Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Piutau iekļūs apmaksātāko regbistu kompānijā

Juris Miņins
Juris Miņins

Piutau iekļūs apmaksātāko regbistu kompānijā
Čārlzs Piutau
Foto: AP/Scanpix

Jaunzēlandes regbists Čārlzs Piutau ir vienojies ar Bristoles komandu par to, ka nākamvasar pievienosies Anglijas vienībai, par to saņemot vienu miljonu britu mārciņu.

25 gadus vecais Čārlz Piutau, kurš savulaik spēlēja arī Jaunzēlandes izlasē, ir vienojies ar Anglijas regbija klubu no Bristoles pilsētas, ka pēc 2017./2018. gada sezonas viņš pievienosies šai komandai. Vienošanās finansiālā puse paredz, ka regbists par to saņems vienu miljonu britu mārciņu, kas ir aptuveni 1.1 miljons eiro.

Tiesa, vēl interesantāku šo situāciju padara fakts, ka Bristoles komanda šobrīd nemaz nespēlē Anglijas regbija elites divīzijā, t.i., Premjerlīgā. Bristoles komanda, pēc neveiksmīgās iepriekšējās sezonas, ir izkritusi no Premjerlīgas un gaidāmajā sezonā cīnīsies par atgriešanos. Tomēr, kā paziņoja komandas vadība, viņiem par savu veiksmi nav šaubu, un jau 2018./2019. gada sezonā komanda noteikti būs atpakaļ Anglijas regbija spēcīgāko sabiedrībā.

1.1 miljons eiro, ko Bristole ir gatava maksāt Piutau ir viens no visu laiku lielākajiem līgumiem regbija vēsturē. Ja par pamatu ņemtu 2016./2017. gada sezonu, tad šī būtu trešā lielākā alga starp visiem pasaules regbistiem, jo tikai Dens Kārters un Ajumu Goromaru saņēma vairāk – 1.67 miljonus eiro.

Jāpiebilst gan, ka arī šobrīd Čārlzs Piutau, kurš spēlē Ulsteras komandā, ir viens no apmaksātākajiem regbistiem pasaulē, jo ik sezonu saņem 0.6 miljonus ASV dolāru.

Tāpat nevar nepieminēt, ka jau šajā sezonā Bristoles komandai ir pievienojies Čārlza brālis, Siale Piutau.

Savas karjeras laikā aizsargs ir pārstāvējos Oklendas komandu Jaunzēlandes čempionātā, bet uz Eiropu pārcēlās 2015. gadā, pievienojoties Londonas "Wasps" vienībai, kas spēlē Anglijas Premjerlīgā. Tur gan viņš ilgi neaizkavējās, jo pagājušajā vasarā pārcēlās uz Pro12 turnīra vienību Ulsteru.

Interesanti, ka U20 vecumā Piutau paspēja pārstāvēt gan Tongas, gan Jaunzēlandes izlases, bet pieaugušo līmenī viņš divu gadu laikā (2013-2015) aizvadīja 16 mačus "All Blacks" sastāvā, kuros guva 20 punktus.

Kā arī…

- Gatavojoties 2017. gada Regbija čempionātam, Jaunzēlande ir aizvadījusi divas paŗbaudes spēles, abas pret savas valsts čempionāta klubu komandām. "Counties Manukau" tika pārspēti ar 49:0, bet "Taranaki" atzina izlases pārākumu ar 7:57.

Izmantotie resursi:
Planet Rugby | News, Scores, Results, Features