Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Japānai rekordpozīcija, Jaunzēlande tiek cauri sveikā

Juris Miņins
Juris Miņins

Japānai rekordpozīcija, Jaunzēlande tiek cauri sveikā
Velsas izlase neizmantoja iespēju no pirmās pozīcijas "nogāzt" Jaunzēlandi.
Foto: Reuters/Scanpix

Šodien publicētajā "World Rugby" Pasaules rangā Jaunzēlandes izlase, neskatoties uz zaudējumu Austrālijai, ir saglabājusi pirmo pozīciju, bet Japānas valstsvienība ir pacēlusies uz devīto vietu.

Jaunzēlandes regbija izlase šajā pirmdienā varēja atrasties zemākajā Pasaules ranga pozīcijā kopš 2010. gada un faktiski pēc zaudējuma Austrālijai (26:47) viņi arī bija noslīdējuši uz otro pozīciju, taču vicelīderiem, Velsai, lai nostiprinātos pirmajā vietā, bija jāuzveic Anglija, taču "Pūķi" arī piedzīvoja sakāvi (19:33) un tāpēc šajā pirmdienā Pasaules ranga līderis ir palicis tas pats.

Trešo pozīciju saglabāja Īrija, kas paredzami tika galā ar Itāliju (29:10), bet Dienvidāfrikas Republikas komanda, lai arī pārspēja Argentīnu un uzvarēja Regbija čempionātā, bija spiesta palaist priekšā Angliju, jo angļu uzvara pār velsiešiem tika novērtēta ar lielāku punktu skaitu.

Par lielāko kāpumu šajā nedēļā parūpējās Japānas regbisti. 2019. gada Pasaules kausa rīkotājvalsts pārstāvji aizvada labu gatavošanās ciklu pirms svarīgā turnīra un šajā nedēļas nogalē uzvarēja Klusā okeāna Nāciju kausā, kas viņiem ļāva no 11. pozīcijas pacelties uz devīto, tādējādi atkārtojot savu visu laiku labāko sasniegumu. Par pozīciju zemāk ir nobīdītas Argentīnas un Fidži komandas.

Savukārt Itālija, lai arī, kā jau minējām, piekāpās Īrijai, Pasaules rangā vienalga piedzīvoja kāpumu, tā kā ASV zaudējums Nāciju kausa finālā pret Japānu punktu ziņā bija lielāks "trieciens". Tagad itāļi ir 13. spēcīgākā planētas izlase.

Latvijas regbija valstsvienība ir saglabājusi savu 58. pozīciju, bet Lietuvas izlase atrodas tajā pašā 36. pozīcijā, kurā bija arī pirms nedēļas.

"World Rugby" Pasaules rangs, 12.08.2019.

#Komanda
1.Jaunzēlande
2.Velsa
3.Īrija
4.Anglija
5.DĀR
6.Austrālija
7.Skotija
8.Francija
9.Japāna
10.Fidži
11.Argentīna
12.Gruzija
13.Itālija
14.ASV
15.Tonga
16.Samoa
17.Spānija
18.Rumānija
19.Urugvaja
20.Krievija
21.Kanāda
22.Portugāle
23.Namībija
24.Honkonga
25.Nīderlande

Izmantotie resursi:
https://www.world.rugby/