Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Kenija pārsteidz, taču Vankūverā uzvar Fidži

Kenija pārsteidz, taču Vankūverā uzvar Fidži
Kenija nespēja apturēt Fidži
Foto: AFP/Scanpix

Diezgan interesants izvērtās regbija-7 Pasaules sērijas posms, kura finālā iekļuva Kenijas valstsvienība, tiesa, par uzvarētājiem gan kļuva Fidži izlase.

Jāsaka, ka sestais Pasaules sērijas posms regbijā-7 izvērtās diezgan interesants, lai gan vēl grupu turnīrā nekas par to neliecināja, jo izslēgšanas mačiem kvalificējās visi favorīti. Austrālija un ASV no A grupas, Argentīna un Anglija no B grupas, Fidži un Kenija no C grupas, kā arī Jaunzēlande un DĀR no D grupas.

Tiesa, jau izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā notika neparedzētais, proti, ASV izlase, kura uzvarēja iepriekšējā sērijas posmā, ar 17:0 pārspēja Jaunzēlandi, bet Kenija ar 12:0 pārspēja olimpiskos vicečempionus, Angliju, sagādājot turnīra lielāko sensāciju. Interesanti, ka abas šīs komandas tikāas turnīra pusfinālā un tajā ar 24:19 pārāki izrādījās kenijieši, kuri sev garantēja pirmo finālspēli kopš 2015./2016. gada sezonas, kad viņi uzvarēja Singapūras posmā.

Savukārt pretējā izslēgšanas spēļu zarā DĀR tika galā ar Austrāliju (24:19), bet Fidži sagrāva Argentīnu – 43:7, savukārt pusfinālā triumfēja Fidži, kas pašreizējos seriāla līderus pārspēja ar 15:12.

Finālspēlē gan pārsteigumi jau nebija novēroti, jo, lai arī kenijieši cīnījās, pieveikt olimpisko čempionu komandu viņiem neizdevās un afrikāņi zaudēja ar 12:31. Jāpiebilst, ka grupu turnīra spēlē Fidži arī bija pārāki pār Keniju ar 24:21.

Cīņā par trešo vietu DĀR ar 29:7 pārspēja ASV izlasi, kas viņiem palīdzēja saglabāt līderpozīcijas arī pēc sestā posma.

Jāpiebilst, ka pagalam neveiksmīgi savu mājas posmu aizvadīja Kanādas izlase, kas nekvalificējās cīņai par uzvaru posmā un, izcīnot vien vienu uzvaru, knapi paglābās no pēdējās vietas posmā.

Pasaules sērija regbijā-7, 2017./2018. gada sezona

#IzlasePunkti
1.DĀR109
2.Fidži101
3.Jaunzēlande92
4.Austrālija84
5.Argentīna77
6.ASV73
7.Anglija70
8.Kenija64
9.Samoa41
10.Francija38
11.Kanāda37
12.Skotija36
13.Velsa27
14.Spānija25
15.Krievija14
---------
16.Papua Jaungvineja6
17.Uganda4
18.Urugvaja2
19.Dienvidkoreja-
20.Japāna-
21.Īrija-

Izmantotie resursi:
https://www.worldrugby.org/


Latvijas regbija izlase sestdien Jelgavā izšķirošajā spēlē par 1. vietu uzņems Dāniju

Sestdien, 20. aprīlī, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā, plkst. 13:00 Latvijas regbija izlase mērosies spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Abas komandas atrodas Eiropas Nāciju kausa izcīņas “Conference” divīzijas tabulas pirmajās divās vietās. Spēle būs noslēdzošā cīņa grupu turnīrā.
"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).