Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Anskombs papildina Velsas lazareti un uz PK nebrauks

Juris Miņins
Juris Miņins

Anskombs papildina Velsas lazareti un uz PK nebrauks
Garets Anskombs
Foto: PA Images/Scanpix

Velsas izlases spēlētājs Garets Anskombs vakardienas mačā pret Angliju guva ceļgala savainojumu kā dēļ viņam būs liegts piedalīties 2019. gada Pasaules kausā.

Tuvojoties Pasaules kausam, Velsas izlases nometnē rodas aizvien jauni sarežģījumi. Iepriekš jau rakstījām par Taulupes Faletau atslēgas kaula savainojumu, kura dēļ viņam būs jāizlaiž šoruden ieplānotais turnīrs, bet nu, pēc pirmās pārbaudes spēles, no Velsas izlases kandidātu saraksta galvenajam trenerim Vorenam Getlendam bija jāsvītro Garets Anskombs.

Anskombs, kuru noteikti var dēvēt par Velsas izlases atslēgas spēlētāju, jau spēles ievadā guva ceļgala savainojumu, taču nospēlēja teju visu pirmo puslaiku, tikai mača 34. minūtē pametot laukumu. Kā izrādījās vēlāk, viņš ir traumējis ceļgala krusteniskās saites. Precīzs atlabšanas laiks pašlaik netiek prognozēts, taču ir zināms, ka Pasaules kausā aizsargs nevarēs piedalīties. Atgādināsim, ka Velsa šajā spēlē piekāpās Anglijai ar 19:33.

28 gadus vecais Anskombs ir dzimis Jaunzēlandē un arī U20 vecumā pārstāvēja šo valsti (5 spēles, 86 punkti), 2011. gada Pasaules čempionātā U20 vecuma grupā kļūstot par rezultatīvāko spēlētāju. Savukārt Velsas izlasē viņu 2014. gadā iespēlēja Vorens Getlands, jo regbista māte ir dzimusi Velsā (viņa tēvs arī bija regbists, bet pašlaik ir regbija treneris, strādājis gan Jaunzēlandes, gan Pro14 čempionātos, kā arī vadījis Kanādas izlasi). 27 mačos, kas pavadīti Velsas izlasē Garets Anskombs ir guvis 73 punktus.

Paredzams, ka vakanto vietu sastāvā varētu ieņemt vai nu Rīzs Pačels no Lanelli "Scarlets" vai Kārdifas "Blues" spēlētājs Džarods Evanss. Tiesa, abi divi pēdējā gada laikā izlases rindās nav guvuši lielu spēles laiku.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/