Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Saracens" saglabā vietu Čempionu kausā, taču saņem naudas sodu

Juris Miņins
Juris Miņins

"Saracens" saglabā vietu Čempionu kausā, taču saņem naudas sodu
Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas komanda Londonas "Sarecens", kas ir pēdējās desmitgades viena no titulētākajām regbija komandām Eiropā, par Čempionu kausa mačā pieļauto spēlētāja iesaistes pārkāpumu netiks izslēgta no turnīra, taču ir saņēmusi 50 tūkstošus eiro lielu naudas sodu.

Šodien Eiropas profesionālā klubu regbija (EPCR) speciāli izveidotā komisija ir nākusi klajā ar slēdzienu par šīssezonas grupu turnīra maču starp Londonas "Saracens" un Parīzes "Racing 92". 19. janvārī notikušajā mačā Londonas kluba sastāvā laukumā devās ASV izlases spēlētājs Titi Lamositelī, kuram dienu iepriekš bija beigusies darba atļauja un tāpēc viņš nedrīkstēja piedalīties šajā mačā.

Sākumā tika ziņots, ka "Saracens" komandai, kurai šajā sezonā jau tā pietiek dažāda veida problēmu, var nākties atvadīties no Čempionu kausa, bet viņu vietu šajā turnīrā, ceturtdaļfināla stadijā, varētu pārņemt Glāzgovas "Warriors", atsaucoties uz 2012./2013. gada sezonas gadījumu, kad Grenobles komanda saņēma šādu sodu par Lotu Taukejaho laišanu laukumā. Šis scenārijs gan nepiepildījās, turklāt, iepriekšminētajā gadījumā spēlētājs nemaz nebija pieteikts komandas sastāvā konkrētajam turnīram.

EPCR komisijas slēdzienā ir teikts, ka konkrētā situācija bija radusies vairāku kļūmju un nejaušību rezultātā, kā arī, ka tā ir kluba administrācijas, ne sporta nodaļas atbildība, tāpēc "Saracens" drīkst turpināt dalību Čempionu kausā, tajā pašā laikā klubam ir piespriests 50 tūkstošus eiro liels naudas sods.

Atgādināsim, ka Londonas "Saracens" 2020. gads ir pagalam neveiksmīgs, jo komanda, par Anglijas Premjerlīgas algu budžeta noteikumu pārkāpumiem, ir saņēmusi 105 punktu sodu, kā arī, neatkarīgi no šīs sezonas iznākuma, 2020./2021. gadu pavadīs Anglijas regbija čempionāta sistēmas pēc spēka otrajā līgā, jeb "Championship" turnīrā.

"Saracīni" savu Eiropas iekarošanas un Čempionu kausa ieguvēju titula aizstāvēšanas kampaņu turpinās ar ceturtdaļfināla maču, 4. aprīlī tiekoties ar grupu turnīra spēcīgāko komandu, Īriju pārstāvošo Lensteru, kas vienlaicīgi būs arī 2019. gada finālspēles atkārtojums.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/