Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Regbija čempionāta startā "Garkalne/Livonia" uzvar ar 67:0

Regbija čempionāta startā "Garkalne/Livonia" uzvar ar 67:0
Foto: J.Iļjina

2014.gada Latvijas regbija čempionāta pirmajā spēlē sestdien, 12.aprīlī Baldonē pagājušā gada čempionvienība ''Garkalne/Livonia'' ar 67:0 uzvarēja Ķekavas NSS/''Ulre'' komandu.

Spēles iznākums bija tik negaidīti liels tāpēc, ka ''Garkalne/Livonia'' mačā izmantoja arī daudzus valsts izlases kandidātus, turpretī regbija kluba ''Miesnieki'' komandā 12 spēlētāji bija tādi, kuriem tā bija pirmā spēle lielajā regbijā. Taču neiztika arī bez dažiem veterāniem, no kuriem pazīstamākais bija 1993.gada regbija 7 Pasaules kausa finālturnīra dalībnieks Lauris Ērenpreiss.

''Livonia'' veica 11 piezemējumus – pa trim Reinis Pepa un Kristaps Bērziņš, kurš iesita arī sešas realizācijas.
Ķekavas NSS/''Ulre'' galvenais treneris Normunds Struža pēc spēles atgādināja par to, ka ''Livonia'' nav ievērojusi treneru vienošanos pirms sezonas, ka izlases rīcībā esoši spēlētāji nevar piedalīties spēlēs laikā, kad notiek valstsvienības spēles vai treniņi. ''Treneri pirms sezonas vienojās, ka tas nepieciešams, lai netraucētu izlases darbam,'' viņš teica. Sestdien Latvijas izlasei bija koptreniņi Mežaparkā, kurus vadīja iepriekšējā dienā no Maskavas atbraukušais valstsvienības galvenais treneris Sergejs Lisko, bet svētdien – pārbaudes spēle Ozolniekos pret Lietuvu. Baldonē ''Garkalne/Livonia'' sākumsastāvā devās desmit spēlētāji, kuru uzvārdi atrodami kandidātu sarakstā pirms pārbaudes spēles pret Lietuvu.

''Mums spēlēja visi, kas bija pieejami, jo iepriekš bijām vienojušies ar izlases treneri Vladimiru Ņikonovu, ka viņam nav iebildumu, ja izlases kandidāti no mūsu kluba piedalās sestdienas spēlē Latvijas čempionātā,'' sacīja RFC ''Livonia'' prezidents Vigo Valdavs. ''Citādi mums īsti nepaliek, kam spēlēt, ja noņem izlases kandidātus.''

''Normundam Stružam ir visas tiesības par notikušo ziņot LRF valdei, lai tā izskata šo lietu un izslēdz no izlases kandidātu saraksta ''Livonia'' spēlētājus,'' sacīja RFC ''Livonia'' pārstāvis Jānis Zuments. ''Uzskatu, ka neviena no Treneru komisijā pieņemtajām preambulām nav pārkāpta. Latvijas regbija 15 izlases vadība šiem spēlētājiem atļāva piedalīties Latvijas čempionāta spēlē pret ''miesniekiem''''.

Ķekavas NSS/''Ulre'' uzskatāma par ''Miesnieku'' otro sastāvu ar kādu klubs šosezon startēs Latvijā, jo vadošie tiks pulcēti komandā, kas piedalīsies Baltijas un Lietuvas čempionātā. ''Vēlos pateikt lielu paldies būvfirmas ''Ulre'' īpašniekam Reinim Gulānam un apsveikt tos daudzos spēlētājus, kuriem šī bija debija Latvijas čempionātā,'' sacīja Struža. ''Nospēlējām cienījami, spēlējām kā mācējām. Šis ir grūdiens turpmākai komandas attīstībai. Uzvaras mums būs!''

Nākamajā spēlē svētdien, 13.aprīlī ''Depo'' laukumā Siguldā plkst.14:00 ''Burtnieki/Fēnikss'' uzņems RK ''Baldone''. Trešdien, 16. aprīlī Baldonē sacentīsies Ķekavas NSS/''Ulre'' un RK ''Ovāls''.

''Garkalne/Livonia'' – Ķekavas NSS/''Ulre'' 67:0 (43:0)
Punktu guvēji. Piezemējumi: Reinis Pepa (3), Kristaps Bērziņš (3), Mārtiņš Upītis (2), Ainārs Bērziņš, Deivids Cjukša, Simons Fuko. Realizācija: Kristaps Bērziņš (6).

Informāciju sagatavoja:
Valters Nikans
Latvijas Regbija federācijas preses sekretārs

     [+] [-]

, 2014-04-12 18:22, pirms 10 gadiem
Intriga līdz pēdējai minūtei