līderi," norāda Arvis Pilenieks.

Kandidātu sarakstā bija arī četri ārzemju klubus pārstāvošie spēlētāji, taču palīgā ieradās tikai viens – Dans Gulbis, kurš regbija zinības apgūst Īrijā.

Arī dažu vietējo spēlētāju nevēlēšanās pārstāvēt junioru izlasi paretināja kandidātu rindas. "Ja reizēm var saprast veterānus, kuriem karjeras beigās noplok vēlme spēlēt izlasē, tad grūti saprast jauniešus, kuriem šādas vēlmes nav jau karjeras sākumā," neizpratni pauž Pilenieks. Viņš arī piebilst, ka spēlētāju spēles manieri un uzvedību gan laukumā, gan ārpus tā lielā mērā veido klubi, kurus viņi ikdienā pārstāv. "Teju katram jaunajam spēlētājam viņa pārstāvētajā klubā var piemeklēt ļoti līdzīgu pieredzējušo spēlētāju," novērojis junioru izlases treneris.

Pēdējos gados regbijs Latvijā kļuvis masveidīgāks. Šī vēsma pozitīvi iespaidojusi arī allaž sarežģīto jauniešu izlašu komplektēšanas procesu. "Šajā vecumā ir kādi 20 pietiekami labi spēlētāji. Bija no kā izvēlēties, nebija neviens mākslīgi jāpievelk," gandarīts ir Arvis Pilenieks.

Darbā ar izlasi aktīvi palīdzēja Kristiāns Avotiņš, kurš uzņēmās menedžera un psihologa funkcijas. "Viņš uzlaboja puišiem garastāvokli un treniņus padarīja interesantākus, neierastākus."

Ungārijā Latvijas U18 izlase spēlēs vienā grupā ar Monako, Slovēniju un Bulgāriju. Tālākas gaitas būs atkarīgas no snieguma grupā. "Lai arī esam izsēti ar pirmo numuru, ļoti daudzas valstis lielajā pasaules regbija reitingā atrodas mums priekšā. Tas nozīmē, ka vieglu cīņu nebūs. Kopumā komanda ir laba, bet ar to ir par maz – lai cerētu uz labu rezultātu, jānospēlē labāk par citiem." Izlases treneri uztrauc divi faktori: ļoti ātru spēlētāju neesamība un stabilitātes trūkums. "Šajā vecumā spēlētājiem stabilitātes nav. Viņi var nospēlēt negaidīti labi un arī negaidīti slikti. Lielais mīnuss – mums nav izcili ātru spēlētāju. Tā ir visa Latvijas regbija problēma," vērtē U18 izlases galvenais treneris Arvis Pilenieks. "Lai arī sagatavošanās procesa plānu neizdevās izpildīt pilnībā un daļas kandidātu atdeve bija tālu no vēlamās, mērķis ir visaugstākais," rezumē Pilenieks. Par Latvijas izlases kapteini iecelts Andrejs Mantenieks.

17. septembrī tiks aizvadīts grupu turnīrs. Latvija dienu sāks ar cīņu pret Bulgāriju, turpinās pret Slovēniju un noslēgs ar spēli pret Monako. Cīņas par vietām notiks nākamajā dienā.

A grupa
Latvija
Monako
Slovēnija
Bulgārija

B grupa
Lietuva
Ukraina
Zviedrija
Slovākija

C grupa
Dānija
Ungārija
Andora
Šveice

Latvijas U18 izlase regbijā 7

SpēlētājsKlubs
Andrejs Mantenieks (c)RK "Miesnieki"
Dāvis JaunalksnisRK "Jūrmala"
Dans GulbisDungannon (IRE)
Kristers RubīnsRK "Livonia"
Artūrs BaranovskisRK "Jūrmala"
Niks VoitečkoRK "Jūrmala"
Daniels RaugevičusRK "Eži"
Ričards IesalnieksRK "Eži"
Roberts BrikmanisRK "Livonia"
Dāvids BērtiņšRK "Livonia"
Mairis GrīvaRK "Miesnieki"
Arkādijs SmirnovsRK "Eži"

Treneris: Arvis Pilenieks
Menedžeris: Kristiāns Avotiņš
Ārsts: Raivis Gabranovs


, 2016-09-12 15:05, pirms 8 gadiem
Nu tad veiksmi Latvijai.
Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.
Foto: Latvijas Regbija federācija
1

Latvijas regbija izlase uzvar izšķirošajā cīņā par pirmo vietu divīzijā

LETA. Latvijas vīriešu regbija izlase sestdien Jelgavā izcīnīja uzvaru un ieņēma pirmo vietu Konferences divīzijā. Latvijas regbisti izšķirošajā mačā ar 29:25 (12:14) pārspēja Dāniju.
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.